Groepsreis Wenen - 5 dagen

Eens was Wenen de residentie van de Habsburgers en de hoofdstad van het grootse Habsburgse rijk. Dat merkt u nog steeds, bijvoorbeeld op de Naschmarkt: alle voormalige Kronländer, die vroeger deel uitmaakten van het enorme rijk, zijn vertegenwoordigd op deze markt, ook culinair. Hier klinken Hongaars, Sloveens, Servo-Kroatisch, Tsjechisch, Pools en, je zou het bijna vergeten, ook Duits. Dat laatste met een duidelijk Weense tongval: zwierig en zangerig!

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 829,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Wenen en stadsrondrit

We vliegen naar de Oostenrijkse hoofdstad. Na onze aankomst in Wenen maken we een stadsrondrit. Rijdend over de pronkboulevard Ringstrasse zien we indrukwekkende gebouwen, zoals het prachtige operahuis, het klassieke parlement en het sierlijke stadhuis. We stappen uit bij het Belvedere: twee oogstrelende barokpaleizen tussen uitgestrekte tuinen. Uiteraard bekijken we ook het merkwaardige kleurrijke Hundertwasserhaus. Na deze eerste kennismaking rijden we naar ons hotel. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk welkomstdiner. (ca. 30 km)

Dag 2: Het hart van Wenen en rondleiding Wiener Musikverein

We reizen met de metro naar het centrum van het schitterende Wenen. Wenen is een stad vol elegante monumenten en architectonische hoogtepunten. We wandelen door het hart van de Oostenrijkse hoofdstad. Hier zien we de Hofburg, het grootse keizerlijke paleis van waaruit de Habsburgers eeuwenlang over hun enorme rijk heersten. Ook bewonderen we de prachtige gotische Stephansdom, die een van de hoogste kerktorens ter wereld heeft. Dit symbool van de stad wordt door de inwoners liefkozend der Steffl genoemd. Na de lunch bewonderen we de verschillende theaters en krijgen we een rondleiding in de indrukwekkende Wiener Musikverein. In het meest bekende concertgebouw van Wenen speelt het Wiener Philharmoniker elk jaar in de Gouden Zaal het Nieuwjaarsconcert op 1 januari.


Dag 3: Vrije dag in Wenen
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Een bezoek aan een van de vele musea is een aanrader. Gaat u naar het kunsthistorisch museum? Dit museum behoort met zijn westerse schilderkunstcollectie van meesters als Titiaan en Rubens tot de wereldtop. Of gaat u liever naar het Museumkwartier? Dit complex telt maar liefst 20 musea. In het interactieve museum Haus der Musik staat de wereld van de muziek centraal. In een van de typisch Weense koffiehuizen kunt u terecht voor een heerlijke Sachertorte. Of struint u liever over de gezellige Naschmarkt? Het veelzijdige Wenen heeft eenieder wat te bieden! Heeft u misschien een kaartje bemachtigd voor een klassiek concert in een van de vele zalen die de stad rijk is? Een aanrader!

Dag 4: Stad van jugendstil: Zentralfriedhof, Linke Wienzeile, Karlsplatz

We nemen de metro naar het Zentralfriedhof, een van de grootste begraafplaatsen van Europa, en bezichtigen de imposante jugendstilkerk, die is ontworpen door Max Hegele, een leerling van Otto Wagner. Via de Linke Wienzeile, waar we de beroemde jugendstilpanden zien, gaan we naar het Karlsplatz. Hier bewonderen we de de uitbundige barokdecoraties van de Karlskirche. We zien schitterende jugendstilbouwwerken, zoals het gebouw van de Wiener secession, het Stadtbahnstation en de paviljoens van Otto Wagner.

Dag 5: Habsburgs paleis Schönbrunn en terugvlucht

We bezoeken Schönbrunn, een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Het paleis waarin de Habsburgers eeuwenlang hun zomers doorbrachten, werd in opdracht van Maria Theresia aan al haar wensen aangepast. In de vele vertrekken kunt u de pracht en praal bewonderen. Het park achter het paleis is een heerlijke plek om even bij te komen. Vervolgens gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle details van deze groepsreis.

Boek nu
Aangeboden door