Groepsreis Kerst en kunst in Frankrijk - 5 dagen

Tijdens deze reis kunt u in alle rust genieten van de mooiste kunst in Noordoost-Frankrijk. Het kerstvoorafje begint met een bezoek aan Nancy. Hier ziet u in het Musée de l’École de mooiste art nouveau. Op eerste kerstdag bewondert u in het Centre Pompidou in Metz moderne en hedendaagse kunst. Daarna ziet u in de oude kathedraal van Saint-Étienne de vlammetjes van de kaarsen weerspiegelen in de glasvensters van Marc Chagall. Op tweede kerstdag bezoekt u Straatsburg met een van de mooiste musea voor moderne en hedendaagse kunst, het MAMCS.

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur, kerstreizen, winterreizen
Vervoer
Bus
€ 898,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Reisprogramma

Dag 1: Naar Frankrijk

We rijden naar het Franse Nancy, waar we deze reis verblijven. Bij aankomst genieten we van een diner in ons hotel. Wie wil, kan daarna vanuit ons centraal gelegen hotel een wandeling maken door het sfeervol verlichte centrum van Nancy. (ca. 460 km)

Dag 2: Art nouveau in Nancy

Deze dag staat geheel in het teken van de art nouveau in Nancy. Tijdens onze stadswandeling zien we beroemde gebouwen zoals de Villa Majorelle, het eerste art nouveau-huis van de stad. Louis Majorelle liet in 1898 het ontwerp van zijn huis over aan architect Henri Sauvage, die de woning een bijzondere uitstraling heeft gegeven. Natuurlijk bezoeken we het Musée de l’École de Nancy, waar we de unieke collectie van glas, keramiek, meubels en kunstnijverheidsproducten bewonderen. De middag is vrij. Gaat u naar het musée des Beaux-Arts, waar de prachtige art nouveau-glascollectie van de gebroeders Daum te zien is? Of kiest u voor een wijntje in een van de charmante bistro's? Na het gezamenlijke diner in het hotel kunnen liefhebbers een nachtmis in de kathedraal bijwonen.

Dag 3: Centre Pompidou en kathedraal van Saint-Étienne in Metz

In Metz brengen we een bezoek aan het Centre Pompidou, een monumentaal en modern bouwwerk van imponerende schoonheid! We genieten hier van de prachtige kunst. Door de Quartier Impérial, de keizerswijk waar statige gebouwen uit het fin de siècle staan, wandelen we naar het middeleeuwse Place Saint-Louis met zijn sobere uitstraling en mooie galerijen. Daarna zetten we onze ontdekkingstocht door het historische en charmante centrum van deze stad aan de Moezel voort. Zo bewonderen we in de kathedraal van Saint-Étienne de prachtige glasvensters van Marc Chagall. Terug in het hotel worden we ontvangen met een aperitiefje van glühwein en borrelhapjes, voordat we aan ons kerstdiner beginnen. (ca. 120 km)

Dag 4: Modern Straatsburg

Vandaag gaan we naar Straatsburg! Hier bezoeken we het MAMCS: het Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg. Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst behoort tot een van de mooiste musea in zijn genre. Het museum beschikt over een ruime collectie kunst van 1870 tot heden, waaronder werken van grootheden als Wasily Kandinsky en Jeane Arp. Hierna gaan we naar het oude centrum van deze hoofdstad van de Elzas, waar we een mengeling van Duitse en Franse bouwstijlen zien. We wandelen door de gezellige wijk La petit France, de oude leerlooiersbuurt. Kleine kerstmarktjes vullen de straten en we zien de gotische kathedraal, die tot de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk behoort. De rest van de middag kunt u naar eigen wens invullen. Geniet u aan de oevers van de rivier de Ill? (ca. 320 km)

Dag 5: Terug naar Nederland

Vol mooie indrukken en nieuwe inspiratie reizen we terug naar Nederland. (ca. 460 km)

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle details van deze groepsreis.

Boek nu
Aangeboden door