Groepsreis naar Metz, Nancy en Straatsburg - 5 dagen

Veel mensen rijden en route naar het zuiden Metz, Nancy en Straatsburg snel voorbij, en dat is echt zonde! Want in deze Noord-Franse steden ontdekt u een overdaad aan kunst! Deze heerlijke "cultuurboost" toont u de mooiste hedendaagse kunst en prachtigste art nouveau. Uw onderdompeling start in Metz, waar u het in 2010 geopende Centre Pompidou bezoekt. Dit museum heeft een gevarieerd tentoonstellingsbeleid, waarbij het beste van de eigen collectie hedendaagse kunst wordt afgewisseld met het mooiste van uitleen. Uiteraard bezoekt u ook de kathedraal van Saint-Étienne met schitterende kleurrijke glasvensters van Marc Chagall.

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 698,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Reisprogramma

Dag 1: Naar Frankrijk

We rijden naar het Franse Nancy, waar we deze reis verblijven. Het hotel bevindt zich zo centraal dat u gemakkelijk het centrum in wandelt. Hier zijn veel eetgelegenheden. Ook in het hotel zelf kunt u op doordeweekse dagen dineren. Tevens voorziet de reisleider u graag van tips om gezellig samen of op eigen gelegenheid te eten. (ca. 460 km)

Dag 2: Centre Pompidou en kathedraal van Saint-Étienne in Metz

In Metz brengen we een bezoek aan het Centre Pompidou, een monumentaal en modern bouwwerk van imponerende schoonheid! We genieten hier van de prachtige kunst. Door de Quartier Impérial, de keizerswijk waar statige gebouwen uit het fin de siècle staan, wandelen we naar het middeleeuwse Place Saint-Louis met zijn sobere uitstraling en mooie galerijen. Daarna zetten we onze ontdekkingstocht door het historische en charmante centrum van deze stad aan de Moezel voort. Zo bewonderen we in de kathedraal van Saint-Étienne de prachtige glasvensters van Marc Chagall. Ook zien we de 4e-eeuwse Saint-Pierre-aux-Nonnains. (ca. 120 km)

Dag 3: Art nouveau in Nancy

Deze dag staat geheel in het teken van de art nouveau in Nancy. Tijdens onze stadswandeling zien we beroemde gebouwen zoals de Villa Majorelle, het eerste art nouveauhuis van de stad. Louis Majorelle liet in 1898 het ontwerp van zijn huis over aan architect Henri Sauvage, die de woning een bijzondere uitstraling heeft gegeven. Natuurlijk bezoeken we het Musée de l’École de Nancy, waar we de unieke collectie van glas, keramiek, meubels en kunstnijverheidsproducten bewonderen. De middag is vrij. Gaat u naar het musée des Beaux-Arts, waar de prachtige art nouveau-glascollectie van de gebroeders Daum te zien is, of kiest u voor een van de vele terrasjes of charmante bistro's?

Dag 4: Modern Straatsburg

Deze dag gaan we naar Straatsburg! Hier bezoeken we het MAMCS: het Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg. Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst behoort tot een van de mooiste musea in zijn genre. Het museum beschikt over een ruime collectie kunst van 1870 tot heden, waaronder werken van grootheden als Wasily Kandinsky en Jean Arp. Hierna gaan we naar het oude centrum van deze hoofdstad van de Elzas, waar we een mengeling van Duitse en Franse bouwstijlen zien. We wandelen door de gezellige wijk La petit France, de oude leerlooiersbuurt. Ook zien we de gotische kathedraal, die tot de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk behoort. De rest van de middag kunt u naar eigen wens invullen. Bezoekt u het Musée des Beaux-Arts, of geniet u aan de oevers van de rivier de Ill? Natuurlijk kunt u deze dag ook op eigen gelegenheid in Nancy doorbrengen! (ca. 320 km)

Dag 5: Terug naar Nederland

Er is een einde gekomen aan onze onderdompeling in de kunst. We reizen terug naar Nederland. (ca. 460 km)

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle details van deze groepsreis.

Boek nu
Aangeboden door