Groeps wandelreis Oostenrijk - 10 dagen

Deze reis naar Oostenrijk biedt een onvergetelijke ervaring in de schilderachtige bergen van Nationaal Park Hohe Tauern. Tijdens de 10-daagse trip geniet je van avontuurlijke activiteiten, waaronder een opwindende klettersteig (Via Ferrata), panoramische wandeltochten naar berghutten en watervallen, en een uitdagende beklimming van de Ankogel-berg met ervaren gidsen. Je verblijft in comfortabele accommodaties, deelt gezellige momenten met medereizigers en ontdekt de charme van Villach. Flexibiliteit staat centraal, zodat je het programma kunt aanpassen aan je voorkeuren. Kortom, deze reis belooft avontuur, natuurpracht en onvergetelijke herinneringen in de Oostenrijkse Alpen.

10-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, natuurreizen, wandelreizen
Vervoer
Bus
€ 966,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Reisprogramma

DAG 1 - REIS NAAR OOSTENRIJK

Onze reis begint in de namiddag (onder voorbehoud van wijzigingen) vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland. We reizen 's nachts richting Oostenrijk en verwachten vroeg in de ochtend aan te komen.

De touringcar waarin we reizen, verwelkomt ook reizigers van en naar Slovenië, maar alle passagiers aan boord maken deel uit van onze Simi-groep. Tijdens de reis maken we een langere stop voor het avondeten en maken we regelmatig extra tussenstops.

Reizen per touringcar is verrassend comfortabel. Het is een ideale manier om je medereizigers alvast te leren kennen en zorgt vaak voor een gezellige sfeer. Bovendien kun je tijdens de heenreis zelf bepalen met wie je graag een appartement wilt delen.

Tips:

Als je wilt slapen tijdens de reis, neem dan een kussen of kussentje mee.
Heb je last van reisziekte, zorg dan voor medicatie. We kunnen helaas geen plekken voorin de bus garanderen.
Bewaar je ID-kaart of paspoort in je handbagage om vertragingen bij de grens te voorkomen.

DAG 2 - AANKOMST IN MALLNITZ

In de vroege ochtend komen we aan in Villach, gelegen in het zuiden van Oostenrijk. Hier nemen we de trein naar het stadje Mallnitz, waar we de komende week zullen verblijven in Pension Edlinger (mogelijk bekend van het tv-programma "Ik vertrek"). In nette appartementen verblijven 4 tot 6 personen per kamer, elk voorzien van een eigen kleine keuken, douche, toilet en wifi.

Bij aankomst worden we getrakteerd op een ontbijt (inbegrepen). Na het opfrissen maken we een aangename wandeling in de omgeving. Deze wandeling duurt twee tot drie uur en kent geen grote hoogteverschillen.

's Middags is er tijd om te ontspannen op een terrasje of om zelf activiteiten te ondernemen. Gedurende je verblijf ontvang je de Kärnten Karte, waarmee je gratis toegang krijgt tot zwembaden, kabelbanen en attracties.

DAG 3 - WANDELAVONTUUR

Na een goede nachtrust ontbijten we samen als groep (niet inbegrepen, we bezoeken een lokale bakker) en trekken we onze wandelschoenen aan. Als je gevoelig bent voor blessures zoals knieklachten, overweeg dan om trekkingstokken mee te nemen, aangezien deze de druk op je gewrichten verminderen.

We maken een dagvullende wandeltocht naar de Watzingerhütte, gelegen op ruim 1500 meter hoogte. Deze tocht duurt 4 tot 5 uur maar is technisch gezien niet erg uitdagend. We wandelen naar het uitzichtspunt bij de hut, waar je kunt genieten van verschillende gerechten. Natuurlijk kun je ook je eigen brood meenemen. De totale tocht beslaat 4 tot 5 uur met een hoogteverschil van ongeveer 450 meter.

Tijdens onze wandelingen passen we ons aan aan het tempo van elkaar. Bij sommige wandelingen, zoals die van vandaag, kunnen we afspraken maken om een deel van de groep vooruit te laten gaan als er veel verschil in snelheid is. We maken deze afspraken altijd vooraf, aangezien we als groep reizen en flexibiliteit belangrijk is.

Tips:

Neem de tijd om te genieten van het uitzicht en de sfeer in de berghutten en alpenrestaurants die we onderweg tegenkomen.
Bescherm jezelf goed tegen de zon, want de zonkracht kan behoorlijk fel zijn en verbranding treedt sneller op dan je denkt.
Probeer niet te vaak te stoppen als je moe bent. Het is beter om je tempo te verlagen maar consequent door te blijven lopen. Het opnieuw op gang komen na stilstand of zitten is vermoeiender dan rustig doorgaan op een lager tempo.

DAG 4 - KLETTERSTEIG

Een bergvakantie is niet compleet zonder een klettersteig-avontuur. Een klettersteig, ook bekend als Via Ferrata, is een uitdagende route waarbij je gezekerd aan een staalkabel een bergwand beklimt. Het verschilt van rotsklimmen en zorgt voor een flinke dosis adrenaline.

Deze activiteit wordt begeleid door een ervaren lokale berggids, die vooraf een veiligheidsinstructie zal geven. De geplande klettersteig is toegankelijk voor iedereen, en wij zorgen voor de benodigde uitrusting.

In de middag heb je vrije tijd om zelfstandig een wandeling te maken of te genieten van een verfrissende duik in een zwembad. Het is ook een aanrader om een van de kabelbanen te nemen en daar een korte wandeling te maken.

Mallnitz biedt gezellige restaurants en cafés, en bij ons pension kun je ontspannen in een authentieke Oostenrijkse biergarten.

DAG 5 - WANDELTOCHT - TAUERNUBERQUERUNG

Het Nationaal Park Hohe Tauern is een adembenemend mooi natuurgebied met uitgestrekte ongerepte landschappen. We verzamelen 's ochtends vroeg om 07:45 uur bij het treinstation van Mallnitz en gaan de hele dag op pad naar de Hagener Hütte, gelegen op 2446 meter hoogte.

Vandaag staat er een prachtige wandeling op het programma waarbij je op twee punten de mogelijkheid hebt om voortijdig te stoppen. We wandelen naar een berghut op ruim 2400 meter hoogte, waarbij sommige delen van de route steil zijn, terwijl andere stukken wat eenvoudiger zijn.

Tijdens de wandeling is er genoeg gelegenheid om te genieten van het adembenemende uitzicht, te pauzeren voor een hapje en een drankje, en de majestueuze bergen om je heen te bewonderen. Bij de berghutten kun je eenvoudige gerechten en drankjes krijgen, maar het is ook handig om zelf wat proviand mee te nemen. Deze wandeling is uitdagend maar vereist geen speciale technische vaardigheden, en je wordt begeleid door een lokale wandelgids.

DAG 6 - WANDELING, WATERVAL EN ZWEMMEN

Na het ontbijt stappen we in de bus naar het nabijgelegen Obervellach. Hier maken we een ontspannen wandeling naar de Groppensteinschlucht, waar je een prachtige waterval kunt bewonderen. Na de inspanningen van de vorige dag is het fijn om vandaag wat rustiger aan te doen. Het duurt ongeveer anderhalf uur om naar de top van de waterval te wandelen.

Ons programma is flexibel en kan worden aangepast aan de behoeften en wensen van de groep. Vooral bij wandelvakanties kunnen de verschillen tussen de groepsleden groot zijn. In overleg met je reisleider kun je het programma verzwaren of juist wat ontspannen als de groep daarover consensus bereikt. Er zijn talloze mogelijkheden in de omgeving, van eenvoudige tot uitdagende wandelingen.

's Middags brengen we een bezoek aan het zwembad van Obervellach, dat zowel binnen als buiten zwemmogelijkheden biedt. Het zwembad is geopend tot 19:30 uur.

DAG 7 - ANKOGEL MET BERGGIDS

In de ochtend verzamelen we en nemen we de kabelbaan. Na een instructie van de berggids beginnen we aan de beklimming van de Ankogel, met een hoogte van 3252 meter. Het laatste deel van deze beklimming omvat klauteren en klimmen, en we beginnen op ongeveer 2500 meter hoogte. We moeten nog ongeveer 700 hoogtemeters overwinnen, wat normaal gesproken tussen de 3 en 5 uur in beslag neemt, afhankelijk van de groep. De afdaling verloopt meestal sneller, maar dit hangt opnieuw af van de groepsdynamiek.

Deze activiteit wordt begeleid door verschillende berggidsen, met elk een kleine groep van maximaal 4 tot 6 personen. Hoewel de beklimming van de Ankogel niet extreem moeilijk is, brengt bergsport altijd risico's met zich mee. Het is van groot belang om de instructies van de gids op te volgen en de juiste uitrusting, zoals stevige wandelschoenen en andere benodigdheden die op de paklijst staan, bij je te hebben.

De beklimming van de Ankogel is een hoogtepunt van deze wandelvakantie, letterlijk en figuurlijk!

DAG 8 - VRIJE DAG EN VILLACH

Vandaag hebben we een vrije dag ingepland. Dit is de dag die je kunt gebruiken om nog extra activiteiten in te plannen, een eigen mooie wandeltocht te maken of gewoon een dagje te relaxen. 

Activiteiten die mogelijk zijn in de omgeving zijn onder andere raften, canyoning of een tandemsprong parapenten. Er zijn daarnaast honderden wandeltochten te maken. Met de kaart die je van ons krijgt kun je 9 verschillende kabelbanen in de omgeving gratis gebruiken. Ook zijn er boottochten die je gratis kunt doen en allerhande andere activiteiten.

We raden je aan om zeker nog een mooie wandeltocht te maken, wellicht nog een bergtopje mee te pakken (als je nog puf hebt) en er nog een fantastische dag van te maken.

We vertrekken aan het begin van de avond richting de stad Villach. Villach is een van de grootste steden van Karinthië. De historische binnenstad is de moeite meer dan waard. 

We overnachten deze laatste nacht in een eenvoudig hotel in Villach. 

DAG 9 - LAATSTE DAG IN OOSTENRIJK

Na een goede nachtrust begint onze laatste dag in de Oostenrijkse bergen. Je reisleider zal 's ochtends vroeg vertrekken met de nieuwe groep naar Mallnitz en neemt de avond ervoor afscheid.

Voor deze laatste dag ontvang je van ons enkele tips en suggesties voor activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld de Pyramidenkogel, bereikbaar per bus, waar je de hoogste glijbaan van Europa kunt ervaren. De toegang is gratis met de kaart die je van ons hebt gekregen. Een wandeling naar de ruïnes van kasteel Landskron is ook de moeite waard.

Op een warme dag is zwemmen in de Ossiacher See een aanrader. Je bagage wordt gedurende de dag bewaard in het hotel. 's Avonds kun je als groep genieten van een afscheidsdiner. We raden aan dit van tevoren te reserveren, zodat er voldoende plaats is voor iedereen.

Het natuurpark Dobratsch biedt talloze wandelmogelijkheden voor wie nog een mooie wandeling wil maken op deze dag. In de late avond worden we opgehaald door de touringcar, en de exacte vertrektijd wordt door de reisleider gecommuniceerd via een berichtje. Het plan is om rond half elf 's avonds te vertrekken.

DAG 10 - TERUG NAAR NEDERLAND

Naar verwachting komen we vroeg in de ochtend weer aan in Nederland. De exacte tijden zijn afhankelijk van de vertrektijd van de touringcar, die weer afhankelijk is van de drukte op de weg. 

We weten zeker dat je terugkijkt op een heel ontspannen, prettige en gezellige wandelvakantie in een van de mooiste gebieden van Oostenrijk. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle details van deze groepsreis.

Boek nu
Aangeboden door