Groepsreis naar Sri Lanka en de Malediven - 16 dagen

Combineer de schatten van Sri Lanka met de paradijselijke Malediven! De eerste dagen op Sri Lanka nemen we de tijd om de kuststrook aan de Indische Oceaan te verkennen, voordat we het groene binnenland intrekken, naar Sigiriya. Daar maken we een jeepsafari in een nationaal park op zoek naar wilde olifanten en hebben we de mogelijkheid de Leeuwenrots te beklimmen. Daarna reis je af naar de Malediven.

16-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 3.026,- Vanafprijs p.p.
16 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Reisprogramma

Dag 1
 
Vertrek vanaf Amsterdam voor de vlucht met overstap naar Sri Lanka.

Dag 2
 
Bij aankomst staat onze Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten. Ons verblijf voor de komende dagen is een heerlijk hotel met zwembad aan de Indische Oceaan. ‘s Avonds leer je je reisgenoten beter kennen tijdens een gezellig welkomstdiner.

Dag 3

In de ochtend hebben we vrije tijd om te genieten van de hotelfaciliteiten of om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. In de namiddag wacht ons een bootuitstap, verzorgd door een lokale vissersfamilie.

Dag 4

Voordat we het groene binnenland intrekken, richting Sigiriya, verkennen we Negombo met het Hollands kanaal en de overblijfselen van een VOC-fort. We verblijven drie nachten in Sigiriya. 

Dag 5
 
Vrije dag in Sigiriya. De reisleider organiseert een optionele excursie naar de oude koningsstad Polonnaruwa, in combinatie met een kookdemonstratie bij een lokale familie, gevolgd door lunch.

Dag 6

De grootste bezienswaardigheid van Sigiriya is de Leeuwenrots, het vroegere paleis van koning Kasyapa. Nadat we in het hotel zijn bijgekomen van deze flinke klim volgt er nog een hoogtepunt: de jeepsafari op zoek naar wilde olifanten.

Dag 7
 
Onderweg bezoeken we de prachtige tempels van Dambulla, met honderden Boeddha’s in alle soorten en maten. Aangekomen in Kandy zien we de belangrijkste plek voor de boeddhistische bevolking: de Tempel van de Tand.

Dag 8

We bezoeken de prachtige botanische tuinen, een oase van rust in de drukke stad. Aan het eind van de dag laten we ons verrassen door een spectaculaire show van de Kandy dansers.

Dag 9

Genietend van het groen golvende heuvellandschap, bedekt met theeplantages zo ver het oog reikt, rijden we naar het koloniale Nuwara Eliya, op een hoogte van bijna tweeduizend meter. Een gedeelte van het traject leggen we af per trein.

Dag 10 t/m 11

We verlaten het groene heuvellandschap en dalen af naar de tropische zuidwestkust: tijd voor een strandverblijf aan de Indische Oceaan. Voor het zover is maken we een stop in Galle.

Dag 12
 
We vliegen van Colombo naar Malé op de Malediven. Vandaar reizen we per speedboot naar ons viersterrenresort van de Zuid-Malé Atol. Het verblijf hier is op basis van all inclusive.

Dag 13 t/m 15
 
Wanneer het ochtend is en je de gordijnen open doet, besef je pas echt op wat voor een paradijselijke plek je bent beland: het parelwitte zandstrand, de azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Je hebt volop gelegenheid om de prachtige onderwaterwereld in het helderblauwe water te ontdekken. Een ding is zeker: na je droomverblijf op de Malediven ben je heerlijk uitgerust voor de terugreis.

Dag 16

Vroege transfer naar de luchthaven voor de vlucht met overstap naar Amsterdam. Einde van een fantastische rondreis. 

Excursies

  • Colombo stadstour
  • Muthurajawela boottocht
  • Koningsstad Polonnaruwa
  • Madu Ganga boottour
  • Fietstocht over het platteland
  • Sinharaja Regenwoud
  • Walvistocht per catamaran
  • Walvistocht per standaardboot

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle details van deze groepsreis.

Boek nu
Aangeboden door