Familie groepsrondreis Woestijnsprookjes van Jordanië - 8 dagen

In Jordanië is het welkom zo warm als het weer. Dit woestijnland is één groot familieavontuur. De Grieks-Romeinse geschiedenis komt tot leven in Jerash en Madaba en Mount Nebo zijn belangrijke Bijbelse plaatsen. We overnachten in de woestijn en in luxe aan de Dode Zee en in de badplaats Aqaba. Petra is hét absolute hoogtepunt. 

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, familiereis, kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.574,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door ANWB

Reisprogramma

Ga je met ons mee op ontdekkingsreis door Jordanië? Wat dacht je van een jeeptour door de onmetelijke woestijn van Wadi Rum, overnachten in een bedoeïenenkamp, op ontdekking in het uit de roze rotsen gebeitelde wereldwonder Petra, lekker zonnen in een luxe resort aan de Rode Zee en dobberen in het superzoute water van Dode Zee?

De meeste hotels beschikken over een heerlijk zwembad en dat is natuurlijk altijd fijn in een land dat grotendeels bestaat uit woestijn. Ook krijg je veel mee over de bijzondere geschiedenis van Jordanië, met indrukwekkende overblijfselen uit de tijd van de Romeinen, de Bijbel en de kruisvaarders.

En in het kader van de leuke weetjes: veel bekende films zijn in Jordanië opgenomen, zoals Indiana Jones and the Last Crusade, maar ook de veel bekroonde Lawrence of Arabia uit 1962.

De Jordaanse bevolking is bijzonder vriendelijk en warm en je voelt je direct welkom in dit bijzondere land. Op culinair gebied is Jordanië een feest. Zoals het nationale gerecht mansaf, een rijstschotel met gestoofd lamsvlees en yoghurtsaus. Maar ook vele andere oosterse gerechten als falafel, pita, baba ganoush, humus en salades sieren het menu.

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord. Op de bestemming reizen we zoals je van ons gewend bent in een comfortabele airconditioned bus met ervaren chauffeur.

Comfortabele en centraal gelegen hotels
Zoals je al hebt kunnen lezen, hebben we enkele bijzondere overnachtingsplekken voor je uitgezocht. Zo verblijven we één nacht midden in de Wadi Rum woestijn waar we slapen in een nieuw bedoeïenen tentenkamp. Deze woestijnbewoners bereiden op traditionele wijze een diner voor ons, erg lekker! Van eenvoudig naar luxe: aan de Rode Zee én bij de Dode Zee overnachten we in een luxe vijfsterren hotel. In deze heerlijke hotels kunnen we even helemaal tot rust komen en uiteraard volop zwemmen!

Heel veel inclusief
Bij deze reis zijn de belangrijkste hoogtepunten van Jordanië in het programma opgenomen. We bezoeken bijvoorbeeld wereldwonder Petra en maken een jeepsafari door de Wadi Rum woestijn. De entreegelden moeten ter plaatse nog betaald worden.

Nederlandssprekende reisleiding
Tijdens deze reis door Jordanië word je begeleid door één van onze deskundige Nederlandssprekende reisleiders, zij hebben deze reis al vaak gemaakt en kunnen je alles vertellen over het prachtige Jordanië en haar vriendelijke, gastvrije inwoners. Ze laten je de allerleukste en interessantste plekjes van dit mooie land zien.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers
Minimumleeftijd: 6 jaar

Lees meer →

Reserveren

Familie groepsrondreis Woestijnsprookjes van Jordanië

€ 1.574,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door