Busrondreis Schotland - 8 dagen

Van eeuwenoude kastelen, indrukwekkende Schotse hooglanden tot de mooiste steden waaronder Glasgow, Edinburgh en Stirling. De adembenemende uitzichten, uitgestrekte natuur, prachtige landschappen, de mooie cultuur en vele oude tradities houden u geboeid tot aan de laatste dag van onze reis. Geniet van livemuziek in sfeervolle pubs en luister naar de typische doedelzak, maak kennis met een uitgebreid Schots ontbijt, scoor leuke souvenirs in de kenmerkende Schotse ruit en breng een bezoek aan de whisky stokerij.

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 899,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Slangen Reizen

Reisprogramma

Dag 1 - Heenreis en overtocht

In de ochtend wordt u opgehaald bij de opstapplaats en rijden we naar de haven van Ijmuiden of Rotterdam. In de middag beginnen we met de overtocht van IJmuiden naar Newcastle of van Rotterdam naar Hull. U verblijft in een hut met twee bedden (dit kan een stapelbed zijn). Dineren is mogelijk aan boord maar is niet inbegrepen in de reissom.


Dag 2 - Newcastle/Hull en Glasgow

Na het ontbijt aan boord bereiken we in de ochtend het Engelse vasteland in de havenstad Newcastle of Hull. Vanuit Newcastle of Hull rijden we richting Glasgow. Onderweg maken we een stop waar u in de gelegenheid wordt gesteld te lunchen. Vervolgens rijden we naar het centrum van Glasgow waar u wordt afgezet en vrije tijd heeft. Tegen de avond komt de chauffeur u ophalen in het centrum van Glasgow en wordt u naar het hotel gebracht voor het diner.


Dag 3 - Valley of Tears & Inveraray Castle

In de ochtend na het ontbijt rijden we langs het meer Loch Lomond naar de eenzame vallei Glen Coe. Het dal van de tranen maakt indruk met haar adembenemende schoonheid. Na de lunch brengen we een bezoek aan het kasteel van Inveraray, het kasteel van de Hertog van Argyll. In de namiddag rijden we via een mooie route terug naar het hotel waar het diner voor u klaar staat.


Dag 4 - Dumbarton Castle, Loch Lomond en Trossachs & whisky distilleerderij

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Dumbarton kasteel. Vervolgens rijden we naar de nationale parken Loch Lomond en Trossachs naar het stadje Balloch. Het is een schitterend gebied met prachtige natuur en indrukwekkende bergketens. U heeft vrije tijd om het stadje op eigen gelegenheid te verkennen, te wandelen, te zwemmen, te winkelen en te lunchen. Na de lunch brengen we een bezoek aan de whisky distilleerderij. Na afloop rijden we terug naar het hotel voor het diner.


Dag 5 - Stirling kasteel & stoomboottocht Loch Katrine

We starten de dag weer met een goed ontbijt waarna we vertrekken naar Stirling castle. Dit kasteel is gebouwd op vulkanisch gesteente. Hoe oud het kasteel precies is kan niet met zekerheid gezegd worden. Zeker is wel dat het kasteel in de vroege 12e eeuw al stond. Na het bezoek aan het kasteel bezoeken we het stadje Stirling waar u in de gelegenheid wordt gesteld te lunchen. Vervolgens rijden we naar Loch Katrine waar u met een historische stoomboot over het meer kunt varen. Hier kunt u genieten van het adembenemende uitzicht en de mooie landschappen die Schotland te bieden heeft. Na afloop zal de chauffeur u terug naar het hotel brengen waar u kunt dineren.


Dag 6 - Edinburgh

Vandaag staat Edinburgh, de hoofdstad van Schotland op het programma. Na het ontbijt rijden we naar de stad waar onder voorbehoud een bus stadsrondrit met gids plaats vindt. Na de stadsrondrit wordt u afgezet in het centrum van Edinburgh waar u kunt genieten van vrije tijd. Aanraders zijn Edinburgh Castle, Old Town en de winkelstraat aan de Princes Street waar leuke souvenirs verkrijgbaar zijn. In de avond wordt u opgehaald in het centrum en naar het hotel gebracht. Hier kunt u weer heerlijk dineren.


Dag 7 - Terugreis

In de ochtend, na het ontbijt vertrekken we naar Newcastle of Hull waar we in de namiddag weer op de ferry terug gaan. Onderweg wordt nog een stop gemaakt voor te lunchen. Op de ferry heeft u in de avond de gelegenheid om te dineren.


Dag 8 - Aankomst Nederland

In de ochtend komen we weer aan in Nederland en zal de chauffeur u afzetten bij de opstapplaats.

Lees meer →

Reserveren

Busrondreis Schotland

€ 899,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door