Familie groepsreis Noord-Thailand Cultuur & Strand - 15 dagen

Dit is een Thailand familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Deze tweeweekse rondreis combineert de hoogtepunten van Thailand met een heerlijk verblijf op een tropisch eiland. Per boot, fiets of tuk-tuk kun je kennismaken met de bruisende hoofdstad Bangkok. Je bezoekt boeddhistische tempels en kunt kleurrijke bergstammen ontmoeten tijdens een indrukwekkende optionele trektocht in het noorden van het land. Tenslotte is het luieren op het tropische eiland Koh Samed.

15-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, familiereis, kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.947,- Vanafprijs p.p.
15 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Koning Aap

Reisprogramma

Dag 1: Vertrek

Je vertrekt naar de metropool Bangkok, de 'City of Angels', waar je de volgende dag aankomt en je familiereis door Thailand van start gaat. Let op: op de luchthaven van Bangkok is het voor transfers niet meer toegestaan bij de schuifdeuren op hun passagiers te wachten. Bij aankomst op de luchthaven staat je transfer daarom (met een bordje met Koning Aap erop) bij Exit B - Door 6 op je te wachten.

Dag 2: Aankomst Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar het hotel gebracht. De afstand van de luchthaven naar je hotel is 38 km; het is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte hoe lang je erover doet.

De wolkenkrabbers en ultramoderne winkelcentra van de miljoenenstad Bangkok staan in scherp contrast met haar vele authentieke wijken, kleurrijke markten en gouden tempels. Ontdek de hoofdstad per 'tuktuk' of omzeil het drukke verkeer en neem een watertaxi door de klongs (kanalen). Bangkok is een wereldstad en juist door haar tegenstellingen zo aantrekkelijk. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, kun je een deel van de bezienswaardigheden bezoeken. Dompel je bijvoorbeeld onder in de drukte van de Chinese wijk. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen. Indien je gekozen hebt voor een reis met Nederlandstalige reisbegeleider, dan zul je hem/haar niet op de luchthaven ontmoeten. Daar word je opgehaald door een lokale Thaise vertegenwoordiger. Je reisbegeleider ontmoet je bij de bus naar het hotel of in het hotel in de stad.

Dag 3: Bangkok

Vrije dag. Voor jong en oud is een optionele tocht per ‘longtailboot’ een prettige manier om kennis met de stad te maken. Je komt met dit vervoermiddel op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Regelmatig word je vriendelijk toegeroepen of wordt er naar je gezwaaid.

Je kunt het Grand Palace bekijken (het koninklijk paleis van de in 2016 overleden, zeer populaire Koning Bhumibol) of een van de vele wats (tempels). Dé toeristische attractie van Bangkok, Wat Phra Kaew, wordt bewaakt door reusachtige kleurrijke beelden van poortwachters (de Efteling is er niks bij). De kleine Smaragden Boeddha is het belangrijkste beeldje hier en wordt door de Thai massaal geëerd. Met de riviertaxi kun je naar Wat Arun, een architectonisch indrukwekkende tempel langs de Chao Phraya rivier.

Bangkok is een op-en-top Aziatische stad met monniken, tempels, tuk tuks en lekker eten. Maar wist je dat er in Bangkok ook uitgestrekte groengebieden zijn? Wat dacht je van een unieke fietstocht over rustige paden langs groene klongs die je leiden door het Bangkok van 30 jaar geleden? Tussen de fruitplantages en rijstveldjes fiets je tijdens je rondreis over smalle paden al dan niet boven de kanalen (klongs). Verkeer zul je hier nauwelijks tegenkomen.

‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. Op de ‘night market’ op Khao San Road kun je voor weinig geld T-shirts, computerspelletjes en andere gadgets kopen. In de omgeving zijn goede restaurantjes met Thaise gerechten. Heb je liever een pizza, spaghetti of frietjes, dan is er ook altijd wat te vinden.

Dag 4: Bangkok - Drijvende Markt - Kanchanaburi - River Kwai

Vandaag reizen we op deze Thailand groepsreis eerst naar de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak. Het is leuk om te zien hoe kleine bootjes met allerlei koopwaar langs elkaar manoeuvreren. Naast mango's en grote trossen bananen worden er ook Thaise hoedjes, parasols, prachtige rokken en andere kleding verkocht. Op sommige bootjes staat een kookstel, waarop verrukkelijke hapjes worden bereid.

Je gaat verder naar Kanchanaburi. Een deel van de reis leggen we zelfs af met de trein die over de beruchte Birmaspoorlijn rijdt. Via de brug over de Kwai rivier (bekend van de film ‘Bridge over the River Kwai’) kom je het plaatsje binnen. De spoorweg, die Thailand met Birma moest verbinden, werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders, aangelegd. Tienduizenden lieten het leven tijdens de aanleg van deze spoorlijn. Je kunt een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende, oorlogsmuseum (niet geschikt voor jonge kinderen) en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorlijn hun laatste rustplaats gevonden. 

Dag 5: River Kwai

Het is heerlijk zwemmen in het heldere water van de Erawan watervallen. Deze waterval ligt in een sprookjesachtige omgeving en heeft 7 niveaus met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter. Het entreegeld gaat naar de bescherming en het behoud van de kwetsbare flora en fauna van dit gebied. Het onderhoud van de paden en het salaris van de opzichters wordt hier ook van betaald.

De kans is aanwezig dat de lokale jeugd van het nabijgelegen Mondorp je uitdaagt voor een potje voetbal. Een bezoek aan de watervallen kan ter plaatse als optionele excursie door de reisbegeleider worden aangeboden.

Dag 6: River Kwai - Ayutthaya - Chiang Mai

We verlaten River Kwai en rijden vandaag naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van het koninkrijk Siam. In de 17de eeuw was Ayutthaya één van de belangrijkste steden van Azië, een 'Venetië van het Oosten', met kanalen, prachtige paleizen en mooie tempels. De stad verloor zijn eer en rijkdom toen deze, ook heden ten dage nog om onbegrijpelijke redenen, door de Birmanen in 1767 werd verwoest. De schoonheid en grandeur van enkele honderden jaren zijn in Ayutthaya nog duidelijk zichtbaar. Je kunt de Wat Panam Chern tempel en de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex bezoeken.

In de namiddag (afhankelijk van de vertrektijd) stappen we in Ayutthaya op de nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes naar Chiang Mai, waar we de volgende ochtend aan zullen komen. We slapen in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. In de trein maak je snel contact met de vriendelijke Thai en kun je de taal nog wat oefenen.

Dag 7: Chiang Mai / Optioneel ChangChill Elephant Center

Je komt vandaag aan in Chiang Mai. Hier vind je tientallen tempels, heerlijke massagesalons en een leuke, kilometerslange avondmarkt. Het is de tweede grote stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn vele tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen Boeddha. Het moderne Chiang Mai is erg toeristenvriendelijk en het staat bekend om zijn vele restaurantjes.

Je kunt tijdens deze familiereis Thailand op één van je vrije dagen in Chiang Mai fietsen huren en de omgeving al fietsend verkennen of ronddwalen door de kleine winkelstraatjes, waar veel antiek te vinden is. Breng een bezoek aan een boeddhistisch klooster, ga naar een Thaise bokswedstrijd of breng een aantal uren door in Chiang Mai Zoo waar meer dan 7000 dieren wonen!

Je kunt optioneel naar het 'ChangChill Elephant Center', waar je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Maak met de verzorgers een wandeling door de bossen, help met het maken van een maaltijd voor de olifanten en leer over de lokale Karen gemeenschap.

Dag 8: Chiang Mai / Optionele trekking / Vrije dag

Vrije dag in Chiang Mai. Het is mogelijk Thais te leren koken (optioneel). De cursus start met een bezoekje aan de markt en daarna leer je 3-4 verschillende gerechten te maken. Hartstikke leuk en nuttig als je je favoriete gerecht voor je vrienden thuis wilt maken!

Dag 9: Chiang Mai / Optionele trekking

Je wordt bij de tweedaagse trektocht begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is goed te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Houd er rekening mee dat het een pittige tocht kan zijn die niet geschikt is voor kinderen jonger dan 8 jaar. Per dag loop je tussen de 3 en 5 uur en uiteraard stop je onderweg regelmatig, zodat je de gelegenheid hebt kennis te maken met enkele van de vele minderheden die hier in deze fraaie omgeving wonen, zoals de Karen of Lisu. Je vaart een stuk op bamboevlotten de rivier af (afhankelijk van het waterniveau). We adviseren je om een lakenzak mee te nemen en stevige wandelschoenen aan te trekken. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Op deze eerste trekkingdag zijn lunch en diner inclusief. Op de tweede dag zijn ontbijt en lunch inclusief.

Dag 10: Chiang Mai - Bangkok

's Ochtends heb je nog voldoende tijd om Chiang Mai verder te verkennen. Buiten de oude stadsmuren is het hooggelegen tempelcomplex Wat Doi Suthep één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Via een door draken geflankeerde trap van 300 treden leg je het laatste stukje naar de tempel af, samen met de Thai die hier komen om te bidden.

In de namiddag (afhankelijk van de vertrektijd) stappen we op de nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes terug naar Bangkok, waar we de volgende ochtend aan zullen komen. Ook nu slapen we in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn.

Dag 11: Bangkok - Koh Samed

De bus staat weer voor ons klaar en brengt ons van Bangkok naar Zuidoost-Thailand, naar het plaatsje Ban Phe. Hiervandaan nemen we de boot (drie kwartier varen) naar Koh Samed, een prachtig tropisch eiland.

Koh Samed is 6 bij 3 km groot en heeft talloze kleine baaien met schitterende palmenstranden en een blauwe zee. Koh Samed is onderdeel van het Koh Samed National Park, dat bestaat uit een drietal eilanden inclusief de tussenliggende zee. Het is 131 km² en werd in 1981 gesticht.

Dag 12: Koh Samed

Vrije dag. Op Koh Samed heb je tijd om te zwemmen, windsurfen, te snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland. Liefhebbers van 'seafood' kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van verse vis en garnalen. Je logeert in airconditioned kamers, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

Dag 13: Koh Samed - Vrije dag

Dag 14: Koh Samed - Vertrek Bangkok

Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland', en dan is helaas aan je verblijf op dit paradijs alweer een einde gekomen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Je wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor je terugvlucht naar huis, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15 - Aankomst 

Lees meer →

Reserveren

Familie groepsreis Noord-Thailand Cultuur & Strand

€ 1.947,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door