Groepsreis van Napels naar de Amalfikust - 9 dagen

Deze groepsreis omvat een rijke culturele ervaring in Napels, waar je de kans krijgt om meer te leren over de fascinerende geschiedenis van deze stad. Je bezoekt de verloren stad Pompeii en maakt een beklimming naar de top van de actieve vulkaan, de Vesuvius. Vervolgens reis je langs de betoverende Amalfikust. Je begint je ontdekkingstocht in het sfeervolle Sorrento, verkent het prachtige Amalfi en Ravello, en bewandelt het indrukwekkende 'Path of Gods' vanuit Positano. Ten slotte sluit je je reis af in het pittoreske Salerno, waar je urenlang kunt dwalen door de charmante straatjes.

9-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 2.049,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Shoestring

Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Napels

Bij aankomst in Napels, de hoofdstad van Campanië, check je in bij het hotel. Je hebt de rest van de dag vrij om te voet het stadscentrum te verkennen of gebruik te maken van het metronetwerk. Napels staat bekend om zijn heerlijke pizza, dus 's avonds kun je een leuk terrasje uitzoeken om de eerste pizza te proeven. Vergeet niet te genieten van een echte Italiaanse Gelato als toetje.

Dag 2: Napels

Na het ontbijt maak je een stadswandeling onder begeleiding van je reisbegeleider. Tijdens deze wandeling kom je langs bezienswaardigheden zoals het middeleeuwse kasteel, Castel Nuovo (ook bekend als Maschio Angioino), het San Carlo-theater en het Piazza del Plebiscito met het koninklijk paleis. De wandeling eindigt bij het kasteel dell'Ovo op het schiereiland Megaride, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het centrum van Napels en de Vesuvius-vulkaan. De rest van de dag heb je vrij om de stad verder te verkennen of te ontspannen op een van de vele terrassen.

Dag 3: Napels

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Pompeii onder begeleiding van een professionele gids (entree niet inbegrepen). Pompeii was een stad die door de uitbarsting van de Vesuvius bedolven werd onder vulkaanas. Na een rondleiding in deze indrukwekkende stad kun je de Vesuvius-vulkaan bezoeken (entree niet inbegrepen). Dit is een actieve vulkaan en je hebt de mogelijkheid om de vulkaan te beklimmen.

Dag 4: Napels - Sorrento

Vandaag reis je verder naar Sorrento. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Sorrento staat bekend als de citroenhoofdstad van Italië. Naast toerisme is de lokale bevolking hier ook actief in de productie van citroenproducten. Je hebt de gelegenheid om souvenirs te kopen, zoals citroenzeep, citroenolijfolie en de beroemde limoncello-likeur. 's Avonds begin je met een kookles in het hotel onder begeleiding van een professionele kok. Je leert de geheimen van typische lokale gerechten, keukentrucs en hoort leuke anekdotes over de recepten. Je bereidt drie gangen, die je vervolgens kunt genieten op het terras.

NB: In het hoogseizoen kan het voorkomen dat we uitwijken naar een hotel dat iets verder buiten het centrum ligt.

Dag 5: Sorrento / Optioneel Positano

Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de optionele hike op een indrukwekkende route genaamd 'the Path of Gods'. Vanuit Sorrento reis je naar het stadje Positano, waar je met de bus naartoe wordt gebracht voordat je aan de wandelroute begint. Let op: deze route bevat veel trappen, maar je zult onderweg veel uitkijkpunten vinden om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht. Het is een stevige klim, maar de moeite waard. Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur, waarna je terugkeert naar Sorrento. In Sorrento zijn er tal van restaurants om uit te kiezen, of je kunt dineren op het hoofdplein, Piazza Tasso, of in een schilderachtig zijstraatje.

Dag 6: Sorrento / Optioneel Capri

Vandaag heb je opnieuw een vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de optionele excursie naar Capri. Je wordt naar de haven gebracht, waar je aan boord gaat van een boot naar het eiland Capri. Bij aankomst op dit luxe eiland krijg je een rondleiding van je reisbegeleider, die je meer vertelt over het 'Dolce Vita'-leven op Capri en welke VIP's hier al zijn geweest. Vervolgens heb je wat vrije tijd om zelf door het prachtige centrum te wandelen en te winkelen.

Dag 7: Sorrento - Amalfi en Ravello - Salerno

Na het ontbijt reis je samen met de reisbegeleider verder langs de prachtige Amalfikust. Onderweg kom je langs pittoreske huisjes tegen de bergwand, die zorgen voor adembenemende uitzichten gecombineerd met de blauwe zee. Je maakt een stop in het stadje Amalfi, waar je een korte verkenningstocht maakt en vrije tijd hebt om het gezellige stadje te verkennen of te ontspannen op het kleine stadsstrand. Vervolgens breng je een bezoek aan Ravello, dat bekend staat om zijn prachtige ligging. Ook hier geeft de reisbegeleider een korte rondleiding voordat je zelf de gelegenheid hebt om op eigen gelegenheid rond te dwalen. Aan het einde van de dag arriveer je in Salerno, waar je kunt genieten van de gezellige pleinen en straten.

Dag 8: Salerno

Vandaag heb je een vrije dag om zelf Salerno te verkennen of te ontspannen op het strand. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de optionele raftingexcursie. Tijdens deze avontuurlijke excursie begin je op de rivier en ervaar je de opwinding van stroomversnellingen. Bij terugkeer in Salerno kun je langs de lange boulevard wandelen voordat je van je laatste Italiaanse maaltijd geniet. Sluit je maaltijd af met een heerlijke gelato of een verfrissend glas Aperol Spritz.

Dag 9: Vertrek uit Salerno - Terugkeer naar huis

Helaas komt er een einde aan je reis langs de prachtige Amalfikust. Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat vrije tijd om de laatste souvenirs in Salerno te kopen voordat je wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Napels.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis van Napels naar de Amalfikust

€ 2.049,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door