Groepsreis naar Umbrië en de Marken - 15 dagen

Deze groepsreis biedt de mogelijkheid om unieke en minder bekende Italiaanse regio's te ontdekken, waaronder Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië. Terwijl er gezegd wordt dat er meerdere wegen naar Rome leiden, zijn de paden die door deze regio's lopen vaak minder begaan en daardoor minder bekend bij veel reizigers. Djoser neemt je mee op een boeiende reis van Perugia naar Brindisi, waarbij je onderweg de kans krijgt om enkele van de meest bijzondere bezienswaardigheden te verkennen, waaronder het prachtige Assisi. Deze reis belooft een unieke en onvergetelijke ervaring te worden, weg van de gebaande paden van toeristische bestemmingen.

15-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 2.195,- Vanafprijs p.p.
15 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Djoser

Reisprogramma

Dag 01: Rotterdam - Assisi

Je avontuur begint in Rotterdam, en van daaruit reis je naar Assisi, Italië. Bij aankomst in Assisi, word je verwelkomd door smalle straatjes, pittoreske winkeltjes en een prachtig uitzicht over de vallei.

Dag 02: Assisi, excursie naar Perugia

Na een heerlijk ontbijt heb je de gelegenheid om Assisi te verkennen. Breng een bezoek aan de beroemde basiliek van de heilige San Francisco en bewonder de prachtige fresco's van Giotto. In de namiddag staat een excursie naar Perugia op het programma, een stad met een historisch centrum hoog op een heuvel, vol prachtige oude architectuur.

Dag 03: Assisi, Spello - Fonti del Clitunno - Spoleto

Vandaag begint met een bezoek aan het charmante middeleeuwse dorp Spello, gelegen op een voorgebergte van de Monte Subasio. Hier kun je historische schatten ontdekken, zoals de kerk S. Maria Maggiore en de Cappella Baglioni met fresco's van Pinturicchio en Perugino. Vervolgens maak je een stop bij Fonti del Clitunno, de "rivier der goden," en ga je in de middag op weg naar Spoleto, een belangrijke Umbrische stad omringd door olijfgaarden.

Dag 04: Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi Grotten - Ancona

Je reist naar Gubbio, een van de mooiste en meest authentieke steden van Umbrië, gebouwd op een heuvel. Onderweg maak je een stop in Fabriano, dat beroemd is vanwege zijn eeuwenoude papierproductie. In de middag bezoek je de indrukwekkende Frasassi Grotten, het grootste ondergrondse grottenstelsel van Europa.

Dag 05: Ancona, excursie naar Urbino

Je begint de dag in Ancona, een stad rijk aan geschiedenis en prachtig gelegen op de Guasco-heuvel. Een bezoek aan het renaissance-paleis "Palazzo Ducale" in Urbino staat op het programma. Deze stad staat ook bekend om zijn heerlijke truffels en Italiaanse keuken.

Dag 06: Ancona - Loreto - Porto Recanati - Macerata

Na het ontbijt reis je naar Loreto om de majestueuze Basilica della Santa Casa in gotische en renaissancestijl te bezoeken. Later op de dag kun je een bezoek brengen aan Porto Recanati, de geboorteplaats van de beroemde dichter Giacomo Leopardi.

Dag 07: Macerata - Ascoli Piceno - Chieti

Deze dag begint met een verkenning van Macerata, een stad die gebouwd is in een prachtig natuurlandschap en op een heuvel ligt. In de middag staat een bezoek aan Ascoli Piceno op het programma, een elegante stad met 100 torens en een historisch centrum gebouwd met travertijnblokken.

Dag 08: Chieti - Sulmona - Pacentro

Je vervolgt je reis naar de adembenemende bergen van Abruzzo. Je maakt een stop in Sulmona, beroemd om de productie van 'confetti,' gesuikerde amandelen. Op de terugweg naar Chieti, breng je een bezoek aan Pacentro, een mooie stad in het Majella Nationaal Park.

Dag 09: Chieti - Lanciano - Termoli

Je reist naar Gargano, het noordelijke gebied van Puglia. Onderweg stop je in Lanciano voor een bezoek. Daarna verken je Termoli, een kleurrijke stad gebouwd op oude verdedigingsmuren met uitzicht op de Adriatische Zee.

Dag 10: Monte Sant'Angelo - Francesco

Je bevindt je in de regio Puglia en hebt de hele dag ter vrije besteding in Monte Sant'Angelo. Een bezoek aan de basiliek S. Michael staat op de planning.

Dag 11: Monte Sant'Angelo - Castel del Monte - Alberobello

Indien je nog geen gelegenheid hebt gehad om de basiliek te bezoeken, is er de volgende ochtend nog een kans. Daarna reis je naar Alberobello, met een tussenstop in Andria om het opmerkelijke achthoekige Castel del Monte te bezoeken.

Dag 12: Alberobello - Martina Franca en olijfolieproeverij

Deze ochtend verken je Alberobello, beroemd om zijn trulli. Daarna maak je een tussenstop in Martina Franca en bezoek je een lokale oliemolen voor een proeverij.

Dag 13: Alberobello, excursie naar Matera - Altamura

Je gaat op een spannende excursie naar Matera, waar je de beroemde grotwoningen kunt verkennen. Als de tijd het toelaat, maak je een tussenstop in Altamura, bekend om zijn lokale brood.

Dag 14: Alberobello, excursie naar Lecce - Ostuni

Je bezoekt Lecce, ook wel het "Athene van Apulië" genoemd vanwege zijn oude Griekse oorsprong. Het amfitheater en de barokke Santa Croce-kerk zijn enkele hoogtepunten. Vervolgens verken je Ostuni, de witte stad.

Dag 15: Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Je eindigt je reis met een ontbijt in het hotel en een transfer naar de luchthaven van Brindisi, vanwaar je terugvliegt naar Rotterdam.

Geniet van elke dag van deze betoverende reis door Italië!

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis naar Umbrië en de Marken

€ 2.195,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door