Groepsreis Thailand Avontuurlijk - 15 dagen

Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten van Thailand met een heerlijk afsluitend verblijf op een tropisch eiland. Per boot, fiets of tuk-tuk maak je kennis met de bruisende hoofdstad Bangkok. Je bezoekt tijdens deze Thailand groepsreis boeddhistische tempelcomplexen, bedrijvige markten en smult van misschien wel het lekkerste eten ter wereld. Liefhebbers kiezen voor een optionele trektocht, waarbij je kennis maakt met de kleurrijke bergstammen in het noorden van het land. Tenslotte is het luieren met een exotische cocktail op het strand van het eiland Koh Samet. Welkom in het ‘Land van de Glimlach’!

15-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.567,- Vanafprijs p.p.
15 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Shoestring

Reisprogramma

Dag 1 - Vertrek

Vandaag begint je groepsreis Thailand. Je vliegt naar de Thaise hoofdstad Bangkok, waar je de volgende dag arriveert. Je transfer wacht je op bij de luchthaven en brengt je naar het hotel. Let op: op de luchthaven van Bangkok is het voor transfers niet meer toegestaan bij de schuifdeuren op hun passagiers te wachten. Bij aankomst op de luchthaven staat een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap daarom (met een bordje met Shoestring erop) bij Exit B - Door 6 op je te wachten.

Dag 2 - Aankomst Bangkok

Vanzelfsprekend heeft Bangkok veel te bieden en zal deze enorme metropool, met meer dan 10 miljoen inwoners, een grote aantrekkingskracht op je uitoefenen. Na aankomst heb je de mogelijkheid om op ontdekking te gaan in Bangkok. Bangkok is een wereldstad; hier is alles, gebeurt alles, kan alles. Het is een stad met tegenstellingen en wellicht daardoor zo aantrekkelijk. Zo zul je voor een supermodern winkelcomplex een eetstalletje vinden dat kip-aan-een-stokkie verkoopt! Je overnacht in een hotel met een prima locatie, op loopafstand van Khao San Road, het marktgebied Banglumpoo.

Dag 3 - Bangkok

Vrije dag. Je hebt de tijd om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen. Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk of laat je per longtailboat rondvaren over de klongs. Je kunt de drukke avondmarkt bekijken, of een van de vele ‘wats’ (tempels), zoals Wat Arun of Wat Saket. Vergeet Wat Po niet! Na een bezoek aan deze tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang, kun je je onder handen laten nemen door één van de studenten van de belangrijkste massageschool van Thailand. De masseurs gebruiken hun hele lichaam, er wordt behoorlijk aan je geduwd en getrokken. Ervaar zelf maar eens hoe dat voelt.

Dag 4 - Bangkok – Drijvende Markt Damnoen Saduak – Kanchanaburi

Je vervolgt je rondreis door Thailand via de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak naar Kanchanaburi. Het gebied van de River Kwai is voornamelijk bekend vanwege de beruchte Birmaspoorlijn, die Thailand met Myanmar (het vroegere Birma) moest verbinden. Hij werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders, aangelegd. Je maakt een ritje over de Birma-spoorlijn (inbegrepen in de reissom).

Dag 5 - Kanchanaburi – Sukhothai

In de ochtend bekijk je de beroemde brug over de Kwai en kun je een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende Oorlogsmuseum en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorweg hun laatste rustplaats gevonden. Dan rijd je verder naar de oude ruïnestad Sukhothai.

Dag 6 - Sukhothai

Met je reisbegeleider maak je vandaag een fietstocht naar het ‘Historical Park’ van Sukhothai. Dit park herinnert aan de tijd dat Sukhothai als hoofdstad fungeerde, van 1238 tot 1350. Je ziet immense Boeddhabeelden en geniet tevens van de rust en prachtige lotusvijvers. De Sukhothai ruïnes zijn één van de Thaise bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het middengedeelte van het complex wordt beheerst door de ruïnes van Wat Mahatat, een tempel met een afmeting van 200 bij 200 meter. Opvallend zijn de twee rijen kolommen met daartussen de enorme mooi gerestaureerde zittende Boeddha, die bekend is van talloze plaatjes. De fietstocht zal circa drie uur in beslag nemen. Het entreegeld voor Sukhothai betaal je ter plekke (circa € 5; dit bedrag is aan verandering onderhevig).

Dag 7 - Sukhothai – Chiang Mai

In de loop van de middag reis je naar Chiang Mai. Naarmate je noordelijker reist, wordt het landschap heuvelachtiger. Je kunt je de komende dagen vermaken in de gemoedelijke stad Chiang Mai die zich er, met al haar bezienswaardigheden, uitstekend voor leent om er op eigen gelegenheid op uit te gaan. Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn veel tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen Boeddha. ‘s Avonds kun je over de bedrijvige avondmarkt slenteren. Je hotel in Chiang Mai beschikt over een zwembad. Fijn om de tropische warmte van je af te spoelen na een dag ‘rondhobbelen’ door de stad. Ook kun je op een van de vrije dagen in Chiang Mai optioneel naar het ‘ChangChill Elephant Center’, waar je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Maak met de verzorgers een wandeling door de bossen, help met het maken van een maaltijd voor de olifanten en leer over de lokale Karen gemeenschap. Hiervoor dien je je bij boeking op te geven!

Dag 8 - Chiang Mai / Optionele trekking

Vrije dag. Bij boeking van deze Thailand groepsreis kun je je opgeven voor een facultatieve tweedaagse trektocht door de heuvels die vandaag start (een aanrader!). Als je niet meegaat op deze excursie, heb je heerlijk de tijd Chiang Mai en omgeving op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Facultatieve avontuurlijke tweedaagse trektocht
Vandaag start (voor mensen die zich bij boeking hiervoor hebben opgegeven!) een facultatieve avontuurlijke tweedaagse trektocht door de heuvels. Je wordt daarbij begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden.

Per dag loop je tussen de 3 en 5 uur en uiteraard stop je onderweg regelmatig, zodat je de gelegenheid hebt kennis te maken met enkele van de vele minderheden die hier in deze fraaie omgeving wonen, zoals de Karen of Lisu. Je logeert in een van de minderhedendorpjes. Op de tweede dag van de trekking ga je raften op bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau). Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Op deze eerste trekkingsdag zijn lunch en diner inclusief. Op de tweede dag zijn ontbijt en lunch inclusief.

Dag 9 - Chiang Mai / Optionele trekking

Vrije dag voor de mensen die niet gekozen hebben voor de optionele tweedaagse trektocht. Zoals je eerder in deze beschrijving hebt gelezen: er is voldoende te doen in Chiang Mai en omgeving. Reizigers die wel gekozen hebben voor de prachtige facultatieve trektocht wandelen vandaag hun tweede dag en overnachten net als de rest van de groep wederom in Chiang Mai.

Voor ‘niet-wandelaars’ is het bijvoorbeeld mogelijk een stadstour te maken. Een andere optionele uitstap voor de ‘niet-wandelaars’? Liefhebbers van wat meer actie kunnen opteren voor de 'Treetop Eco Adventure' door de jungle in de omgeving van Chiang Mai. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op tientallen meters hoogte van boomtop naar boomtop. Het uitzicht is geweldig. Zo weet je precies hoe een aap zich voelt, hoog boven in de bomen!

Dag 10 - Chiang Mai – Bangkok

Je kunt ook deze dag nog lekker rondstruinen door Chiang Mai. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk Thais te leren koken (optioneel). De Thaise kookcursus start met een bezoekje aan de markt en daarna leer je 3 à 4 verschillende gerechten te maken. Hartstikke leuk en nuttig als je je favoriete gerecht voor je vrienden thuis wilt maken! In de namiddag ga je naar het station, waar je op de comfortabele nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes stapt naar Bangkok.

Dag 11 - Bangkok – Koh Samet

In Bangkok word je opgewacht en verder gebracht naar Zuidoost-Thailand, naar het plaatsje Ban Pe. Hiervandaan vaar je naar Koh Samet, één van de mooiste eilanden van Thailand. Je logeert in een leuk hotel, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

Dag 12 - Koh Samet

Vrije dag. Het eiland Koh Samet is 6 bij 3 km groot en heeft talloze kleine baaien met schitterende witte palmstranden en een blauwe zee. Koh Samet is onderdeel van het Koh Samet National Park, dat bestaat uit een drietal eilanden inclusief de tussenliggende zee. Op Koh Samet heb je tijd om te zwemmen, windsurfen, snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland.

Dag 13 - Koh Samet

Vrije dag. Nog een hele dag om van het mooie Koh Samet te genieten. Liefhebbers van 'seafood' kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van verse vis en garnalen.

Dag 14 - Koh Samet – Vertrek Bangkok

Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland'. Je reist (tijdstip afhankelijk van je definitieve terugvlucht) terug naar Bangkok waar je direct door gaat naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland/België.

Het kan voorkomen dat je gebruik maakt van een dagvlucht. In dat geval word je vandaag naar een hotel nabij de luchthaven gebracht voor een overnachting zodat je op dag 15 in de ochtend gemakkelijk op de luchthaven kunt komen om in te checken voor je vlucht die rond het middaguur vertrekt. Nog diezelfde dag kom je aan in Amsterdam/Brussel.

Dag 15 - Thuiskomst

Aankomst. Hier eindigt helaas je Thailand groepsreis

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Thailand Avontuurlijk

€ 1.567,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door