Groepswandelreis in Sicilië en Eolische Eilanden - 14 dagen

Deze groepsreis biedt de kans om de unieke sfeer van het veelzijdige eiland Sicilië te ervaren. Tijdens deze vakantie kun je genieten van de bijzondere atmosfeer en de indrukwekkende vulkanen op de Eolische eilanden. Daarnaast kun je de majestueuze Etnavulkaan bewonderen. Ervaar de rijke cultuur van het barokstadje Ragusa, wandel langs de Griekse tempels van Agrigento en ontdek het Romeinse Theater van Taormina. Als je tijdens het voorjaar reist, kun je bovendien genieten van een overvloed aan bloemen.

14-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, natuurreizen, wandelreizen
Vervoer
Vliegtuig
€ 2.069,- Vanafprijs p.p.
14 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door SNP

Reisprogramma

Dag 1:

De groep vliegt naar Catania en wordt met de bus naar het hotel in de stad gebracht.

Overnachting in Catania - Katane Palace.

Dag 2:

De dag begint met een bezoek aan de Necropolis van Pantalica, gelegen in de diepe kloven van het kalksteenplateau in Zuidoost-Sicilië. Ooit gebruikten de vroege bewoners van Sicilië deze locatie om hun doden te begraven in uitgehouwen holen in de steile wanden. Na een stop in het dorp Sortino, beginnen we onze wandeling in het gebied van de Necropolis Pantalica. We dalen en stijgen over eeuwenoude trappenpaden en rustige weggetjes, met prachtige uitzichten. In het voorjaar is het landschap bezaaid met bloemen. Na een verfrissende gelato of een andere Siciliaanse lekkernij in een lokaal café, brengt onze chauffeur ons in ongeveer anderhalf uur naar ons verblijf in Ragusa.

Wandeling: 6 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur.
Overnachting in Ragusa - Hotel Montreal.

Dag 3:

Vandaag verkennen we het Ragusa-plateau, een prachtig kalkmassief doorsneden met diepe kloven. Op het plateau lopen we over oude ommuurde wegen door een verlaten landschap. We wandelen van Santa Rosalia naar Ragusa Ibla. Wandeltijd: 6 uur, 16 km, hoogteverschillen tot 550 m. 's Morgens kun je er ook voor kiezen om Ragusa op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het begin van de middag reis je met de bus om de rest van de groep te ontmoeten bij 'Contrada Mendici' (na de lunch), waar je kunt aansluiten voor het tweede deel van de wandeling naar Ibla (ongeveer 8 km). Na een bezoek aan het schilderachtige Ibla lopen we naar ons hotel en heb je alle tijd om de barokke architectuur van de stad te bewonderen.

Overnachting in Ragusa - Hotel Montreal.

Dag 4:

We reizen in 4 uur naar onze volgende bestemming, de oude, hooggelegen vestingstad Enna. Onderweg bezoeken we de Vallei der Tempels in Agrigento. Tussen olijfbomen en met de Middellandse Zee op de achtergrond liggen hier enkele goed bewaard gebleven Griekse tempels en tal van andere archeologische overblijfselen op loopafstand van elkaar. In het nabijgelegen museum wordt alles in historische context geplaatst. Na ons bezoek aan het museum en de tempels zetten we onze reis voort naar Enna, dat ongeveer anderhalf uur rijden is van Agrigento. Aan het einde van de middag arriveren we in Enna.

Overnachting in Enna.

Dag 5:

's Ochtends bezoeken we de beroemde mozaïeken van Piazza Armerina, op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Enna. Hier verkennen we de Villa Romana del Casale, waar spectaculaire kleurrijke taferelen uit de Romeinse tijd te bewonderen zijn in de vloermozaïeken. Na ons bezoek aan de Mozaïekvilla maken we een lichte middagwandeling ten noorden van Valguarnera Caropepe in het glooiende leemheuvellandschap (6 km, 200 m dalen). Deze streek in het binnenland van Sicilië staat bekend als de oude 'graanschuur van de Grieken en Romeinen'. Terug in Enna heb je vrije tijd om te wandelen door de straten van deze hooggelegen stad.

Overnachting in Enna.

Dag 6:

Onze bus brengt ons in ongeveer 3 uur naar Milazzo aan de noordkust, waar we afscheid nemen van de bus en aan boord gaan voor de overtocht naar de Eolische eilanden. We kiezen ervoor om naar het eiland Lípari te gaan, het grootste van de Eolische eilanden en bestaande uit enkele uitgedoofde vulkanen. Het gelijknamige stadje is gezellig en heeft pittoreske smalle straatjes. Vanuit de haven vertrekken er de hele dag door boten naar de andere eilanden. Bovendien biedt het stadje een verscheidenheid aan leuke restaurants, van eenvoudige trattoria's tot eersteklas eetgelegenheden.

Overnachting in Lípari - Hotel Oriente.

Dag 7:

's Ochtends varen we naar het nabijgelegen eiland Vulcano om de krater te beklimmen. Het wordt een korte maar pittige tocht. Boven wacht ons een spectaculair schouwspel van fumarolen die enorme gaswolken uitstoten en een blik in de caldera. Wandeling: 7 km, 400 m stijgen en dalen; 2,5 uur. Na de beklimming kun je eventueel zwemmen in de zee, waar hier en daar warm water opborrelt. Aan het einde van de middag keren we terug naar Lípari.

Overnachting in Lípari - Hotel Oriente.

Dag 8:

Vandaag varen we naar de actiefste vulkaan van Europa, de Strómboli. We maken een rondwandeling naar de vuurbaan, de 'Sciara del Fuoco', van deze vulkaan. Zelfs op geringe hoogte kun je de regelmatige vulkanische activiteit waarnemen. Na de wandeling keren we terug naar Lipari. Wandeling: 9.5 km, 450 m stijgen en dalen, 3 uur lopen.

Overnachting in Lípari - Hotel Oriente.

Dag 9:

Vandaag heb je een vrije dag op Lípari. Je kunt het archeologisch museum in de stad bezoeken, het eiland verkennen, ontspannen op een terrasje zitten of gaan zwemmen. Je kunt ook een (brom)fiets huren om het eiland rond te rijden. Als je van wandelen houdt, kun je een gevarieerde wandeling over Lípari maken.

Overnachting in Lípari - Hotel Oriente.

Dag 10:

We keren per boot terug naar het 'vasteland' van Sicilië. In Milazzo wacht onze eigen chauffeur om ons in iets meer dan een uur naar het begin van de middagwandeling te brengen. In de Gola d'Alcantara-vallei start onze wandeling, waarbij we in het water kunnen waden om de spectaculaire basaltformaties in de Alcantararivier te bekijken. Onze wandeling eindigt aan de voet van de heuvel met het op 600 meter hoogte gelegen Castiglione di Sicilia. Na de wandeling brengt onze chauffeur ons naar ons hotel in Linguaglossa.

Wandeling: 10 km, 350 m stijgen en 100 m dalen, 3,5 uur.
Overnachting in Linguaglossa - Mareneve Resort.

Dag 11:

Vandaag maken we een panoramische rondwandeling vanuit het stadje Linguaglossa. We beginnen met een rustige klim naar een hoger gelegen gebied en dalen vervolgens voornamelijk af, met overal uitzicht op de Etna en de Ionische Zee, tot aan Taormina en zelfs Calabrië. De route voert over rustige asfaltwegen, lavawegen en onverharde landwegen. De hoogteverschillen blijven relatief beperkt. Onderweg wandelen we door een prachtig oud eikenbos en oude hazelaarsplantages.

Wandeling: 15 km, 350 m stijgen en dalen, wandelduur 5 uur.
Overnachting in Linguaglossa - Mareneve Resort.

Dag 12:

Vandaag bezoeken we de noordelijke flank van de Etna. Met de bus kunnen we tot Piano Provenzana op 1810 meter komen. Afhankelijk van het weer en de aanwezigheid van sneeuwvelden maken we een wandeling naar de vulkanische kraters op de flank en dalen we af naar de Grotta dei Lamponi, een prachtige lavagrot. Daarna wandelen we ongeveer anderhalf uur over de flanken van de Mongibello, met prachtige uitzichten over Sicilië - indien het weer meewerkt. We eindigen in de gezellige Rifugio Ragabo.

Wandeling: 15 km, 200 m stijgen en 600 m dalen, 5 uur.
Overnachting in Linguaglossa - Mareneve Resort.

Dag 13:

Om de reis af te sluiten, maken we een wandeling naar Taormina. Boven het kleine bergdorp Gaggi lopen we door citrusboomgaarden en wijngaarden in de richting van de Monte Veneretta. Vanaf een pas in de buurt van de top hebben we een prachtig uitzicht over de kust. Vervolgens dalen we af naar Taormina, dat gedeeltelijk is gebouwd op een rots hoog boven de zee. In deze chique badplaats kun je genieten van winkelen.

Wandeling: 11 km, 300 m stijgen en 700 m dalen.
Overnachting in Linguaglossa - Mareneve Resort.

Dag 14:

We rijden in iets meer dan 1 uur met de bus naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht.

Lees meer →

Reserveren

Groepswandelreis in Sicilië en Eolische Eilanden

€ 2.069,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door