Groepsreis Kerst in Heidelberg - 5 dagen

Heidelberg is een uiterst charmante stad met ongeveer 165.000 inwoners. De stad is beroemd vanwege het historische centrum met als absolute trots Schloss Heidelberg. Ook de Alte Brucke en het prachtige stadshuis zijn een bezoek meer dan waard. De uitstekende ligging nodigt uit om een paar interessante tochten te maken. Ook Worms en Speyer staan op het kerstprogramma.

5-daagse reis
Reissoort
kerstreizen, winterreizen
Vervoer
Bus
€ 659,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: 23/12: Heidelberg, ca. 390 km

Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Heidelberg. We volgen vanaf Koblenz de Rheintalautobahn. In de namiddag arriveren we in Heidelberg en alvorens onze intrede te nemen in ons hotel, vangen we eerst een glimp van deze romantische stad op. 

Dag 2: Vrije ochtend en Worms met stadsgids, ca. 100 km

Vanochtend kunt u op eigen gelegenheid een wandeling door de stad maken. Na de lunch in het hotel vertrekken we naar de beroemde stad Worms voor een stadswandeling onder leiding van een stadsgids. Deze zal vertellen over de residentietijd van de Roomse keizers en de lange geschiedenis die daarna volgde. Door het prachtige decor van o.a. de Liebfrauenkirche en de Heilige Petersdom zal het verhaal tot leven komen. Worms verwierf haar grootste bekendheid door Maarten Luther die hier in 1521 voor keizer en vaderland zijn geschriften verdedigde en deze niet wilde herroepen, het beroemde 'Edict van Worms'. Na aankomst in het hotel genieten we van koffie of thee met kerstkoekjes. Na het diner kunt u een kerstmis bijwonen in een van de kerken van Heidelberg.

Dag 3: 25/12: Pfalzer Weinstrasse en Speyer, ca. 120 km

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel maken we een tochtje langs de Pfalzer Weinstrasse; deze regio wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd. In dit gebied vol wijnbergen liggen zeven wijndorpen, waarvan Neustadt met meer dan 2000 hectare wijngaarden het grootste Duitse wijndorp is. Het centrum van Neustadt heeft haar historisch karakter weten te bewaren, vooral wat betreft het marktplein met de gotische kloosterkerk. Op de terugweg naar het hotel maken we nog een stop in de keizerlijke stad Speyer am Rhein om een kijkje te nemen bij de Dom. 's Avonds kunt u genieten van een 5-gangen kerstdiner in het hotel.

Dag 4: 26/12: Odenwald en Heidelberg, ca. 100 km

Na het ontbijt maken we een mooie tocht door het Odenwald. Aansluitend brengen we in de middag een bezoek aan de romantische stad Heidelberg an der Neckar. Een van de mooiste steden in Duitsland, met de 'Alte Brucke' en een prachtig raadhuis. Het historisch centrum van Heidelberg ligt tussen de oude stenen brug en het op een heuvel gelegen kasteel.

Dag 5: 27/12: Nederland, ca. 410 km

Via Limburg aan de Lahn en Keulen reizen we terug naar Nederland, natuurlijk onderbroken door diverse stops. Aan het einde van de middag kunt u tijdens de maaltijd afscheid nemen van uw reisgenoten. Aansluitend wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Kerst in Heidelberg

€ 659,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door