Groepsreis Frankenland en het Steigerwald, Ebrach - 6 dagen

Een kennismaking met het Frankenland zal een onuitwisbare indruk op u maken. Dit unieke gebied biedt een combinatie van middeleeuwse stadjes en schilderachtige landschappen met een eeuwenoude wijncultuur. Ebrach bevindt zich te midden van het natuurpark Steigerwald en wordt gedomineerd door het 12e eeuwse Cisterciënzer klooster. Reis mee met deze groepsreis naar het mystieke Bamberg, het historische Neurenberg en het romantische Rothenburg ob der Tauber.

6-daagse reis
Reissoort
stedentrips, kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 578,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Ebrach, ca. 500 km
Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Ebrach. Via Keulen, Frankfurt en Würzburg bereiken we aan het einde van de middag ons hotel.


Dag 2: Bad Staffelstein en Bamberg met stadsgids, ca. 145 km
In de ochtend bezoeken we de Vierzehnheiligen Basiliek in Bad Staffelstein. Deze 18e-eeuwse bedevaartskerk is een meesterlijk werk van barokarchitectuur. Vervolgens rijden we over de glooiende wijnheuvels naar Bamberg, een 1000 jaar oude bisschops- en keizerstad. We ontmoeten onze stadsgids en maken een wandeling. De binnenstad is door de vele pleinen, steegjes en prachtige middeleeuwse gevels een groot openluchtmuseum. Het is dan ook niet voor niets in 1993 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met 10 verschillende bierbrouwerijen is Bamberg bij uitstek de perfecte stad om van een heerlijk biertje te genieten op een van de vele terrasjes die de stad rijk is.


Dag 3: Klooster Ebrach en Volkach, ca. 50 km
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om samen met een Duitssprekende gids de prachtige kloosterkerk en het museum van Ebrach te bezoeken (excl.). 's Middags rijden we naar Volkach am Main om aan boord te gaan van een van de rondvaartboten. We maken een tocht van ca. 90 minuten over de Main, waarbij u de omgeving vanaf het water kunt ontdekken (boottocht excl.). Na de boottocht brengt de bus u naar het centrum van Volkach, waar u het middeleeuwse stadje op eigen gelegenheid kunt verkennen.


Dag 4: Neurenberg met stadsgids, ca. 160 km
Na het ontbijt bezoeken we Neurenberg waar we samen met een stadsgids een rondrit door de stad maken. Interessant zijn de gebouwen waar de Neurenberger Processen hebben plaatsgevonden, het middeleeuwse centrum met de vestigingsmuren, de St. Sebalduskerk met de twee torens, de Nürnberg Burg en de historische wijk 'Handwerkerhof'. Uiteraard is er gelegenheid om zelf rond te wandelen in de stad. Verken het marktplein en de gezellige winkelstraten met terrassen. Indien u besluit een bezoek te brengen aan kasteel 'Kaiserburg', heeft u vanaf het kasteel een schitterend uitzicht over de stad. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, kunt aan het einde van de middag deelnemen aan een wijnproeverij (excl.).


Dag 5: Bad Mergentheim en Rothenburg ob der Tauber, ca. 225 km
Vanochtend rijden we een stukje van de Romantische Strasse naar Bad Mergentheim, dat prachtig gelegen is aan de rivier de Tauber. Deze voormalige residentiestad van de grootmeesters van de Duitse Orde heeft een internationale reputatie als kuuroord met geneeskrachtige bronnen. In de stad staan nog veel historische gebouwen zoals de Munsterkerk van Johannes de Doper, het raadhuis op de markt, fraaie vakwerkhuizen en een barokpaleis. Daarna rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. De herinneringen aan een rijk verleden zijn in deze stad overal zichtbaar. De stadsmuur met zijn vele torens en poorten, evenals de prachtige vakwerkhuizen verlenen de stad sfeer en karakter. Rothenburg ob der Tauber is echt een toeristische trekpleister geworden. Bij goed weer genieten we van een barbecue-avond in de tuin van het hotel.


Dag 6: Nederland, ca. 500 km
We nemen afscheid van Ebrach. Via de Duitse snelwegen rijden we terug naar de wisselplaats. Daar wordt de reis afgesloten met een afscheidsdiner en wordt u vervolgens naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Frankenland en het Steigerwald, Ebrach

€ 578,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door