Groepsreis Japan Osaka - Tokyo - 10 dagen

Op deze rondreis Japan bezoek je niet alleen steden als Osaka en Tokyo, maar maak je ook kennis met de natuurpracht die Japan te bieden heeft. Je maakt een wandeling langs de oude postroute Nakasendo tussen de twee pittoreske dorpjes Tsumago en Magome, waar je overnacht in een traditionele ryokan.

10-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips
Vervoer
Vliegtuig
€ 2.355,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Shoestring

Reisprogramma

Dag 1: Vertrek

Je vliegt vandaag naar Osaka, waar je de volgende dag aankomt. 

Dag 2: Aankomst Osaka

Je stapt op de trein naar het centrum van Osaka, de eerste etappe van je rondreis Japan. Na het inchecken in je hotel in de wijk Namba, kun je mee met de reisbegeleider voor een avondwandeling onder de neonlichten van Dotonbori.

Voor onze Japan reizen worden de luchthaven transfers uitgevoerd met het openbaar vervoer (metro/trein). Een deel van de groep zal worden opgehaald door de reisbegeleider. Kom je met een andere via Shoestring geboekte vlucht aan, dan reis je zelf met het openbaar vervoer (de metro) naar het eerste groepshotel en kun je de kosten van je OV-kaartje bij de reisbegeleider terugvragen. In je vertrektijdenbrief vind je verdere instructies over de transfer naar het hotel.

Dag 3: Osaka / Excursie Nara

Vrije dag. Een aanrader in Osaka is het Kaiyukan, een uniek aquariumcomplex met de Pacific als centraal thema.

‘s Middags kun je optioneel naar Nara. Het stadspark Nara-koen herbergt enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken zoals de feeërieke Kasuga-taisha schrijn en de tempels Kofuku-ji en Todai-ji. Vooral deze laatste tempel is indrukwekkend: binnenin het grootste houten gebouw ter wereld huist de Daibutsu, een zestien meter hoog bronzen Boeddhabeeld. De excursie wordt uitgevoerd met het openbaar vervoer.

Dag 4: Osaka / Excursie Kyoto

Vrije dag. Vandaag kun je een optionele excursie maken naar Kyoto. Op het programma staan ondermeer Kinkaku-ji met zijn gouden paviljoen, Ryoan-ji, vooral bekend om zijn rotstuin en Nijo-jo, het voormalige paleis van de shogun. Er komen veel toeristen hier, daarom nemen we je nadien ook graag mee naar enkele verborgen pareltjes die de reisgidsen niet gehaald hebben. Ook voor deze excursie maak je gebruik van het openbaar vervoer.

Dag 5: Osaka – Nagoya – Magome

Vandaag maak je de transfer van Osaka naar Magome, een klein dorpje in de Kiso-vallei in de prefectuur Nagano. De shinkansen brengt je van Osaka naar Nagoya, waar je overstapt op de highwaybus.

Na inchecken in je ryokan kun je nog te voet naar Tsumago, een wandeling van ongeveer 8 kilometer langs de Nakasendo, een oude postroute tussen Kyoto en Edo (oude naam voor Tokyo).

Dag 6: Magome – Tokyo

Met de highwaybus kom je rond de middag aan in het station van Shinjuku, met dagelijks meer dan 3 miljoen pendelaars het drukste station ter wereld.

Na inchecken in je hotel in Tokyo kun je mee met de reisbegeleiding op verkenningstocht door het Shitamachi, het oude ‘downtown’ van Tokyo. Met een boot kun je een eindje varen over de Sumida-gawa rivier. Je stapt uit in Odaiba, een kunstmatig eiland in de baai van Tokyo, waar je de zon ziet ondergaan in de skyline van Tokyo.

Dag 7: Tokyo

Vrije dag. De Yamanote-lijn is een metrolijn die in ongeveer een uur een rondje Tokyo doet. Met de Yamanote als rode draad kun je vandaag met je reisbegeleiding Tokyo verkennen.

In de ochtend ben je in de tuinen van het Keizerlijk Paleis en wandel je door Ginza. De middag breng je door in het westen van de stad. Harajuku is een shoppingparadijs: alle grote modehuizen vind je terug langs Omotesando; langs Takeshita-dori moet je zijn voor Tokyo street fashion.

Dag 8: Tokyo

Vrije dag. Nog geen souvenirs gekocht? Geen paniek: in de oude tempelwijk Asakusa zit je goed voor ‘traditionele’ Japanse spulletjes, terwijl je in de wijk Akihabara terecht kunt voor de laatste elektronische snufjes. En als je dan toch in ‘Akiba’ bent, dan moet je beslist een keer naar een zogenaamd maid-cafe, waar je wordt bediend door meisjes die er uitzien als Japanse stripfiguren. ‘For relaxing times, make it Suntory time’. Doe zoals Bill Murray in Sophia Coppola’s ‘Lost in Translation’, en geniet vanavond van een glas Japanse whisky in een van de barretjes in de wijk Shinjuku.

Dag 9: Vertrek Tokyo

Voor er verzameld wordt om naar de luchthaven te gaan, heb je nog de ochtend vrij te besteden. We raden aan om niet meer de hele stad te doorkruisen, want in de buurt van het hotel is nog genoeg te beleven: het Tokyo National Museum is een absolute must. Loop na je bezoek aan de 'Honkan' (hoofdgebouw) ook nog een keer naar de 'Horyu-ji-kan'. Horyu-ji is de oudste tempel van Japan, en staat in de buurt van Nara. Al haar kunstschatten behoren echter tot de collectie van het Nationaal Museum, en zijn nu sinds enkele jaren te bewonderen in deze speciaal daartoe opgetrokken vleugel.

In de middag (afhankelijk van je definitieve vertrektijd) vlieg je terug naar Nederland/België. Wanneer je het landarrangement hebt geboekt eindigt jouw reis vandaag.

Dag 10: Thuiskomst

Je komt vandaag thuis aan. Helaas het einde van deze prachtige Japan groepsreis.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Japan Osaka - Tokyo

€ 2.355,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door