Groepsrondreis Japan - 22 dagen

Deze drieweekse rondreis door Japan biedt een unieke ervaring, vol contrasten. Tokyo is een moderne hoofdstad met de nieuwste trends, hippe jongeren, neonreclames én rustgevende parken en tuinen. In Kamakura en Kyoto vind je eeuwenoude Zentempels en paden door de bossen. Onderweg naar het kasteel van Matsumoto zie je bij helder weer de heilige vulkaan Fuji. In de Todaiji-tempel in Nara vind je de 'Nara Daibutsu', een enorm bronzen boeddhabeeld. Tijdens het bezoek aan Hiroshima herinnert de Atoombomkoepel aan het einde van een bewogen periode. In Nagasaki vind je naast de oorlogsgeschiedenis ook het voormalig schiereiland Dejima, waar de Hollanders ruim 200 jaar handel voerden met Japan.

22-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 4.295,- Vanafprijs p.p.
22 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Djoser

Reisprogramma

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie per trein naar Kamakura
Dag 5 Tokyo

Na de vlucht naar Tokyo heb je enkele dagen de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen.

Straat Shibuya Tokyo JapanDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het economische succesverhaal van Azië. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels zoals de Hie tempel. 's Avonds komt de stad tot leven; zakenmensen gaan in groepjes naar restaurants, stellen flanneren over straat, shoppers slaan hun slag en de vele neonreclames verlichten de omgeving.

Aan het water van de Baai van Tokyo ligt de prachtige Hama-Rikyu tuin, een bezoek meer dan waard. Vanaf deze tuin kun je met de boot naar de beroemde Sensōji tempel  in Asakusa. Neem ook even de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het uitbundige Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.

Buddha Kamakura DjoserVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In Kamakura mag je het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom niet missen. Naast dit indrukwekkende beeld staat Kamakura vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak gelegen zijn in tuinen of sfeervolle parken met grote ceders. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur.

Je kunt vanuit Tokyo een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen, die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.

Dag 6 Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto per bus
Dag 7 Matsumoto - Takayama per bus

Kawaguchiko meer Fuji kersenbloesem JapanWe reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto en bezoeken onderweg het Kawaguchiko-meer. Het meer en de mooie omgeving zijn zelf al de moeite waard, maar de echte bezienswaardigheid is het zicht op de beroemde berg Mt. Fuji, die dicht in de buurt ligt. Je kan hier mooie foto's maken van het meer met Mt. Fuji op de achtergrond. Er is ook een kabelbaan waarmee je tot 1.000 meter hoogte gaat en een panoramisch uitzicht hebt op de berg, het meer en de wijde omgeving. Wil je wat beweging dan kun je eventueel in een halfuurtje weer naar beneden lopen. In de omgeving zijn ook diverse musea te vinden. Is het te druk voor de kabelbaan dan stoppen we op een rustigere plek met ook een heel mooi uitzicht op de berg.

De kasteelstad Matsumoto is in de 8e eeuw ontstaan in de ‘Japanse Alpen’. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van dit stadje en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. In het kasteel is een museum gevestigd en op de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.

Hida no Sato Takayama Japan DjoserDe volgende dag reizen we per bus door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama waar we één nacht verblijven. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de hete en vochtige zomers enige verkoeling te creëren. Het openluchtmuseum (Hida no Sato), waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld, is een bezoek meer dan waard.


In de omgeving van Takayama kun je schitterende wandelingen maken en maak je voor het eerst kennis met het enorme contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland.  

Dag 8 Takayama - Kyoto per trein
Dag 9 Kyoto
Dag 10 Kyoto, excursie per trein naar Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
Dag 11 Kyoto

Gouden Tempel Kyoto Japan DjoserVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels waarvan de opmerkelijkste in het gebied rond het station staan, zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Kyoto kent, naast de vele bekende  monumentale gebouwen en tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

Kyoto uitzicht (Gijs)De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Tijdens een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Todaji tempel Nara Japan DjoserVanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

Zo bevinden de meeste monumenten zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden.

In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.

Fushimi Inari-taisha torii Kyoto Japan DjoserJe kan aan de andere kant van het park ook het Shintoïstische heiligdom Kasuga Taisha bezoeken dat is omgeven door 3.000 lantaarns. De Shinto-tempels lijken erg op de boeddhistische tempels. Een verschil is dat op het pad naar de ingang van het heiligdom altijd een of meer Torii staan: poorten gemaakt uit twee staanders met daarop twee dwarsbalken die aan de uiteinden iets omhoog buigen. Het hagelwitte papier en het touw, dat om het altaar is gedrapeerd, maakt duidelijk dat we met een Shinto-heiligdom te doen hebben.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken.

Op de laatste dag in Kyoto kun je wellicht de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad doen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants, boetieks en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners.

Dag 12 Kyoto - Koyasan per trein
Dag 13 Koyasan - Osaka per trein
Dag 14 Osaka

Koyasan begraafplaats JapanIn het hooggelegen Koyasan trachten Japanners niet alleen de zomerhitte te ontvluchten, maar ook hoopt menigeen er in één van de vele boeddhistische tempels een beetje los te komen van de stress in het dagelijks leven. We overnachten hier in een ‘shukubo’, een logement in een tempelcomplex. Tijdens het diner, dat inbegrepen is in de reissom, krijg je heerlijke vegetarische schotels opgediend. Ook hier, net als bij de gewone Japanse huizen, verwissel je je schoenen voor sloffen. Tijdens ons verblijf kun je 's ochtends vroeg een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

Dontonbori straat Osaka Japan  DjoserVlakbij ligt het heiligdom Okuno-in waar meer dan 11.000 lantaarns een grote hal verlichten. Je bereikt het complex via een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families waar een heel bijzondere sfeer hangt. Hierna reizen we in ongeveer drie uur naar het bruisende Osaka. Zoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse.

Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Het beroemde aquarium met walvishaaien is een bezoek meer dan waard. 's Avonds kun je struinen door de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

Dag 15 Osaka - Himeji - Hiroshima per trein
Dag 16 Hiroshima, excursie per trein en veerboot naar Miyajima

Himeji kasteel DjoserDe rit van Osaka naar Hiroshima maken we met de Shinkansen, de snelle ‘kogeltrein’. We maken onderweg een stop in Himeji. In deze stad staat Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' dat stamt uit 1333. Dit kasteel is een van de weinige nog originele houten kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringd door een mooie tuin. Vanuit de tuin is het uitzicht op het kasteel prachtig. In het kasteel leer je meer over de geschiedenis van deze beroemde burcht en vanaf de bovendste verdieping heb je uitzicht op de indrkwekkende daken en Himeji-stad.

Hiroshima atoombom koepel Japan DjoserHiroshima is uiteraard bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park met het atoombommuseum en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad. Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht, waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.

Miyajima Hiroshima JapanWe maken een uitstapje met trein en boot naar het eiland Miyajima. Op dit eiland bezoeken we het UNESCO Itsukushima-jinja heiligdom dat bij hoog water op het water lijkt te drijven. Vlakbij is de beroemde rode torii die in zee staat. Dit is wellicht het meest gefotografeerde monument van Japan en, gezien de Japanse fotografeerfrequentie, misschien wel het meest vastgelegde monument op aarde. Vanaf de berg op het eiland, Mt. Misen, heb je een prachtig uitzicht over de baai. Je kunt naar boven en beneden wandelen of de kabelbaan gebruiken.

Dag 17 Hiroshima - Kumamoto per trein
Dag 18 Kumamoto, excursie per bus naar Asovulkaan
Dag 19 Kumamoto - Nagasaki per trein
Dag 20 Nagasaki
Dag 21 Nagasaki - Okayama - Osaka per trein
Dag 22 Osaka - Amsterdam

Mt. Aso Japan DjoserNa ons bezoek aan Hiroshima verlaten we Honshu en reizen we naar het zuidelijke eiland Kyushu. Daar overnachten we eerst in de stad Kumamoto, gedomineerd door een gigantisch kasteel uit de 17e eeuw. Vanuit Kumamoto maken we een tocht naar het natuurgebied van de Aso-vulkaan, met een van de grootste kraters ter wereld, op een hoogte van bijna 1.600 meter. In deze immense krater hebben zich alweer enkele nieuwe vulkanen gevormd. Indien het niet mogelijk is om de kraterrand te bezoeken door de vulkanische activiteit dan kun je in het omliggende natuurgebied wandelen of het vulkaanmuseum bezoeken.

Per trein reizen we door naar Nagasaki, waar de Japanners voor het eerst in contact zijn gekomen met de westerse wereld.

Nagasaki stad uitzicht Japan DjoserEeuwenlang is Nagasaki de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld geweest. Voor de kust van Nagasaki lagen twee kunstmatige eilandjes: het ene was bestemd voor de handelaren uit China en het andere voor die uit het westen. Halverwege de 16e eeuw arriveerden de Portugezen die in 1614 door de shogun werden verbannen omdat hij de bekeringsdrift van de Jezuïeten als gevaarlijk was gaan beschouwen. De contacten met het westen liepen vanaf die tijd via de meer op handel georiënteerde Hollanders. Er ontstond een weliswaar miniem, maar wel uniek, handelscontact tussen Japan en de rest van de wereld via de Hollanders op het kleine eilandje Dejima.

De Hollanders wisten deze aparte positie tot in 1854 te behouden. Door landaanwas ligt dit eilandje inmiddels niet meer los in de haven, maar is het één geworden met het centrum van de stad. In dit deel van de stad komen de historische banden met Nederland tot uiting in kunstwerken en monumenten. In de musea kun je objecten en prenten zien die gemaakt zijn door Japanse kunstenaars in de tijd dat de Nederlanders op Dejima woonden.

Peace Memorial Park Nagasaki JapanOp 9 augustus 1945 werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Na de verwoesting van zeker 35% van de stad, is Nagasaki uitgegroeid tot een levendige moderne havenstad. Het Park van de Vrede herinnert aan de verwoesting en je vindt hier diverse monumenten en beelden, waaronder het 10 meter hoge Standbeeld voor de Vrede. Het atoombommuseum van Nagasaki is in de buurt te vinden. In het centrum bevindt zich, ondanks de toenmalige grote schade, op de Temple-Row nog een groot aantal oude tempels.

Het is mogelijk om vanuit Nagasaki een bezoek te brengen aan de Japanse versie van ’Nederland’ in de vorm van het pretpark Huis Ten Bosch. Hier zijn tal van bekende oer-Hollandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Naast bruggen, dijken en kanalen zijn er ook volop moderne ecologische voorzieningen in aangebracht, onder andere voor afvalverwerking en verwarming.

Okayama tuin JapanVanuit Nagasaki reizen we met de expresstrein en Shinkansen terug naar Osaka. Onderweg stoppen we in Okayama waar je de Korakuen landschapstuin vindt. Deze tuin wordt alom gezien als één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. De tuin bestaat sinds 1687 en is opengesteld voor publiek in 1884. Vanuit de tuin zie je het kasteel van Okayama. Het originele kasteel uit 1597 is vernietigd in de tweede wereldoorlog, maar de reproductie uit 1966 is nog steeds indrukwekkend en zeker een plaatje gezien vanuit de Korakuen-tuin. Er is nog wel een originele toren uit 1620 te vinden bij het kasteel.

In Osaka heb je nog de tijd om de laatste souvenirs te kopen en nog één keer te genieten van alle gezelligheid die de levendige in de avond te bieden heeft. Vanuit Osaka vliegen we de volgende dag terug naar huis.

Lees meer →

Reserveren

Groepsrondreis Japan

€ 4.295,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door