Groepsreis Thailand Totaal - 22 dagen

Deze Thailand groepsreis combineert een tropisch groen landschap met gouden boeddhistische monumenten. Je bezoekt diverse kleurrijke bergstammen, verkent de miljoenenstad Bangkok en kunt ontspannen op twee tropische eilanden in de azuurblauwe zee. Ook heb je de mogelijkheid mee te gaan op een avontuurlijke trektocht door de weelderige natuur. Andere bestanddelen: heerlijk eten, diverse watersporten, imposante tempels en een bruisend uitgaansleven. Kortom een groepsreis naar het 'Land van de Glimlach' met veel afwisseling en vrijheid.

22-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.897,- Vanafprijs p.p.
22 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Shoestring

Reisprogramma

Dag 1 - Vertrek

Je vliegt naar de metropool Bangkok, de 'City of Angels', waar je de volgende dag aankomt. Hier gaat jouw Thailand rondreis van start. Let op: op de luchthaven van Bangkok is het voor transfers niet meer toegestaan bij de schuifdeuren op hun passagiers te wachten. Bij aankomst op de luchthaven staat een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap daarom (met een bordje met Shoestring erop) bij Exit B - Door 6 op je te wachten.

Dag 2 - Aankomst Bangkok

Aankomst in Bangkok. Vanzelfsprekend heeft Bangkok veel te bieden en zal deze enorme metropool, met meer dan 10 miljoen inwoners, een grote aantrekkingskracht op je uitoefenen. Na aankomst heb je de mogelijkheid om lekker op ontdekking te gaan in Bangkok. Bangkok is een wereldstad; hier is alles, gebeurt alles, kan alles. Het is een stad met tegenstellingen en wellicht daardoor zo aantrekkelijk. Zo zul je voor een supermodern winkelcomplex een eetstalletje vinden dat kip-aan-een-stokkie verkoopt! Vandaag en morgen heb je de tijd om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Je kunt het Grand Palace bekijken, of één van de vele wats (tempels), zoals Wat Phra Kaew, Wat Po, Wat Arun of Wat Saket. Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk of laat je per longtailboat rondvaren over de klongs. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen.

Dag 3 - Bangkok - optionele fietsexcursie

Vandaag heb je een vrije dag in Bangkok. Bij boeking kun je je opgeven voor een optionele fietstocht. Een absolute aanrader! Al fietsend door de smalle steegjes van Bangkok vergeet je de grote drukke straten. Je komt langs kleine fabriekjes, traditionele houten huizen, fietst langs tempels en over lokale markten. De tocht brengt je ook naar de andere kant van de Chao Praya rivier waar je 'het andere Bangkok' ontdekt: hier fiets je dwars door de natuur!

Dag 4 - Bangkok – Drijvende Markt Damnoen Saduak – Kanchanaburi

Vandaag vervolgen we onze Thailand groepsreis eerst naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, op circa 80 kilometer van Bangkok. Verkopers (met name vrouwen) zoeken al in de vroege ochtend een goed plekje langs de oever van het kanaal om hun waren aan de man te brengen. De koopwaar ligt uitgestald op smalle, platte bootjes: groenten, fruit, vis, bloemen en souvenirs. Er zijn zelfs bootjes die een grote wok of een pan met kokende olie aan boord hebben om gerechten ter plekke te kunnen bereiden. Veel verkoopsters dragen een strooien hoed (model lampenkap) en soms hebben ze een gele crème op hun gezicht gesmeerd als bescherming tegen de zon. Het lijkt alsof ze ieder moment op oorlogspad kunnen gaan. De drijvende markt biedt een kleurrijk plaatje, het is prachtig om alle bootjes door elkaar heen te zien krioelen.

Verder naar Kanchanaburi, in het gebied van de River Kwai, dat voornamelijk bekend is vanwege de beruchte Birma-spoorlijn. Deze spoorweg, die Thailand met Birma (het tegenwoordige Myanmar) moest verbinden, werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden aangelegd door Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders. Tienduizenden lieten het leven tijdens de aanleg van deze spoorlijn. We maken de komende dagen een ritje over de spoorlijn, bekijken de beroemde brug en je kunt een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende, Oorlogsmuseum en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birma-spoorweg hun laatste rustplaats gevonden.

Dag 5 - Kanchanaburi / Bezoek Erawan waterval

Na het ontbijt vertrek je naar Thailands mooiste waterval: Erawan. Zorg dat je je zwemspullen bij de hand hebt, want natuurlijk kun je zwemmen in het kristalheldere water van één van de zeven tegen een berghelling gelegen terrassen van deze waterval. Het entreegeld voor de watervallen is niet inbegrepen in je reissom. Het entreegeld gaat naar de bescherming en het behoud van de kwetsbare flora en fauna van dit gebied. Het onderhoud van de paden en het salaris van de opzichters wordt hier ook van betaald.

Dag 6 - Kanchanaburi – Sukhothai

In de ochtend bekijk je de beroemde brug over de Kwai en kun je een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende Oorlogsmuseum en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorweg hun laatste rustplaats gevonden. Je vervolgt je reis met een lange, maar schilderachtige rit naar de oude ruïnestad Sukhothai.

Dag 7 - Sukhothai

Met je reisbegeleider maak je vandaag een fietstocht naar het ‘Historical Park’ van Sukhothai. Dit park herinnert aan de tijd dat Sukhothai als hoofdstad fungeerde, van 1238 tot 1350. Je ziet immense Boeddhabeelden en geniet tevens van de rust en prachtige lotusvijvers. De Sukhothai ruïnes zijn één van de Thaise bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het middengedeelte van het complex wordt beheerst door de ruïnes van Wat Mahatat, een tempel met een afmeting van 200 bij 200 meter. Opvallend zijn de twee rijen kolommen met daartussen de enorme mooi gerestaureerde zittende Boeddha, die bekend is van talloze plaatjes. De fietstocht zal circa drie uur in beslag nemen. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht indelen. Je hotel is vlakbij het Historical Park van Sukhothai, je kunt bijvoorbeeld even een break nemen en er later op de dag terugkeren.

Dag 8 - Sukhothai – Chiang Mai

In de loop van de middag reis je in een openbare bus naar Chiang Mai. De rit is een originele manier om van de prachtige landschappen van Noord-Thailand te genieten. Naarmate je noordelijker reist, wordt het landschap heuvelachtiger. Vroeg in de avond kom je aan in Chiang Mai. Na aankomst word je naar je hotel gebracht en kun je al meteen over de bedrijvige avondmarkt slenteren.

Dag 9 - Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai. Je kunt je de komende dagen vermaken in de gemoedelijke stad, die zich er, met al haar bezienswaardigheden, uitstekend voor leent om er op eigen gelegenheid op uit te gaan. 

Dag 10 - Chiang Mai / Optionele trekking

Vrije dag in Chiang Mai. Bij boeking kun je je opgeven voor een optionele tweedaagse trektocht door de heuvels die vandaag start (een aanrader!). Als je niet meegaat op deze excursie, heb je heerlijk de tijd Chiang Mai en omgeving op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Facultatieve avontuurlijke tweedaagse trektocht
Vandaag start (voor mensen die zich bij boeking hiervoor hebben opgegeven!) een facultatieve avontuurlijke tweedaagse trektocht door de heuvels. Je wordt daarbij begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden.

Per dag loop je tussen de 2 en 5 uur en uiteraard stop je onderweg regelmatig, zodat je de gelegenheid hebt kennis te maken met enkele van de vele minderheden die hier in deze fraaie omgeving wonen, zoals de Karen of Lisu. Je logeert in één van de minderhedendorpjes. Op de tweede dag van de trekking ga je raften op bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau). Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Op deze eerste trekkingsdag zijn lunch en diner inclusief. Op de tweede dag zijn ontbijt en lunch inclusief.

Voor ‘niet-wandelaars’ is het bijvoorbeeld mogelijk Thais te leren koken (optioneel). De Thaise kookcursus start met een bezoekje aan de markt en daarna leer je 3 à 4 verschillende gerechten te maken. Hartstikke leuk en nuttig als je je favoriete gerecht voor je vrienden thuis wilt maken! Wil je een goede indruk krijgen van deze stad, dan is het ook mogelijk een stadstour te maken.

Een andere optionele uitstap voor de ‘niet-wandelaars’? Liefhebbers van wat meer actie kunnen opteren voor de 'Treetop Eco Adventure' door de jungle in de omgeving van Chiang Mai. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op tientallen meters hoogte van boomtop naar boomtop. Het uitzicht is geweldig. Zo weet je precies hoe een aap zich voelt, hoog boven in de bomen!

Dag 11 - Chiang Mai / Optionele trekking

Vrije dag voor de mensen die niet gekozen hebben voor de optionele tweedaagse trektocht. Zoals je eerder in deze beschrijving hebt gelezen: er is voldoende te doen in Chiang Mai en omgeving. Reizigers die wel gekozen hebben voor de prachtige facultatieve trektocht wandelen vandaag hun tweede dag, en overnachten net als de rest van de groep wederom in Chiang Mai. Ook kun je op één van de vrije dagen in Chiang Mai optioneel naar het ‘ChangChill Elephant Center’, waar je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Maak met de verzorgers een wandeling door de bossen, help met het maken van een maaltijd voor de olifanten en leer over de lokale Karen gemeenschap. Hiervoor dien je je bij boeking op te geven!

Dag 12 - Chiang Mai – Bangkok

Je kunt ook deze dag nog lekker rondstruinen door Chiang Mai. In de namiddag ga je naar het station van Chiang Mai, waar je op de comfortabele nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes stapt naar Bangkok.

Dag 13 - Bangkok

Na aankomst ga je naar het hotel in Bangkok. Hier ben je de rest van de dag vrij. Vergeet Wat Po niet! Na een bezoek aan deze tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang, kun je je onder handen laten nemen door één van de studenten van de belangrijkste massageschool van Thailand. De masseurs gebruiken hun hele lichaam, er wordt behoorlijk aan je geduwd en getrokken. Ervaar zelf maar eens hoe dat voelt.

Minder bekend en toch niet ver van Khao San Road en het Democracy Monument is de Wat Saket. Deze mooie gouden tempel staat bovenop een heuvel die je met de klok mee via een spiraalvormig pad naar boven bereikt. Boven heb je een geweldig uitzicht over Bangkok. Misschien een leuke plek om de zonsondergang mee te maken?

‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. Op de gezellige ‘night market’ op Khao San Road kun je rondslenteren en in de omgeving zijn goede restaurantjes met Thaise gerechten. Het is altijd heerlijk om gewoon op een krukje bij één van de verkopers op straat een bakje Pad Thai noedels, een gestoomde maïskolf of een heerlijk vleesspiesje te nuttigen terwijl het avondleven aan je voorbijtrekt. Je vindt er massagesalons, barretjes en veel (straat)winkeltjes.

Dag 14 - Bangkok – Surat Thani

Een groot deel van de dag kun je Bangkok verder verkennen. Met de riviertaxi kun je bijvoorbeeld over de Chao Praya rivier naar Wat Arun, een architectonisch indrukwekkende tempel. Hij is volgeplakt met kleurige aardewerkscherven! Of struin (nog een keer) door het bruisende Chinatown… Aan het eind van de middag stap je in Bangkok op de comfortabele nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes naar Surat Thani in Zuid-Thailand. Een ontspannen manier om deze lange rit te overbruggen!

Dag 15 - Surat Thani – Koh Pha-Ngan

Het bounty eiland Koh Pha-Ngan is je volgende bestemming. Het Thaise woord ‘koh’ betekent overigens ‘eiland’.

Tijd om te genieten van het mooie eiland aan de Thaise oostkust in de Golf van Thailand. Je overnacht in een accommodatie op een rustig strand in het noorden van het eiland. Je kunt een boottrip maken en wandelen naar de watervallen in de jungle. Er zijn vele mooie palmstranden en er zijn mogelijkheden om te duiken of te snorkelen. Of gewoon lekker luieren op het strand en ‘seafood’ eten, slapen en zwemmen als jij er zin in hebt.

Dag 16 - Koh Pha-Ngan

Vrije dag. De attracties van het eiland omvatten onder andere een tempel op een bergtop, de Wat Khao Tam, welke ideaal is om te mediteren, de Tan Sadet waterval, Hat Rin Beach, Paeng Nationaal Park en satellieteilandjes zoals Koh Tao waar je schitterende stranden en koraalriffen vindt. Koh Pha-Ngan heeft zijn populariteit ook grotendeels te danken aan de maandelijkse Full Moon feesten, die bij elke volle maan op het strand plaats vinden.

Dag 17 - Koh Pha-Ngan

Vrije dag. Nog een hele dag de tijd om te genieten van dit mooie eiland.

Dag 18 - Koh Pha-Ngan – Koh Samui

Koh Samui is de volgende bestemming van je Thailand groepsreis. Dit idyllische eiland in de Golf van Thailand strekt zich eveneens uit langs de Thaise oostkust en maakt deel uit van een archipel die meer dan 80 eilanden telt en waarvan slechts enkele bewoond zijn. De traditionele bewoners zijn zo'n 150 jaar geleden uit China naar dit eiland gekomen en daarmee is de idyllische sfeer op dit eiland nog op vele plaatsen gewaarborgd.
Hoewel het toerisme er de laatste jaren snel tot ontwikkeling is gekomen, kun je op Koh Samui heerlijk tot rust komen. Je vindt hier perfecte stranden: schitterend wit zand, omzoomd met kokospalmen, warm en kristalhelder water en de zon die bijna altijd van de partij is. De groene tinten van de weelderige wouden en kokosplantages vermengen zich harmonieus met het blauw van de zee en van de schilderachtige watervallen om samen een afwisselend landschap te vormen dat zelden geëvenaard wordt op andere eilanden. De zee rond Koh Samui is wereldberoemd om zijn onderwaterleven. Je kunt er naast zonnen en zwemmen ook snorkelen en duiken.

Dag 19 - Koh Samui

Vrije dag in het paradijs. De bekendste stranden op Koh Samui zijn Chaweng Beach en Lamai Beach. Chaweng Beach bestaat uit zeven kilometer parelwit zand met kristalhelder water. In het centrale deel liggen vele leuke winkeltjes, goede lokale restaurantjes en bars dicht bij elkaar en het is er 's avonds ook zeer gezellig. Ten zuiden van Chaweng ligt Lamai Beach, met vier kilometer lang prachtig strand. Het publiek is hier over het algemeen wat jonger dan in Chaweng en het avondvertier gaat dan ook tot in de vroege uurtjes door.
Naast stranden heeft Koh Samui nog andere attracties zoals de koraalwereld van Laem Sed en Tong Takien, watervallen bij Hin Lat en Na Muang, fallische rotsformaties ten zuiden van Lamai baai, vlindertuinen, een honingboerderij, een massieve grote zittende Boeddha, een kruidentuin in Ban Makam, en dan heb je nog Na Thon waar de winkels, restaurants en reisagenten zich hebben gevestigd.

Dag 20  - Koh Samui – Surat Thani – Bangkok

Per ferry vaar je terug naar het vasteland van Thailand. Je wordt naar de luchthaven van Surath Thani gebracht vanwaar je terug naar Bangkok vliegt. Hoeveel tijd je vandaag nog op Koh Samui en hoeveel tijd je in Bangkok zal hebben, hangt af van het definitieve vluchtschema. 

Dag 21 - Vertrek Bangkok

Na aankomst in de ochtend kun je Bangkok nog verkennen, maar in de middag vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland/België (te besteden tijd uiteraard afhankelijk van je vluchttijd). Indien je gebruik maakt van een dagvlucht, heb je nog een laatste overnachting in Bangkok en zal je terugvlucht vertrekken op dag 22 waar je diezelfde dag nog aankomt.

Dag 22 - Thuiskomst

Aankomst in Nederland/België. Helaas komt hier een einde aan deze prachtige Thailand rondreis.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Thailand Totaal

€ 1.897,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door