Groepsreis Moezel en Rijn, Löf - 6 dagen

Al in de Romeinse tijd had het wijnbouwgebied van het Moezeldal een goede naam. Dat is in de loop der eeuwen zo gebleven. De meest karakteristieke streek is het gedeelte tussen het fraaie stadje Bernkastel en Cochem met zijn romantische burcht. We verblijven in het wijndorpje Löf. Dit plaatsje ligt direct aan de Moezel en is een goede uitvalsbasis voor leuke tochten in het gebied van de Moezel, Rijn en de natuurparken van de Eifel.
 

6-daagse reis
Reissoort
kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 588,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Maria Laach en Löf, ca. 280 km
Met de servicelijnen reist u naar onze wisselplaats. Na een kopje koffie vertrekken we en rijden via een mooie route door de Eifel. We brengen onderweg een bezoek aan de Romaanse basiliek van het klooster Maria Laach. Het klooster heeft een prachtige ligging in het Eifelgebied aan de Laacher See die bijna 13.000 jaar geleden is ontstaan bij de uitbarsting van de Laacher vulkaan. De abdij geldt als een van de belangrijkste bouwwerken in Staufische stijl en dateert uit de late middeleeuwen. Vooral de buitenkant is heel bijzonder en er staan mooie beelden bij de ingang. U kunt het kleine kloostermuseum bezoeken en een film over het klooster bekijken. Hierna rijden we verder naar ons hotel in Löf.


Dag 2: Boppard, ca. 45 km
Vandaag maken we een mooie tocht naar het wijnstadje Boppard, dat niet ver van de rots Loreley aan de Rijn ligt. Gezelligheid en romantiek voeren de boventoon op de sfeervolle promenade met terrasjes, restaurants en natuurlijk de wijnkelders die ook in het 2000 jaar oude centrum van de stad te vinden zijn. Door het aan- en afmeren van rondvaartboten heerst er altijd bedrijvigheid aan de kade. Na terugkeer heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid de directe omgeving van het hotel te verkennen.


Dag 3: Koblenz en Andernach, ca. 75 km
Vandaag rijden we naar Koblenz. De historische stad heeft sinds de tijd van de Romeinen geprofiteerd van zijn gunstige ligging, waar de Rijn en Moezel samenkomen. Tegenwoordig wordt dit punt met 'Deutsches Eck' aangeduid. Vanaf de promenade heeft u uitzicht op de oude stad met de Liebfrauenkirche en Fort Ehrenbreitstein. Er is tijd om een wandeling te maken en te lunchen (excl.). 's Middags brengen we een bezoek aan Andernach, waar u een boottocht (excl. ca, €18 p.p. opgave bij boeking en betaling ter plaatse) kunt maken naar de hoogste koudwatergeiser ter wereld! Het heeft maar liefst een uitbarstingshoogte tot 60 meter. Indien u niet mee wilt, kunt u ter plaatse een bezoek brengen aan de koffiebar of museumwinkel, welke vrij toegankelijk zijn.


Dag 4: Cochem en wijnproeverij in Alken, ca. 65 km
Deze ochtend bezoeken we een van de populairste plaatsen aan de Moezel: Cochem. Het robuuste kasteel, de Reichsburg is al van ver te zien en ligt 100 meter boven het karakteristieke stadje. Als hoofdplaats van de Moezelwijnen, wordt Cochem omringd door wijngaarden die op de zonnige heuvels zijn aangelegd. Het centrum van Cochem wordt gevormd door sfeervolle straten met vakwerkhuizen welke allen uitkomen op een marktplein. Langs de rivier ligt de Moezel-promenade, waar u kunt wandelen en genieten van Kaffee und Kuchen in een van de konditoreien. Deze streek is natuurlijk bekend vanwege de wijn en 's avonds gaan we dan ook wijnproeven in de beroemde wijnkelder van Weingut Anton Hammes in Alken (wijnproeverij excl.). Bent u geen wijnliefhebber, dan raden we u het Burg Café aan. Op het terras drinkt u een kop koffie met een heerlijk stuk gebak terwijl u geniet van het uitzicht over de Moezel.


Dag 5: Trier, ca. 240 km
Vandaag rijden we naar Trier, vlakbij de grens met Luxemburg. Volgens de overleveringen is Trier de oudste stad van Duitsland en was het eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. Uit die tijd stamt de beroemde Porta Nigra. Ook de Dom, het amfitheater en de keizerlijke thermen zijn een bezoek waard.


Dag 6: Monschau en Nederland, ca. 380 km
We vertrekken na het ontbijt en maken nog een korte stop in het schilderachtige plaatsje Monschau. In de middag rijden we naar de wisselplaats voor het afscheidsdiner. Hierna wordt u door de servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Moezel en Rijn, Löf

€ 588,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door