Wandelreis Karinthië - 10 dagen

Een heerlijke nieuwe reis waarbij we wandelingen combineren met prachtige excursies. Bijzonder is dat tijdens deze reis de Kärnten Card is inbegrepen waarmee alle in het programma genoemde excursies en entreegelden t.w.v. € 170,- inbegrepen zijn! Letterlijke hoogtepunten tijdens deze reis zijn de Gerlitzen-berg en de Pyramidekogel, de hoogste houten uitkijktoren ter wereld. Letterlijk en figuurlijk komen alle hoogtepunten van Karinthië tijdens deze reis aan bod.

10-daagse reis
Reissoort
natuurreizen, wandelreizen
Vervoer
Bus
€ 949,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Maandag - Heenreis

Vertrek naar Zuid-Duitsland

Na een kopje koffie of thee op het overstappunt in Didam beginnen we onze reis naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dinsdag - Via Kufstein naar Karinthië

Op weg naar Karinthië via Kufstein

Onze reis gaat verder naar Greifenburg, onze standplaats in Oostenrijk. Voordat we ons hotel bereiken, maken we een tussenstop in Kufstein, de parel van Tirol. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Greifenburg, waar de gastvrije familie Rossmann u verwelkomt.

Woensdag - Goldeck

Verkenning van Goldeck

Vandaag staat een letterlijk hoogtepunt op het programma. We reizen naar Spittal aan de Drau en nemen de kabelbaan naar de Goldeck (inclusief). Vanaf het bergstation op 1780 meter hoogte kunt u genieten van een prachtig uitzicht. U heeft de keuze om een wandeling te maken naar de top van de Goldeck of de vlakke familieroute te verkennen. Natuurlijk kunt u ook ontspannen in de berghut en genieten van het majestueuze berglandschap.

Donderdag - Groppensteinschlucht en Nockalmstrasse

Ontdekking van Groppensteinschlucht en Nockalmstrasse

We beginnen met een wandeling van 1,5 uur door de Groppensteinschlucht, een van de mooiste kloven in Karinthië. U wandelt over steigers en bruggen langs stroomversnellingen en watervallen (entree inclusief). Na deze avontuurlijke tocht kunt u ontspannen en genieten van prachtige uitzichten terwijl we de Nockalmstrasse rijden, de mooiste Alpenweg van Karinthië door de 'Nocky Mountains'.

Vrijdag - Vrije dag

Geniet van een vrije dag in Greifenburg

In Greifenburg kunt u ontspannen bij het zwemmeer of een mooie wandeling maken langs het 'Wasser-erlebnispfad', een pad dat u langs verschillende watervallen voert.

Zaterdag - Adelaarshow en Gerlitzen

Bezoek aan de Adelaar Arena en Gerlitzen

We gaan naar de Ossiacher See, waar we de Adelaar Arena bezoeken en een 45 minuten durende roofvogelshow bijwonen (entree inclusief). Vervolgens gaan we naar de 1900 meter hoge Gerlitzen, waar we de kabelbaan nemen naar het bergstation (inclusief). Vanaf daar kunt u verschillende wandelingen maken.

Zondag - Malta Hochalmstrasse en Porsche Museum

Verkenning van Malta Hochalmstrasse en Porsche Museum

We volgen een prachtige panoramaroute over de Malta Hochalmstrasse door het Maltadal. Deze route eindigt bij de grootste stuwdam van Oostenrijk, waar u een wandeling over de 626 meter lange dam kunt maken. Een bijzonder hoogtepunt is de Airwalk, een glazen oppervlak met vrij zicht op een diepe afgrond van 200 meter. Op de terugweg bezoeken we het Porsche-museum in Gmünd (entree inclusief).

Maandag - Boottocht Wörthersee en Pyramidekogel

Boottocht op de Wörthersee en bezoek aan de Pyramidekogel

Vandaag gaan we naar de Wörthersee, het grootste meer van Karinthië. We beginnen met een bezoek aan Velden am Wörthersee en maken een rondvaart over het meer (inclusief). Daarna gaan we naar Maria Wörth, een schiereiland met twee prachtige kerken. Vanaf hier hebben we uitzicht op de Pyramidekogel, een 850 meter hoge berg met een houten uitkijktoren van 100 meter hoog. We reizen per bus naar de top van de berg, waar u de toren kunt beklimmen via een trap of een lift voor een indrukwekkend uitzicht (entree inclusief). U kunt ook terugkeren met de glijbaan (exclusief). Rondom de uitkijktoren is er een wandeling van ongeveer 45 minuten mogelijk.

Dinsdag - Terugreis via Grossglockner

Terugreis via Grossglockner

Op weg naar Zuid-Duitsland maken we een stop bij de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, voor een laatste adembenemend uitzicht op grote hoogte. Vervolgens reizen we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

Woensdag - Terugreis

Terugreis naar Nederland

We keren terug naar Nederland. Op het overstappunt in Didam kunt u genieten van een 3-gangen afscheidsdiner en gezellig napraten over deze prachtige wandelreis.

Lees meer →

Reserveren

Wandelreis Karinthië

€ 949,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door