Historische Groepsreis Wenen - 8 dagen

Wie deze prachtige groepsreis naar Wenen maakt, kan niet om de grandioze geschiedenis van de stad heen. De stad telt vele barokke gebouwen, statige paleizen en mooie parken en heeft nog veel van de vroegere sfeer behouden. Een bezoek aan het paleiscomplex Schloss Belvedere, de gothische Stephansdom en het romantische Schloss Schönbrunn, voormalig onderkomen van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth... eigenlijk moet u het allemaal zien!

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips
Vervoer
Bus
€ 688,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Midden-Duitsland, ca. 550 km
U wordt op de wisselplaats ontvangen met een kopje koffie. Hierna rijden we door Duitsland naar ons hotel voor het diner en de overnachting.


Dag 2: Wenen, ca. 510 km
Via Regensburg rijden we naar Wenen, waar we aan het einde van de middag aankomen.


Dag 3: Altstadt en Schönbrunn met stadsgids, ca. 25 km
De dag begint met een stadswandeling vanaf de Hofburg door de Altstadt naar de Stephansdom onder leiding van onze Nederlandssprekende gids. Daarna bezoeken we het keizerlijke buitenverblijf Schönbrunn met de bijbehorende prachtige tuinen. Voor uw gemak wordt tijdens de stadswandeling gebruik gemaakt van audio-oortjes (incl.). Vanavond staat de gezellige wijk Grinzing op het programma. Onder het genot van muziek is er een diner (inclusief indien u halfpension geboekt heeft). Indien u dit niet geboekt heeft, kunt u het diner bij uw chauffeur reserveren of op eigen gelegenheid in de stad dineren.


Dag 4: Donauturm en Schloss Belvedere, ca. 25 km
We beginnen de dag met een bezoek aan het bijzondere Hundertwasserhaus, gevolgd door een stop bij de Donauturm. Hier kunt u boven in het restaurant een kopje koffie drinken en genieten van het fraaie uitzicht. Ook een wandeling door het beroemde Prater ontbreekt vandaag niet. Tot slot is er voldoende tijd om te genieten van het barokke Schloss Belvedere met de indrukwekkende tuinen. 's Avonds kunt u indien gewenst naar een concert in de Kursalon of de Wiener Musikverein (excl. afhankelijk van beschikbaarheid; opgave en betaling ter plaatse bij de chauffeur).


Dag 5: Wienerwald, ca. 180 km
Na het ontbijt vertrekken we voor een mooie tocht door het Wienerwald naar Melk, de toegangspoort tot de Wachau. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de beroemde abdij Stift Melk. U kunt hier deelnemen aan een rondleiding of op eigen gelegenheid rondkijken. Optioneel kunt u een boottocht maken van Melk naar Krems (excl.), alwaar de bus u weer ophaalt en terug rijdt naar Wenen.


Dag 6: Vrije dag
Vandaag kunt u uw dag in Wenen naar eigen wens indelen. Zo is er volop gelegenheid om bijvoorbeeld de Hofburg nader te verkennen, een bezoek te brengen aan de nationale bibliotheek met de 'Prunkzaal' of (indien geopend) een training bij te wonen van de Spaanse Rijschool. Of wat dacht u van een bezoek aan het Kunsthistorisch museum, winkelen in de Mariahilfer Strasse of een kopje koffie met Sachertorte bij de beroemde Konditorei Sacher? Uw chauffeur geeft u graag tips voor de invulling van deze dag.


Dag 7: Passau en Midden-Duitsland, ca. 515 km
We vertrekken 's ochtends na het ontbijt en rijden via de uitlopers van het Wienerwald en langs de Donau via Linz naar Passau. Hier kunt u in de kathedraal het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken. Vanaf Passau is het slechts enkele uren rijden naar ons hotel voor het diner en de overnachting.


Dag 8: Nederland, ca. 550 km
Vandaag de laatste etappe. We rijden over de Duitse snelwegen naar de wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Historische Groepsreis Wenen

€ 688,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door