Wintergroepsreis Zuid-IJsland - Bevroren watervallen en gletsjers - 5 dagen

Van de bevroren watervallen Gullfoss, Seljalandsfoss & Skogafoss en de gletsjers Eyjafjallajökull en Myrdalsjökull tot de moeder van alle geisers, Geysir. Stap in een buitenaards avontuur dat Zuid-IJsland heet en voel je verbonden met de unieke natuurverschijnselen.

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, natuurreizen
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.358,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door ANWB

Reisprogramma

Dag 1

Vandaag is het zover, het IJslandse avontuur gaat beginnen. 

Vertrek
We landen ’s middags op de luchthaven van Reykjavík, Keflavík. Onze Engels- of Nederlandssprekende reisleider staat ons in de aankomsthal op te wachten en na een korte kennismaking worden we naar ons hotel in Reykjavík gebracht. In de omgeving van het hotel kun je dineren om vervolgens van een welverdiende nachtrust te genieten. 

Goed om te weten: het is in IJsland in de winter één uur vroeger dan in Nederland.

Dag 2
 
Op nog geen uur rijden van Reykjavík liggen drie zeer uiteenlopende hoogtepunten van IJsland. Deze heten samen de 'Golden Circle' en zijn te bewonderen rond het Nationaal Park Thingvellir. 

Nationaal Park Thingvellir
Dit Unesco-werelderfgoed ligt op een prachtige, dramatische locatie: precies op de breuklijn tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische plaat. De plek is bovendien van groot historisch belang: hier was het eerste IJslandse parlement gevestigd.

Geysir
De naam ‘geiser’ komt van de enige echte Geysir, hier in IJsland. Het was de eerste geiser waarover werd geschreven in de Europese literatuur. Omdat er de afgelopen jaren te vaak is geprobeerd de geiser kunstmatig op te wekken, is deze bovengronds niet meer zichtbaar actief. 

Een paar honderd meter verderop in hetzelfde geothermische veld vind je de nog wel actieve geiser Strokkur. Elke vijf á acht minuten spuit een gigantische straal heet water zo’n twintig meter uit de grond omhoog. Een indrukwekkend natuurfenomeen! 

Gullfoss waterval
Ook de machtige Gullfoss waterval is een hoogtepunt. Een deel van deze waterval is bevroren wat een bijzonder aanzicht geeft. Op meerdere niveaus kan je de waterval bekijken.

Dag 3
 
Vandaag strekt de route zich uit langs de zuidkust van IJsland. Laat je verrassen door het ‘zwarte landschap’ met lavagesteente, afgewisseld door besneeuwde weilanden met de IJslandse pony’s. Het magische roze licht, wat ontstaat bij zonsondergang vroeg in de middag, laat zich graag fotograferen.

Seljalansfoss 
Dit is de meest gefotografeerde waterval van IJsland met een val van 65 meter. Er is een mogelijkheid om achter de waterval langs te lopen. Vanwege ijsvorming is dit niet altijd mogelijk.

Skogafoss
Het Pórsmörk-gebied bij de beroemde vulkaan Eyjafjallajökull, die in 2010 uitbarstte, telt veel van de spectaculairste watervallen van IJsland. Een daarvan is de Skógafoss-waterval van zo’n 60 meter hoog en 25 meter breed. Je kan hier een wandeling naar het hoogste punt van de waterval maken.

Lavacentrum
Het Lavacentrum is een interactief museum. Hier wordt duidelijk hoe een vulkaan zijn vuur spuwt en welke onderliggende krachten hiervoor nodig zijn. Vanaf het terras van het Lavacentrum heb je weids uitzicht op de Eyjafjallajökull en de grootste gletsjer van IJsland Vatnajökull.

Dag 4
 
In de ochtend leer je de hoofdstad Reykjavik en haar omgeving kennen. Een bezoek aan het Nationale Museum van IJsland mag niet ontbreken. En wat te denken van bezienswaardigheden zoals het Hofdi-huis (waar de vredesovereenkomst tussen Rusland en de VS is getekend in 1986), het Harpa-concertgebouw, Laugardalur Park, het universiteitsdistrict en het modern en het oude centrum van de stad? 

’s Middags heb je tijd om zelf de stad verder te ontdekken. Bezoek het walvismuseum in de haven of boek nog een van de optionele excursies.

Optionele excursies
Deze excursies kun je tijdens het boeken of ter plaatse toevoegen aan jouw reis.

FlyOver IJsland
Noorderlicht tour
Walvissen spotten

Dag 5
 
Het is helaas voorbij, deze reis naar de ultieme bestemming voor avontuurlijke natuurliefhebbers. Vandaag vlieg je terug naar Amsterdam.

Lees meer →

Reserveren

Wintergroepsreis Zuid-IJsland - Bevroren watervallen en gletsjers

€ 1.358,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door