Groepsreis ijsland watervallen en geisers - 8 dagen

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland reizen we langs de gehele zuidkust met haar prachtige watervallen, betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers. IJsland, vlakbij de poolcirkel, biedt alles voor avontuurlijke rondreizen. Het is het land van vuur en ijs en je kunt er de ‘Gouden Cirkel’ bezoeken. IJsland is ook het land van het hippe Reykjavik, de trollen en elfen uit de oude sagen en van het ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen. Beleef IJsland en de ongerepte natuur nu zelf.

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, natuurreizen
Vervoer
Vliegtuig en bus
€ 2.399,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Sawadee

Reisprogramma

Dag 1 vlucht Amsterdam – Reykjavik

Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na aankomst op het vliegveld Keflavík op IJsland rijden we naar het hotel in Reykjavik.

De transfer van de luchthaven naar het hotel wordt verzorgd door een ander busbedrijf dan waarmee de rondreis wordt uitgevoerd. Je wordt bij de uitgang van de luchthaven opgewacht door een chauffeur die de transfer uit zal voeren. Je herkent de chauffeur aan het bord met het Sawadee logo. Bij aankomst in het hotel zal de reisbegeleider op je wachten en assisteren bij het inchecken. Deze lokale Engelssprekende reisbegeleider is tevens de chauffeur gedurende de rondreis.

Dag 2 bezoek aan de Gouden Cirkel van IJsland

We brengen vandaag een bezoek aan de 'Gouden Cirkel' van IJsland: het Nationale Park Thingvellir, de Gullfoss waterval en de geisers. In het nationale park Thingvellir maken we een stop op een unieke geologische- en historische plek; hier kun je zien dat de aarde is opgebouwd uit aardplaten die los van elkaar bewegen. De kloof die als gevolg hiervan is ontstaan wordt nog elk jaar twee centimeter breder waardoor het westelijk deel van IJsland langzaam wegdrijft van het oostelijk deel.

Hierna rijden we door voor een bezoek aan de twee meest indrukwekkende en bekendste geisers, de Geysir en de Strokkur. De Geysir, wat in het IJslands letterlijk 'spuiten' betekent, spuit het water zestig meter omhoog. Het is niet te voorspellen wanneer dit gebeurt waardoor de kans dat we dit zullen zien klein is. Maar wie weet? De Strokkur, is een actievere geiser en spuit zijn water om de tien minuten omhoog. Na de lunch rijden we door naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Haar naam dankt de 'gouden waterval' aan het opstuivende water wat in het zonlicht voor prachtige regenbogen zorgt. Hierna rijden we terug naar onze accommodatie in Reykjavik.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Dag 3 naar NP Skaftafell / optioneel gletsjerwandeling

We rijden door naar het oosten van IJsland. Onderweg steken we vele rivieren over waarvan de Þjórsá (Stierrivier) de bekendste is. Na een stop bij de Seljalandsfoss waterval passeren we de actieve vulkaan Eyjafjallajökull. Naast de vulkaan stort de Skogafoss waterval zo'n 60 meter naar beneden. In Skógar kun je een bezoek brengen aan het IJslands volkenkundig museum. Al wandelend langs de huizen van turf krijg je een goed beeld van de harde omstandigheden waaronder men eeuwen lang heeft moeten zien te overleven.

Je kunt er ook voor kiezen om de musea te laten voor wat het is en onder leiding van een gids een wandeling te maken over de Solheimajokull gletsjer. Een prachtige wandeling over de witte ijskap is een unieke ervaring. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet.

Na de wandeling of het bezoek aan het museum brengen we op weg naar het hotel een bezoek aan het indrukwekkende Dyrhólaey. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de rotsen en het zwarte lavastrand. Volgens de legende versteende trollen in rotsen toen zij bij het aanbreken van de dag betrapt werden bij het verslepen van een schip naar het land. We overnachten de komende twee nachten in een hotel nabij Kirkjubaejarklauster en het NP Skaftafell.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Dag 4 wandeling Skaftafell Nationaal Park - bezoek Jokulsarlon ijsbergenmeer

Skaftafell NP is het grootste Nationale Park van IJsland. Een landschap van gletsjers en watervallen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. In het bezoekerscentrum kun je een documentaire bekijken over de Eyjafjallajökull. Hierna kun je een wandeling maken in het park en een bezoek brengen aan de Svartifoss waterval, een prachtige waterval temidden van vijfhoekige basaltpilaren. Na het bezoek aan het park rijden we richting het ijsbergenmeer Jökulsárlón.

Na de ijskappen van Antarctica en Groenland is dit de meest uitgestrekte ijsvlakte ter wereld. De immense ijskap beslaat acht procent van het IJslandse landoppervlak. We rijden langs de zuidkant van gletsjer naar het ijsbergenmeer. Hier drijven ijsschotsen in fantastische kleurschakeringen rond op weg naar de oceaan. Je kunt een wandeling maken langs de oever van het meer, of je kunt hier een boottocht over het meer maken om de ijsschotsen van dichtbij te bewonderen. Na afloop keren we terug naar het hotel nabij Kirkjubaejarklauster.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Dag 5 wandeling Fjardrargljufur kloof - terug naar Reykjavik

We laten Skaftafell achter ons en brengen, voordat we naar Reykjavik terug rijden, nog een bezoek aan de Fjardrargljufur kloof. We maken een wandeling door één van de mooiste kloven van IJsland. Hier heeft de Fjarda rivier zich diep weten uit te snijden in de rotsen en is er een prachtige kloof ontstaan.

Na de wandeling rijden we weer verder richting het westen. Onderweg stoppen we bij de prachtige Skogafoss waterval. Hierna rijden we naar Reykjavik, waar we de komende drie nachten verblijven in een hotel in de stad.

NB: Omdat iedereen andere excursies zal gaan doen, is de reisbegeleider tijdens de komende dagen niet meer aanwezig. Hij of zij zal wel alles met je overleggen betreffende de excursies.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Dag 6 Reykjavik - optioneel: o.a. fietstocht, walvissafari, Blue Lagoon

Vandaag en morgen ben je vrij om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld zelf te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik.

Vanuit Reykjavik kun je diverse activiteiten ondernemen. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, IJslands meest bekende warmwaterbron. Zie hieronder voor meer informatie. Of wat dacht je van een gave walvissafari, fietstocht of paardrijden door de omgeving? De reisbegeleider kan je er ter plekke alles over vertellen en zal in samenwerking met onze lokale agent alles voor je regelen.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Dag 7 Reykjavik - optionele excursie Landmannalaugar

Vandaag kun je er voor kiezen om in Reykjavik te blijven, maar je kunt ook een dagtour maken naar het geothermale gebied Landmannalaugar, dit wordt wel vaak “De parel van de centrale hooglanden” genoemd. Landmannalaugar heeft zijn kleurrijke bergen te danken aan eeuwenlange vulkanische activiteit in het gebied. Het pittoreske landschap in dit ruige klimaat is adembenemend. Je kunt hier een wandeltocht langs de vele warmwaterbronnen van het gebied maken of relaxen in een natuurlijke bron. Na zo'n 10 uur kom je weer aan in Reykjavik.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Dag 8 vlucht naar Amsterdam

Vandaag verlaten we Reykjavik en rijden we richting de luchthaven Keflavik vanwaar onze vlucht naar Amsterdam vertrekt. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
Lees meer →

Reserveren

Groepsreis ijsland watervallen en geisers

€ 2.399,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door