Groepsreis Greifenburg in Karinthië - 10 dagen

We bezoeken tijdens deze groepsreis onder andere de bekende Weissensee, de Nockalmstrasse en zelfs het meer van Bled in Slovenië. Ook gaan we de grens over naar Italië. Via een prachtige route komen bij één van de mooiste bergtoppen van de Dolomieten: Tre Cime di Lavaredo en de Olympische stad Cortina d'Ampezzo. Kortom, een prachtig, afwisselend programma. We verblijven in hotel Rossmann, al meer dan 40 jaar geliefd bij Nederlandse gasten. Hotel Rossmann in Greifenburg ...

10-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 799,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1
Heenreis
Nadat je een kopje koffie of thee hebt gedronken in Didam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht gaan doorbrengen.

Dag 2
Naar Greifenburg
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Oostenrijk. De route voert ons langs Salzburg waarna we in de loop van de middag in ons hotel in Greifenburg arriveren. Hier wordt u welkom geheten door de familie Rossmann.

Dag 3
Nockalmstrasse
In de ochtend rijden we naar Kremsbrücke, startpunt van één van de mooiste bergpassen in de Alpen: de Nockalmstrasse. Over een lengte van 35 kilometer slingert zich een weg door de imposante bergwereld van het Nationaal Park Nockberge. Via de Millstätter See, ook wel 'juweel van Karinthië' genoemd, rijden we terug richting Greifenburg.

Dag 4
Weissensee
Vanochtend rijden we naar de Weissensee en brengen een bezoek aan de gezellige boerenmarkt die hier op donderdag wordt georganiseerd. Ook heeft u vandaag de mogelijkheid om een heerlijke boottocht te maken (optioneel). Trekt u er liever te voet op uit, dan kunt u met de kabelbaan naar de Naggler Alm waar het heerlijk wandelen is.

Dag 5
Italië
Deze dag staat in het teken van een uitstapje naar Italië. Een prachtige bergroute leidt ons naar Nationaal park de ‘Tre Cime’, gelegen in de Dolomieten. Dit Nationale park is bekend om haar indrukwekkende drievoudige bergtoppen. Je krijgt de mogelijkheid een wandeling te maken langs dit opzienbarende gebergte. Vanuit hier reizen we door naar de Olympische stad Cortina d’Ampezzo. Deze legendarische stad ligt in het hart van de Dolomieten en is uiterst interessant vanwege haar veelzijdigheid. Of je nu van natuur, cultuur, historie of kunst houdt, Cortina d’Ampezzo biedt voor elk wat wils!

Dag 6
Vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt een mooie wandeling maken; de omgeving leent zich daar uitstekend voor.

Dag 7
Meer van Bled
Na het ontbijt rijden we naar Slovenië, waar we het beroemde Meer van Bled bezoeken. Dit bergmeer is vooral bekend vanwege het eilandje in het midden waar je je met een 'pletna' naartoe kunt laten varen. Op het eilandje staat de 9e eeuwse Maria Hemelvaartskerk met prachtige fresco's en een gouden altaar. Je bereikt de kerk na het betreden van 99 treden. Voordat we afscheid nemen van Bled doen we nog even een wens bij de kerkklok, die ook wel wensklok wordt genoemd.

Dag 8
Wörthersee
Na het ontbijt rijden we naar de mooie Wörthersee en maken we een tocht helemaal rondom het meer. Hier vind je een combinatie van de zuidelijke mediterraanse sfeer en het vroegere keizerrijk. Onderweg stoppen we in verschillende plaatsen die gelegen zijn aan het heldere, turquoise water. Ook heeft u de mogelijkheid om de Pyramidekogel te bezoeken. Dit is een houten uitkijktoren die u een fantistisch uitzicht biedt over de Wörthersee. In Klagenfurt heb je tijd om één van de mooiste oude stadscentra van Oostenrijk te bezichtigen. Tijdens een wandeling ontdek je de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waarin moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants gevestigd zijn. Aansluitend rijden we via de andere kant van het meer weer naar ons hotel.

Dag 9
Terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Rossmann. We rijden via een mooie route naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.

Dag 10
Nederland
Op de laatste dag van deze fantastische reis komen we weer aan in Didam. Hier krijg je een 3-gangen afscheidsdiner geserveerd en kun je nog even nagenieten.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Greifenburg in Karinthië

€ 799,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door