Groepsreis Nauders en het spoor van de Bernina Express - 10 dagen

Tijdens deze groepsreis met als standplaats Nauders zie je de natuur in haar mooiste facetten. We rijden over verschillende indrukwekkende passen, waar je in het Kaunertal op de gletsjers zelfs eeuwige sneeuw zult zien. Je zult versteld staan van de prachtige uitzichten en vergezichten wanneer we bijvoorbeeld over de Silvretta Hochalpenstraße rijden. Deze verbindt Vorarlberg en Tirol met elkaar. De Silvretta Hochalpenstraße loopt over de bergpas “Bielerhöhe”. Natuurlijk gaan we tijdens deze excursiereis de grenzen over en brengen we o.a. een bezoek aan het schitterend gelegen Merano in Italië, waar je de typisch Zuid-Tiroolse sfeer kunt proeven. Ook Zwitserland staat op ons programma waarbij je de mogelijkheid hebt een treintraject van de Bernina Express per lokale trein mee te maken. Aan de zuidkant van Nauders zien we de burcht Naudersberg als herkenningsteken van Nauders. Een unieke reis met alleen maar hoogtepunten, het beste van drie landen. Je verblijft in hotel Bergblick, al jaren een vertrouwd Oad-adres.

10-daagse reis
Reissoort
excursiereizen
Vervoer
Bus
€ 799,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1
Heenreis
Na een kopje koffie op het overstappunt beginnen we aan onze reis. We rijden naar het zuiden van Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 2
Via Tannheimertal naar Nauders
Via een mooie route over de Oberjochpas door het Tannheimertal en over de bekende Fernpas rijden we naar Nauders, waar we voor het diner aankomen. 

Dag 3
Kaunertal
Na het ontbijt gaan we beginnen aan een prachtige natuurtocht. Het 25 kilometer lange Kaunertal vormt de toegang tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen. Via een spectaculaire panoramaweg bereiken we een zes kilometer lang stuwmeer en vervolgens eindigen we bij een gletsjer. Tevens zijn er onderweg diverse wildsoorten te spotten. Geniet tijdens deze schitterende tocht van de overweldigende natuur.

Dag 4
St. Moritz en over het spoor van de Bernina Express
We steken de grens met Zwitserland over en rijden naar St. Moritz, prachtig gelegen tussen meren en bergen. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om een treinrit te maken over het spoor van de Bernina Express naar Poschiavo (optioneel, bij boeking opgeven).
Tijdens deze spectaculaire treinrit bereik je het hoogste punt op 2253 meter voordat de trein aan een enorme afdaling begint met talloze bochten. In Poschiavo staat de bus weer op je te wachten en rijden we via de Bernina Pass weer terug naar ons hotel.
NB: vanwege de beperkte capaciteit maken we gebruik van de reguliere trein.

Dag 5
Merano en Reschensee
Vandaag bezoeken we de Italiaanse stad Merano. De stad is prachtig gelegen tussen de bergen. Dat het er zeer vruchtbaar is blijkt uit de vele boom- en wijngaarden die de streek rondom deze stad rijk is. Merano heeft een rijke historie. De 'Via dei Portici' wordt wel beschouwd als de mooiste arcadenstraat van Europa. In Merano kun je zeer goed winkelen. Dat zul je tijdens het bezoek aan deze stad, die vanwege de rijkdom aan bloemen ook wel de 'bloemenstad' wordt genoemd, ervaren. De route voert ons over één van de mooiste passen van Tirol, de Reschenpas. Onderweg passeren we de Reschensee met de beroemde verzonken kerktoren van Alt-Graun.

Dag 6
Silvretta Hochalpenstraße
We maken een mooie tocht over de Silvretta Hochalpenstraße. Via Ischgl en Galtür rijden we naar de Bielerhöhe, op een hoogte van 2000 meter. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht op de Silvretta Stausee. Je geniet van prachtige vergezichten en ziet een aantal stuwmeren. Op de terugweg maken we nog een korte stop in het beroemde skioord Lech.

Dag 7
Vrije dag
Vandaag heb je de dag in Nauders ter vrije besteding. Neem de kabelbaan naar 2200 meter hoogte en geniet van het prachtige uitzicht onder het genot van een drankje of maak een heerlijke wandeling door de ongerepte natuur.

Dag 8
Serfaus
Vanmiddag nemen wij je mee naar Serfaus, waar een 'metrolijn' onder het dorp ligt. Het is de kleinste, hoogst gelegen, op luchtkussens zwevende metro ter wereld! De middag ter vrije besteding in dit gezellige dorpje.

Dag 9
Terug via Zwitserland
We verlaten Oostenrijk, maar doen dat in stijl via een prachtige route. We rijden over de Flüelapas, bijna 2400 meter hoog, en maken onderweg nog een stop. We vervolgen onze weg naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 10
Naar huis
Via de Duitse snelwegen bereiken we Nederland. In Didam genieten we samen nog van een 3-gangen afscheidsdiner en hebben we nog even tijd om na te praten over deze geweldige reis.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Nauders en het spoor van de Bernina Express

€ 799,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door