Groepsreis Nassereith in Tirol - 8 dagen

Dat is niet voor niets, want een vakantie in Nassereith is als een vakantie bij vrienden. Deze groepsreis biedt een combinatie van mooie excursies overdag en veel gezelligheid in de avonduren, waarbij de gastheer ons uitnodigt voor een drankje aan de bar of een dansje op de dansvloer.
In het hart van Tirol kun je genieten van alles wat de Alpen te bieden heeft. Wat te denken van de bloeiende almweiden die je om je heen ziet, of het smeltwater van de bergen wat je in de ravijnen naar beneden ziet komen. Wat dacht je van het ongerepte Ötztal of de Kaunertaler Gletsjer? We maken vanuit Nassereith mooie excursies. Je verblijft in het gastvrije Landhotel Seeblick dat zijn naam te danken heeft aan het idyllische meertje dat direct voor het sfeervolle hotel ligt. In het hotel kun je uiteraard genieten van een heerlijk ontbijtbuffet ‘s ochtends en een diner ‘s avonds. Daarnaast organiseert de hotelier een uitgebreid avondprogramma. Je kunt tijdens je vakantie zelf bepalen of je hieraan mee doet. 

 

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen
Vervoer
Bus
€ 649,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Heenreis
Vanuit Didam rijden we via de Duitse snelwegen naar Nassereith. We stoppen onderweg voor het diner en komen in de loop van de avond aan in het gastvrije Landhotel Seeblick.

Dag 2
Kühtai, Ötztal
Je kunt de dag rustig beginnen, want we vertrekken pas 's middags voor een natuurtocht door het prachtige Ötztal. Hier stroomt de rivier de Ötz, ook wel Ötztaler Ache genoemd. We gaan verder door het Sellraintal, een ongerept zijdal van het Inntal. Dit gebied telt maar liefst twintig bergtoppen hoger dan 3000 meter en heeft een schitterende natuur. Via Kühtai en Ochsengarten rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3
Kaunertaler Gletsjer
Vandaag brengen we een bezoek aan de Kaunertaler Gletsjer. De top van de Kaunertaler Gletsjer behoort tot één van de mooiste bergtoppen van Europa. Je kunt hier met een kabelbaan naar boven (optioneel). Daar is een uitzichtplatform aangelegd waar je zicht hebt over drie landen. Hier zie je de Weissseespitze en de Weisskugel (Oostenrijk), de Ortler (Italië) en de Bernina groep (Zwitserland). Geniet van dit geweldige uitzicht op verschillende niveaus en laat de gletsjerwereld van het Kaunertal op je inwerken.

Dag 4
Passentoch
Vergeet vandaag je fototoestel niet, want tijdens de passentocht wordt je verrast door het ene schitterende vergezicht na het andere. Over de Fernpas, die vlak achter het hotel begint, bereiken we via Bichlbach en het Berwangtal Warth, een klein plaatsje op de grens van Tirol en Vorarlberg. Het volgende dorp waar we doorheen rijden is Lech, bekend als
wintersportplaats, maar ook in de zomer heel gezellig. Over de Flexenpas en de Arlbergpas komen we terug in Tirol. Langs Imst en Tarrenz rijden we door het Gurgltal terug naar ons hotel.

Dag 5
Dorpswandeling
‘s Morgens maken we samen met hotelier Herbert een wandeling door het gezellige Nassereith. De rest van de middag is ter vrije besteding. Geniet van een kopje koffie in de wintertuin of op het terras van het hotel.

Dag 6
Merano
Via de bekende wintersportplaats Nauders bereiken we de Reschenpas en komen we in Italië. In het schilderachtige Merano zien we mooie promenades met luxe winkels en vele terrasjes. Merano was vroeger de hoofdstad van het graafschap Tirol. Toen de hertog van Oostenrijk zich in Innsbruck vestigde, verloor de stad zijn vooraanstaande positie. Pas later werd Merano, net als de rest van Zuid-Tirol, Italiaans grondgebied. Tegenwoordig is Merano één van de grootste toeristische centra van de regio. Vanaf de Brenner autobaan, waarover we terugrijden, heb je een mooi uitzicht op de Alpen.

Dag 7
Achensee en Rattenberg
Na het ontbijt rijden we naar de mooie Achensee, het grootste meer van Tirol is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor Nederlanders. Met de imposante Karwendel- en Rofangebergten aan beide zijden van het groenblauwe meer is het natuurschoon overweldigend. Vervolgens rijden we naar Rattenberg, met ongeveer 400 inwoners is het de kleinste stad van Oostenrijk. Het middeleeuwse voetgangersgebied omvat zorgvuldig gerestaureerde herenhuizen en kenmerkt zich door de vele glasbedrijven.

Dag 8
Terugreis
We nemen afscheid van Tirol en de familie Schaber en rijden terug naar Didam waar je nog een 3-gangen afscheidsdiner krijgt aangeboden en nog even kunt napraten over deze heerlijke vakantie.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Nassereith in Tirol

€ 649,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door