Image
Acropolis bij Athene

Oorsprong van de klassieke oudheid

Akropolis, Olympia, Delphi, Athene en Thessaloniki

Groepsreizen Griekenland

Griekenland is een van de populairste bestemmingen voor groepsreizen. Je kunt kiezen uit meer dan 30 georganiseerde reizen, die meestal 8 dagen duren maar soms ook 14 dagen. Ontdek het klassieke Griekenland met hoogtepunten als Akropolis, Olympia, Delphi en historische steden zoals Athene en Thessaloniki. Of wat dacht je van betoverende eilanden zoals Santorini, Mykonos, Kreta of Rhodos, die prachtige zandstranden hebben en zich bevinden aan de Egeïsche en Middellandse Zee. Bewonder de oude tempels, geniet van unieke historische bezienswaardigheden en ontdek het gevarieerde Griekse landschap. Griekenland biedt een unieke mix van geschiedenis, natuur en cultuur die je zal betoveren. Lees meer

10 groepsreizen gevonden
singlegroepsreis

Single groepsreis Griekenland Rhodos 8 dagen

standplaats Vliegtuig Griekenland
vanaf € 1.095,- p.p.
Athene

Groepsrondreis klassiek Griekenland 8 dagen

rondreis Vliegtuig en bus Griekenland
vanaf € 629,- p.p.
Chalkidiki

Groepswandelvakantie Chalkidiki 8 dagen

rondreis Vliegtuig Griekenland
vanaf € 1.191,- p.p.
Loaninna

Groepsreis Griekenland singlereis 8 dagen

standplaats Vliegtuig Griekenland
vanaf € 1.382,- p.p.
Delphi

Groepsreis Griekenland rondreis 9 dagen

rondreis Vliegtuig en bus Griekenland
vanaf € 1.595,- p.p.
Groepsreis Griekenland Actief

Groepsreis Griekenland Thessaloniki 8 dagen

rondreis Vliegtuig en bus Griekenland
vanaf € 1.599,- p.p.
Wandelvakantie Griekenland

Groepsreis Griekenland wandelvakantie 8 dagen

rondreis Vliegtuig en bus Griekenland
vanaf € 1.619,- p.p.
Nafplion

Groepsreis ontdek klassiek Griekenland 11 dagen

rondreis Vliegtuig Griekenland
vanaf € 1.626,- p.p.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een groepsreis naar Griekenland is in het voorjaar, van april tot eind juni of in het najaar, vanaf september tot eind oktober. Omdat de groepsreizen langs diverse bezienswaardigheden gaan is het fijn als het niet te warm is. Ook zijn de prijzen buiten de hoogseizoen maanden lager en is het overal een stuk rustiger. Daarentegen zijn ook tijdens de zomermaanden juli en augustus groepsreizen naar Griekenland mogelijk. Dus als je van warm weer, lekker zwemmen en zwoele avonden houdt, dan zit je hier goed. 

Meest geboekt: ‘Groepsreis Klassiek Griekenland’

Eén van de meest geboekte reizen is Klassiek Griekenland - een groepsreis van meestal 8 dagen. Deze groepsreis omvat diverse hoogtepunten, zoals het de Akropolis in Athene, de archeologische vindplaats van Delphi, de havenstad Nauplion met zijn prachtige fort, oude theaters in Epidaurus en Olympia, de geboorteplaats van Olympische Spelen. Daarnaast kun je oude ruïnes en musea verkennen zoals het archeologisch museum in Athene of het museum van Delphi terwijl je geniet van de rijke Griekse keuken en cultuur die Griekenland te bieden heeft.

Athene - de historische hoofdstad 

Athene, de hoofdstad van Griekenland, heeft een rijke geschiedenis. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse godin Athene, de godin van wijsheid, krijgskunst en beschermster van de stad. Athene staat bekend om haar iconische bezienswaardigheden, zoals de Akropolis, een van de meest indrukwekkende overblijfselen uit het oude Griekenland. Je kunt ook het Parthenon bezoeken, een majestueus tempelcomplex. Een andere historische schat van de stad is de Tempel van Hephaestus.

Het parlementsgebouw in Athene

Akropolis

De Akropolis (UNESCO Werelderfgoed) is een historisch en iconisch gebouw op een heuvel in Athene. Het bouwwerk dateert uit 570 en 550 v. Chr en herbergt het beroemde Parthenon, een oude Dorische tempel gewijd aan Athena Parthenos. Akropolis heeft een rijke geschiedenis en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en historische betekenis. De route naar de Akropolis is een mooie wandeling over de Pnyx, een met pijnbomen begroeide heuvel die eindigt op de 156 meter hoge tafelberg die tevens geweldig uitzicht biedt over de stad. De Akropolis is een symbool van de oude Griekse beschaving en wordt beschouwd als een van de meest belangrijke archeologische gebouwen ter wereld.

Olympia - de geboorteplaats van de Olympische Spelen

Olympia is een historische locatie in Griekenland, beroemd als de geboorteplaats van de oude Olympische Spelen (776 v. Chr), die werden gehouden ter ere van de oppergod Zeus. Deze locatie omvat onder andere het oude stadion met tentoonstellingen en informatie over de sportevenementen, atleten en ceremoniële gebruiken. Verder zijn er de Tempel en standbeeld van Zeus, de Tempel van Hera en andere oude gebouwen en heiligdommen. Tegenwoordig is Olympia UNESCO Werelderfgoed en een populaire toeristische bestemming, waar je de rijke geschiedenis en culturele betekenis van de oude Griekse beschaving kunt ontdekken. Er zijn ook nog steeds archeologische opgravingen in Olympia en restauratiewerkzaamheden. Dit geeft je een inzicht in het proces van het ontrafelen van het verleden.

Delphi

Delphi, gelegen aan de voet van de berg Parnassos in Centraal Griekenland, is een archeologische locatie van grote historische betekenis. Het is vooral bekend om het beroemde orakel van Apollo, dat gedurende vele jaren de toekomst voorspelde en invloed had op de beslissingen van de Grieken. Enkele belangrijke plekken om te bezoeken zijn de Tempel van Apollo, de Herdenkingskapel van de Atheners, de Tholos van Athena Pronaia en een oud theater. Het nabijgelegen Archeologisch Museum bewaart waardevolle voorwerpen, waaronder het opmerkelijke bronzen standbeeld van de wagenmenner van Delphi.

Rondreis Griekse Eilanden / eilandhoppen

Een groepsrondreis langs de Griekse eilanden, ook wel eilandhoppen genoemd, biedt de kans om de diversiteit en schoonheid van Griekenland te verkennen. De populairste eilandengroepen zijn de Cycladen, Dodekanesos, Ionische Eilanden en Saronische Eilanden. De Griekse eilanden in zowel de Egeïsche als de Ionische Zee staan bekend om hun prachtige zandstranden, bruisende kusten en afgelegen baaien. De beste periode om te gaan eilandhoppen is in de zomer en je kunt boten of vliegtuigen gebruiken om van eiland naar eiland te reizen.

Groepswandelvakanties Griekenland

Groepswandelvakanties in Griekenland bieden de gelegenheid om de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van het land te verkennen. Populaire bestemmingen zijn onder andere Kreta, de Peloponnesos, Evia, Pilion, Meteora, de Pindos Bergen en diverse Egeïsche eilanden. Deze vakanties worden geleid door ervaren gidsen en bieden een mix van natuurlijke landschappen en culturele bezienswaardigheden. Je kunt genieten van prachtige uitzichten en historische bezienswaardigheden. > lees meer

Bekijk reisaanbod

Reisinformatie, klimaat en geografie

  • Beste reistijd: Voorjaar (april tot eind juni) of najaar (september tot eind oktober)
  • Reistijd vanaf Schiphol: Ongeveer 3 uur
  • Aantal inwoners: 10,55 miljoen inwoners
  • Oppervlak van het land: Griekenland is 4x zo groot als Nederland
  • Mediterraan klimaat: zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.
  • Typisch eten: Gyros, Dolmadakia, Spanakopita, Feta, Baklava en Keftedes
  • Taal: Grieks (Dimotiki) en Engels wordt er ook veel gesproken
  • Valuta: Euro (€)
  • Staat bekend om: Stranden, eilanden, het eten en de rijke geschiedenis
  • Kosten: Gemiddeld €12 – €20 per maaltijd, €2 - €4 euro voor een drankje en €77 per hotel overnachting 3 sterren

Handige links