Groepsreis ontdek klassiek Griekenland - 11 dagen

Reis met ons mee terug naar de tijd van Griekse goden en godinnen, de berg Olympus, grote filosofen en antieke wereldwonderen. Een avontuur naar het hart van het vasteland langs duizelingwekkende ravijnen, machtige bergtoppen en groene valleien vol olijfbomen.

11-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.626,- Vanafprijs p.p.
11 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door ANWB

Reisprogramma

Dag 1

Onze rondreis door Griekenland begint vandaag. We vliegen vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Athene.

Bij aankomst op de luchthaven van Athene ontmoeten we onze reisleider en medereizigers. Vervolgens rijden we naar ons hotel in het centrum van Athene. De rest van de dag heb je vrije tijd om de omgeving van het hotel te verkennen, afhankelijk van de aankomsttijd.

's Avonds genieten we van een diner in het hotel. Als onze vlucht laat aankomt, verplaatsen we het welkomstdiner naar dag 2 wanneer we in Nafplion zijn.

Dag 2

Vandaag verkennen we Athene en bezoeken we de Acropolis. Daarna rijden we via het Korinthekanaal naar Nafplion op de Peloponnesos.

Athene, de geboorteplaats van de westerse beschaving, heeft een rijke geschiedenis. Het oude en moderne Athene smelten hier samen, en we verkennen de stad te voet. We beginnen op Monastiráki, een levendig plein, en wandelen naar de Romeinse agora met de Toren van de Winden en de Griekse agora. Dit was ooit de plek waar Sokrates zijn filosofie uiteenzette in de 5e eeuw voor Christus.

We vervolgen onze weg over de Panathenaeïsche weg naar de Acropolis, de belangrijkste historische site van Griekenland. Hier kunnen we de ruïnes bewonderen, waaronder het Parthenon, een tempel gewijd aan de godin Pallas Athena. Na een bezoek aan het Acropolis Museum, kun je op eigen gelegenheid de bruisende wijk Plaka verkennen en genieten van een lunch op een terras (niet inbegrepen).

Vervolgens verlaten we Athene en rijden we naar de Peloponnesos, een schiereiland dat eigenlijk een eiland is geworden door het Korinthekanaal, dat dateert uit de 19e eeuw. We maken een fotostop bij dit indrukwekkende kanaal.

's Avonds overnachten we in Nafplion, dat wordt beschouwd als een van de meest charmante stadjes op de Peloponnesos.

Dag 3

Na ons bezoek aan Epidaurus met zijn indrukwekkende theater en de opgraving van Mycene, reizen we het binnenland in, langs historische plekken en door de brede Evrotas-vallei vol olijfbomen, naar Mystras.

In Epidaurus lopen we met een Engelstalige gids langs de archeologische opgravingen van de stad, beroemd om de tempel gewijd aan de god Asklepios en het unieke Theater van Epidaurus met zijn opmerkelijke akoestiek.

Vervolgens rijden we naar Mycene, waar koning Agamemnon ooit heerste. Hier bezoeken we de graftombe van Agamemnon.

's Avonds dineren we gezamenlijk in een traditionele dorpstaverna in Mystras.

Dag 4

We verkennen de Byzantijnse ruïnestad Mystras en reizen vervolgens via een prachtige route met hoge bergen, diepe valleien en weelderige bossen naar Olympia.

Mystras is een stad tegen een heuvel met een Venetiaans kasteel op de top. Het heeft boven- en benedeningangen en biedt uitzicht over de vallei met olijfbomen. In Mystras bezoeken we paleizen, ruïnes van huizen, Byzantijnse kerken en kloosters, en bewonderen we de fraaie fresco's en de prachtige uitzichten.

Daarna reizen we door naar Olympia.

Dag 5

De ochtend staat in het teken van een bezoek aan Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. We wandelen langs het stadion, de Hera-tempel waar de Olympische vlam wordt ontstoken, de opgravingen en ruïnes, en het bijbehorende museum.

Na ons bezoek aan de wijnboerderij en de wijnproeverij rijden we via de Rio-Antirio-brug en het pittoreske vissersplaatsje Galaxidi naar Delphi.

Op deze dag bezoeken we Olympia, gelegen aan de groene oevers van de Alfeios-rivier, waar sportevenementen plaatsvonden lang voordat de moderne Olympische Spelen werden opgericht. Hier ontdekken we de overblijfselen van de stad, waaronder het beroemde stadion en de Hera-tempel.

Voordat we Olympia verlaten, gaan we naar de Olympia Gi-wijnboerderij voor een rondleiding en een wijnproeverij.

Daarna rijden we naar Galaxidi, een pittoresk vissersplaatsje, voordat we verder reizen naar Delphi.

Dag 6

Op deze dag bezoeken we de archeologische site van Delphi, die baadt in het ochtendlicht. Later rijden we naar Meteora.

Delphi, gelegen in een vruchtbare vallei, was ooit het centrum van de oude Griekse wereld en het beroemde orakel beïnvloedde eeuwenlang de lotsbestemmingen van de Grieken. We bewonderen de overblijfselen van de Tempel van Apollo, de navelsteen en andere historische bezienswaardigheden.

In de middag reizen we naar Meteora, waar we 's avonds gezamenlijk dineren in het hotel.

Dag 7

Op deze dag bezoeken we de indrukwekkende kloosters van Meteora voordat we teruggaan naar Athene, waar we 's avonds dineren.

De kloosters van Meteora zijn eeuwen geleden gebouwd op hoge rotsformaties in een surrealistische omgeving. We bezoeken twee van de zes nog in gebruik zijnde kloosters en bewonderen de prachtige omgeving. Na ons bezoek keren we terug naar Athene voor een gezamenlijk diner.

Dag 8

De ochtend is vrij te besteden in Athene. Je kunt gaan winkelen, een markt bezoeken of gewoon door de stad wandelen. In de middag vertrekken we naar de haven van Pireus voor de overtocht naar het eiland Aegina, waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

Vanavond genieten we van een diner in het hotel.

Dag 9 t/m 10

Deze twee dagen zijn vrij te besteden, zodat je kunt ontspannen op het strand, bij het zwembad, of deel kunt nemen aan verschillende activiteiten.

Mogelijke activiteiten zijn onder andere een bezoek aan een pistacheboomgaard, fietstochten langs de kust naar Perdika, of optionele excursies naar bezienswaardigheden zoals het klooster Agios Nektarios, Paleochora, en de tempel van Aphaia op Aegina.

Dag 11

Ons Griekse avontuur komt tot een einde. We verlaten ons hotel en gaan naar de haven voor de bootovertocht naar het vasteland.

Bij aankomst in Piraeus stappen we in de bus die ons naar de luchthaven brengt voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis ontdek klassiek Griekenland

€ 1.626,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door