Groepsreis Wenen, in de voetsporen van Elisabeth - 6 dagen

Wenen is de stad van de romantiek, Frans Jozef en Sissi kom je op iedere hoek tegen. De stad zoals we die nu zien is vooral in hun tijd gebouwd, maar het is ook de stad van Sacher, Hundertwasser, Mozart en Beethoven. Onder deskundige begeleiding nemen wij je tijdens deze complete Wenen-groepsreis mee langs alle hoogtepunten van de stad.

6-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 639,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1
Heenreis
Na het kopje koffie op het overstappunt in Didam beginnen we aan onze reis richting Oostenrijk. We dineren en overnachten in het zuiden van Duitsland.

Dag 2
Wenen
Aan het begin van de middag arriveren we in Wenen. Tijdens een stadsrondrit zien we al vele bezienswaardigheden zoals de opera, het parlement, het Hunderwasserhaus en het stadspark met het beroemde beeld van Johann Strauss. Ook heb je de gelegenheid om de Donauturm te bezoeken voor een prachtig uitzicht over de stad. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Pressbaum voor het diner en de overnachting.

Dag 3
Belvédère en stadswandeling
We beginnen de dag bij een van de mooiste gebouwen van de stad; het Belvédère. We wandelen door de tuinen en genieten van het mooie uitzicht. Aansluitend maken we een uitgebreide wandeling door de binnenstad. We zien de Hofburg, de Augustinerkerk (waar het huwelijk van Frans Jozef en Sissi plaatsvond), de Spaanse rijschool en de Stephansdom. Ook bezoeken we de Kapuzinergruft, de keizerlijke grafkelder waar Frans Jozef en Elisabeth zijn bijgezet. De middag is ter vrije besteding in de stad. Wenen is ook de stad van de muziek en vanavond is er gelegenheid om een klassiek concert met diverse solisten bij te wonen (optioneel).

Dag 4
Schönbrunn en Wienerwald
Vanochtend bezoeken we Schloss Schönbrunn, het zomerpaleis van Frans Jozef en Elisabeth. Hier zijn ook de beroemde 'Sissi-films' opgenomen. Het paleis herbergt maar liefst 1441 kamers in allerlei soorten en maten waarvan er 40 toegankelijk zijn. Vanmiddag maken we een mooie tour door het groene Wienerwald. We rijden langs het jachtslot Mayerling waar kroonprins Rudolf, zoon van Frans Jozef en Sissi, overleed. Via het romaanse klooster Heiligenkreuz rijden we terug naar het hotel.

Dag 5
Via de Wachau naar Duitsland
We nemen afscheid van Wenen en het Wienerwald en de route van vandaag voert ons door de Wachau. Dit is het mooiste gedeelte van de Donau en onderweg brengen we een bezoek aan de fantastische Abdij van Melk. Prachtig gelegen aan de Donau heeft het meer weg van een paleis dan een klooster, het staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na dit bezoek vervolgen we onze weg en dineren en overnachten in het zuiden van Duitsland.

Dag 6
Naar huis
Vandaag rijden we naar Nederland. Op het overstappunt in Didam kun je tijdens het 3-gangen afscheidsdiner even napraten en nagenieten van een prachtige vakantie.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Wenen, in de voetsporen van Elisabeth

€ 639,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door