Groepsreis langs de schatten van Sri Lanka - 21 dagen

Tijdens deze zeer complete rondreis zien we alle belangrijke bezienswaardigheden van Sri Lanka. Na een ontspannen verblijf in een heerlijk hotel aan de Indische Oceaan trekken we het groene binnenland in. We zien diverse hoogtepunten, zoals de oude hoofdstad Anuradhapura, de rotstempel van Dambulla en de beroemde Tempel van de Tand in Kandy. De ongerepte oostkust bij Trincomalee is een prettig rustpunt in het midden van de reis, waarna we verder reizen door de steeds weer afwisselende natuur. We maken een treinreis door de adembenemende theeplantages in het bergachtige gebied rondom Nuwara Eliya. Via de zuidkust en de oude VOC-stad Galle komen we aan in ons heerlijke strandhotel.

21-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 2.330,- Vanafprijs p.p.
21 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door ANWB

Reisprogramma

Dag 1
 
Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo in Sri Lanka.

Dag 2
 
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo staat onze Nederlandssprekende reisleider al te wachten. We rijden naar ons hotel met zwembad waar we de komende twee nachten verblijven. Na de infomeeting gaan we gezamenlijk aan tafel voor het diner.

Dag 3

Na een verkenning van Negombo maken we een bootsafari over de lagune en genieten van de zonsondergang met een heerlijke cocktail.

Dag 4
 
We vertrekken naar Anuradhapura. Onderweg stoppen we bij een kokosnootplantage en maken een safari door Wilpattu National park. 

Dag 5
 
In de oude koningsstad Anuradhapura bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Vervolgens rijden we naar Trincomalee aan de ongerepte oostkust, waar we inchecken bij ons strandhotel, een prettig rustpunt in de reis.

Dag 6

In dit deel van Sri Lanka liggen de mooiste stranden. Je kunt hier fantastisch duiken of snorkelen, vooral bij Pigeon Island.  

Dag 7
 
We verlaten de kust en bezoeken Polonnaruwa. De stad werd de hoofdstad na Anuradhapura en veel van de fraaie tempels en uit rotsen gehakte Boeddhabeelden zijn nog in goede staat. Na een uitgebreide lunch bij een lokale familie rijden we naar Sigiriya.

Dag 8
 
Vandaag staat één van de hoogtepunten van de reis op het programma: we beklimmen de imposante leeuwenrots van Sigiriya! Terug in ons hotel wacht je het zwembad als welverdiende en verkoelende beloning.

Dag 9

We bezoeken een dorpje in de omgeving en krijgen zo echt een kijkje in het leven op het platteland.

Dag 10

Onderweg naar Kandy bezoeken we de tempels van Dambulla. In Kandy zijn we getuige van een boeddhistische ceremonie en maken we een avondwandeling.

Dag 11
 
De ochtend hebben we vrije tijd. Rond het middaguur wandelen we door de botanische tuinen van Kandy. Daarna pakken we de tuktuk en slingeren bergopwaarts naar de prachtige Bahirawakanda tempel, waar een bijzondere ervaring wacht.

Dag 12

Op naar de vruchtbare hooglanden in de zuidelijke regio die ook wel ‘Little England’ wordt genoemd. Onderweg bezoeken we een theefabriekje. 

Dag 13
 
Het berglandschap trakteert je na iedere bocht op een ander spectaculair uitzicht. Binnen enkele uren zien we het landschap totaal veranderen. We maken een stop bij de Rawana waterval, waar de dorpelingen een bad nemen of de was doen.

Dag 14
 
Tissamaharama staat bekend staat als toegangspoort tot Yala National Park, maar ook Bundala National Park ligt dichtbij. Vandaag heb je een vrije dag om een jeepsafari te maken in één van deze parken.

Dag 15
 
Op onze route naar het strandhotel maken we enkele bijzondere stops. Zo bezoeken we het Elephant Transit Home, waar jonge weesolifanten opgevangen worden. Dan door naar Galle met het VOC-fort. Indrukwekkend is ons bezoek aan het tsunami museum.

Dag 16 t/m 18
 
Heerlijke vrije dagen om te genieten van ons comfortabele viersterrenhotel aan de Indische Oceaan. Maak gebruik van de uitstekende spa en het verkoelende zwembad en maak mooie uitstappen in de omgeving. 

Dag 19
 
Helemaal uitgerust  maken we ons op voor de laatste stop van ons avontuur in Sri Lanka: de hoofdstad Colombo. We bekijken de kleurrijke volksbuurt Pettah en de gezellige wijk rondom het oude Dutch Hospital. 

Dag 20
 
We hebben nog een deel van de dag om te genieten van het heerlijke zwembad bij het hotel. Zo begin je uitgerust aan de terugreis. In de loop van de middag of aan het begin van de avond (afhankelijk van de vluchttijd) word je naar de luchthaven van Colombo gebracht. 

Dag 21
 
Aankomst in Amsterdam, waarmee een einde komt aan onze rondreis door het prachtige Sri Lanka.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis langs de schatten van Sri Lanka

€ 2.330,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door