Busreis Royal Londen & Windsor Castle - 5 dagen

ijdens deze reis zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze metropool, zoals de Tower of London en Westminster Abbey, bekend van het Britse koninklijke huis. Uniek is het bezoek aan Windsor Castle. En met ons zeer centraal gelegen hotel Royal National bieden wij je het allerbeste van Londen!

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 619,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1 - Heenreis

Na het kopje koffie in Moerdijk vertrekken we richting het zuiden. We rijden door België naar Duinkerken of Calais in Noord-Frankrijk. Daarvandaan nemen we de ferry naar Dover in Engeland. We rijden door het graafschap Kent door naar de wereldstad Londen. We verblijven vier nachten in ons zeer centraal gelegen hotel in Londen.

Dag 2 - Stadstour

In de ochtend maken we een uitgebreide stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We zien onder meer de beroemde concertzaal Royal Albert Hall, de imposante St. Paul’s Cathedral, de marmeren poort Marble Arch aan de rand van het Hyde Park. Maar ook de grote klok Big Ben in de klokkentoren van het Palace of Westminster, ook wel bekend als de Houses of Parliament. Uiteraard zien we de officiële residentie van de Britse monarch: Buckingham Palace. Aansluitend kun je Londen vanaf het water ontdekken tijdens een boottocht op de Thames (optioneel). ‘s Middags gaan we naar de Tower of London die op de UNESCO-lijst van Werelderfgoederen staat. Dit gebouw heeft door de jaren heen verschillende functies gehad. Zo is de Tower of London gebruikt als een paleis, dierentuin en zelfs als een gevangenis. Tegenwoordig zijn de kroonjuwelen er te bewonderen en hoor je er diverse mythes en legenden. ’s Avonds kun je deelnemen aan een optionele lichttour door Londen (optioneel). Tijdens deze tour maak je kennis met ‘London by Night’ waarbij je ook een mooie avondwandeling door Londen maakt. Je ziet de prachtige verlichte gebouwen. Een absolute aanrader!

Dag 3 - Westminster Abbey

Deze dag begint met een bezoek aan de Westminster Abbey, waar we een rondleiding krijgen van een Nederlandssprekende gids. Het in gotische stijl opgetrokken gebouw is al eeuwen de plaats waar de kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden. Westminster is natuurlijk vooral bekend van de begrafenis van Queen Elisabeth II. De entree voor Westminster Abbey dien je bij boeking op te geven en te betalen. In de middag kun je de stad verder ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in het beroemde warenhuis Harrods of wandelen in het St. James Park wat volgens kenners het mooiste park van Londen is. ‘s Avonds heeft de stad ook genoeg te bieden en is het er zeer levendig. Je vindt er veel theaters, bioscopen, restaurants en natuurlijk de gezellige Engelse pubs (optioneel € 85,- p.p. voor entree Windsor Castle & Westminster Abbey. Inclusief Nederlandsprekende gids).

Dag 4 - Windsor Castle

Na het ontbijt maken we een mooie tocht naar het stadje Windsor, net buiten Londen, waar je een prachtig stukje Engelse historie kunt ontdekken: Windsor Castle. Het familiehuis van de Britse koninklijke familie. Je kunt er ook één van de belangrijkste koninklijke kerken bezichtigen: de St. George Chapel, één van de mooiste gotische bouwkunsten in Engeland. Natuurlijk ook bekend vanwege de laatste rustplaats van Queen Elisabeth II. We zien de statievertrekken en indien de tijd het toelaat de Queen Mary’s Dolls’ House. In de middag rijden we terug naar Londen waar je vrije tijd hebt om Londen zelf te ontdekken. De entree voor Windsor Castle dien je bij boeking op te geven en te betalen. (optioneel € 85,- p.p. voor entree Windsor Castle & Westminster Abbey. Inclusief Nederlandsprekende gids)

Dag 5 - Naar huis

Na het ontbijt vertrekken we richting Dover waar wij de ferry nemen voor de oversteek naar Duinkerken. Vol herinneringen gaan we terug naar Nederland. In Moerdijk wacht je nog een afscheidsdiner. Je zult jezelf zeker voornemen om nogmaals deze indrukwekkende metropool te bezoeken!

Lees meer →

Reserveren

Busreis Royal Londen & Windsor Castle

€ 619,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door