Busreis Zuid-Engeland & Isle of Wight - 8 dagen

We nemen je mee naar prachtige graafschappen als Wiltshire en Dorset en klassieke steden als Bath en Salisbury. Het bezoek aan het mysterieuze Stonehenge en het bijzondere Isle of Wight zal zeker indruk maken! Tijdens deze reis bewonderen we uiteraard ook een aantal prachtige Engelse tuinen.

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 949,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1 - Bournemouth

Vanuit het overstappunt rijden we naar Frankrijk. Hier steken we per ferry het Kanaal over. Na aankomst in Dover gaan we direct door naar ons hotel in Bournemouth waar we voor het diner arriveren.

Dag 2 - Abbotsbury Gardens, Dorset

Tijdens een reis door Engeland mag een bezoek aan een aantal tuinen natuurlijk niet ontbreken. Allereerst bekijken we de Abbotsbury Subtropical Gardens. De tuin ligt aan de kust, maar door de beschutte ligging groeien hier moeiteloos palmen en olijfbomen. In de middag maken we een tocht door het graafschap Dorset met zijn vriendelijke, zacht glooiende landschap met weilanden, akkersen bossen. Sluitstuk van vandaag is de mooie kustplaats Weymouth, prachtig gelegen aan de kust.

Dag 3 - Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Maak een wandeling langs het strand, bezoek de Bournemouth Pier of geniet van de prachtige tuinen van Bournemouth Lower Gardens.

Dag 4 - Dagtocht Bath en Stonehenge

We rijden naar de klassieke stad Bath met zijn vele mooie 18e eeuwse gebouwen in Georgian stijl. Al in de tijd van de Romeinen werd de stad druk bezocht vanwege de geneeskrachtige warme bronnen. In Bath kun je de deels goedbewaarde Romeinse thermen bezoeken. In de middag gaan we naar het mysterieuze Stonehenge: één van de meest beroemde prehistorische locaties op aarde. Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 5 - Schiereiland Purbeck en Corfe Castle

Vandaag maken we een prachtige tocht over het rustieke schiereiland Purbeck en brengen we een bezoek aan het dorpje middeleeuws aandoende Corfe Castle met zijn stenen cottages, straatjes en de imposante kasteel-ruïne. Ook genieten we in een Engelse tuin van een heerlijke English Cream Tea’ met typisch Engelse lekkernijen (optioneel).

Dag 6 - Isle of Wight

Vandaag steken we per ferry de Solent Zeestraat over naar het Isle of Wight. We maken een mooie rondrit over het eiland en zien onder meer Osborne House het voormalig woonhuis van koningin Victoria (optioneel). Maar ook zien we The Needles, de krijtsteen rotsen die uit de zee oprij

Dag 7 - Dagtocht Compton Acres Gardens en Salisbury

Na het ontbijt gaan we naar Poole om een bezoek te brengen aan de Compton Acres Gardens. Deze tuinen gelden als één van de meest mooie tuinen van Europa. Hier zien we o.a. een mooie Japanse en Italiaanse tuinen. We vervolgen onze weg naar Salisbury, waar je de gelegenheid hebt om de kathedraal te bezoeken. Deze kathedraal heeft een toren van 123 m hoog en is vanuit de wijde omgeving te zien.

Dag 8 - Naar huis

We vertrekken vroeg richting Dover, waar we aan boord gaan van de ferry voor de overtocht naar Frankrijk. Voordat we vanuit het overstappunt huiswaarts keren, genieten we nog van een 3-gangen afscheidsdiner.

Lees meer →

Reserveren

Busreis Zuid-Engeland & Isle of Wight

€ 949,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door