Single reis Gezelligheid langs Rijn & Moezel - 6 dagen

Deze nieuwe singlereis neemt je mee naar Koblenz, op de splitsing van Rijn en Moezel. We maken een heerlijke boottocht over de Rijn langs de beroemde Loreley en rijden langs de oevers van de Moezel met haar vele wijnranken. In het Lahndal liggen de wortels van ons Koningshuis en uiteraard maken we een tocht langs de ‘Oranje- plaatsen’ Diez en Nassau. Ga gezellig mee en geniet van een heerlijke vakantie langs de rivieren Rijn, Moezel en Lahn.

6-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 914,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1
Heenreis via Andernach
Na het kopje koffie op het overstappunt beginnen we aan onze vakantie naar Koblenz-Lahnstein. Onderweg maken we een stop in het mooie Andernach. In dit historische stadje aan de Rijn heb je vrije tijd om de binnenstad te bezoeken. Je vindt hier verschillende bezienswaardigheden, zoals de 56 meter hoge Ronde Toren en de goed bewaard gebleven stadsmuur met originele kanonskogels.

Dag 2
Boottocht Loreley en bezoek Koblenz
Vanochtend maken we een prachtige boottocht door het Rijndal en langs de beroemde Loreley (inbegrepen). Deze boottocht voert ons vanuit Boppard langs kastelen, burchten en ruïnes die getuigen van een rijk verleden. Je zal begrijpen dat het Rijndal niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uiteraard varen we ook langs de Loreley, een steile rots die zijn naam dankt aan de mooie waternimf Lore die de schippers betoverde met haar gezang en lange gouden haren. Weer terug aan wal zetten we koers naar Koblenz. Het is prachtig gelegen tussen Rijn en Moezel en heeft een middeleeuwse Altstadt. Bezienswaardig is natuurlijk Deutsches Eck, waar Rijn en Moezel samenkomen. Hier kan je ook in de kabelbaan stappen om de hooggelegen vesting Ehrenbreitstein te bezoeken. Koblenz staat ook bekend om de wijnhandel en deze wijnen laten zich prima proeven in een van de wijnhuizen in het centrum.

Dag 3
Oranjeroute naar Limburg an der Lahn
Vanaf het hotel volgen we een deel van de Oranjeroute die ons langs de rivier de Lahn naar Limburg an der Lahn brengt. Onderweg passeren we eerst het mondaine Bad Ems om vervolgens langs Nassau en Diez te komen. In Nassau liggen de wortels van Huis Nassau en het silhouet van de burcht van Nassau is al van verre te zien. Verderop in Diez staat Slot Oranienstein waar de voorouders van Koning Willem-Alexander gewoond hebben. We eindigen deze tour in Limburg an der Lahn, bekend vanwege de imposante Dom. Indien mogelijk, brengen we een kort bezoek aan de Dom

Dag 4
Langs de Moezel
Na het ontbijt maken we een dagtocht door het Moezeldal. We volgen de kronkelende rivier en passeren Treis-Karden om vervolgens in Cochem een stop te maken. Dit is de parel aan de Moezel, een karakteristiek stadje met pittoreske straatjes en vakwerkhuizen. Vervolgens gaan we via Traben-Trarbach naar Bernkastel-Kues. Nog zo’n pittoresk plaatsje met vele bezienswaardigheden zoals het historische marktplein, het renaissance stadhuis en de St. Michaelsbron. Je hebt hier ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijnproeverij (optioneel, ca. € 15,- p.p.).

Dag 5
Mainz en Rüdesheim
Vanochtend rijden we naar Mainz waar op vrijdag een van de mooiste markten van Duitsland wordt gehouden. Op deze boerenmarkt op het Domplein vindt u veel lokale producten en lekkernijen. Vanmiddag bezoeken we Rüdesheim, het romantische wijnstadje met het mooie middeleeuwse centrum en de vele wijnlokalen. De beroemde ‘Drosselgasse’ bruist van gezelligheid.

Dag 6
Terugreis via Monschau
We rijden via een mooie route naar het gezellige stadje Monschau, een geliefde bestemming in de Eifel. Je kan rustig slenteren door de gezellige straatjes en de vele mooie vakwerkhuizen bewonderen. Na dit bezoek rijden we door naar Nederland waar ons op het overstappunt nog een afscheidsdiner staat te wachten. Hier kan je samen met jouw medereizigers terug kijken op een gezellige busreis naar Koblenz-Lahnstein.

Lees meer →

Reserveren

Single reis Gezelligheid langs Rijn & Moezel

€ 914,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door