Groepsreis Rügen, eiland aan de Oostzeekust, Breege - 8 dagen

Rügen is het grootste eiland van Duitsland aan de Oostzeekust. Het is een toeristisch eiland met lange en brede stranden, havens, hotels en gezellige restaurants. Er is genoeg te zien. We bezoeken de krijtrotsen aan de noordkant van het eiland, de steden en dorpen met karakteristieke bebouwing uit het begin van de twintigste eeuw. Daarnaast zien we ook vissersdorpjes, kerken, kloosters, ruïnes en kastelen, maar er is ook ruimte voor de natuurgebieden op het eiland.

8-daagse reis
Reissoort
Vervoer
Bus
€ 648,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Breege, ca. 735 km
Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we naar Rügen. We rijden via de snelweg langs Bremen, Hamburg, Lübeck en Rostock, zodat u langzaamaan kunt wennen en genieten van de uitgestrektheid van het noorden van Duitsland. Het diner gebruiken we onderweg. We komen pas later op de avond in Rügen aan.


Dag 2: Vrije ochtend, Kap Arkona, Putgarten, Vitt en Königsstuhl, ca. 75 km
De ochtend kunt u naar eigen idee invullen. In de middag maken we een uitstapje met de bus naar het noordelijkste punt van het eiland: Kap Arkona. Het laatste stukje (ca. 2 km) van deze rit doen we te voet of per treintje. Kap Arkona is geen dorp, maar bestaat uit twee vuurtorens. Het uitzicht is werkelijk schitterend, hoge krijtrotsen en diep beneden de golvende zee. Hierna gaan we naar het vissersdorpje Vitt, een soort openluchtmuseum met kleine, witte rietgedekte huizen en een haven. We eindigen de dag met een bezoek aan de ‘Königsstuhl’, een berg van 118 meter aan de oostkant van het eiland in het Nationale Park Jasmund. Hier kunt u de hoge witte krijtrotsen en de Oostzee zien.


Dag 3: Sassnitz en Binz, ca. 80 km
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Sassnitz, een van de oudste badplaatsen van het eiland. De plaats heeft een drukke en gezellige haven en vanaf de pier heeft u goed zicht op de boten. Vervolgens rijden we naar Binz, een mondaine badplaats, zoals men ze alleen aantreft aan de kust van de Oostzee. Binz heeft de mooiste stranden van het eiland. U kunt er winkelen, maar ook gewoon rondlopen en genieten.


Dag 4: Ralswiek en Stralsund, ca. 135 km
We gaan vandaag eerst naar Ralswiek. Aan de Grosser Jasmunder Bodden is een openluchttheater gecreëerd. Hier vinden sinds de DDR-tijd de Störtebeker Festspiele plaats. Klaus Störtebeker was een legendarisch zeerover uit eind 14e eeuw, die transporten tussen de Hanzesteden en de Oostzee beroofde en een deel van de buit aan de (arme) bevolking gaf. Na dit bezoek rijden we door naar de moderne Hanzestad Stralsund aan de vaste wal. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vroeger was Stralsund een stad die leefde van de visserij. Het is dan ook niet gek dat de beschermheilige van de vissers (Nikolaus) zijn naam gaf aan de eerste kerk van Stralsund (Kirche St. Nikolai). Neem vooral een kijkje in de kerk, want er ligt een schat aan kunstwerken. U heeft ruim de tijd om rond te kijken in deze stad, voordat we in de middag weer terug gaan naar Rügen.


Dag 5: Vrije dag
Vandaag heeft u heerlijk een dagje voor uzelf, maar we geven graag een aantal aanbevelingen. U kunt vanaf Breege bijvoorbeeld een boottocht van een uur maken naar het autovrije eiland Hiddensee (kosten excl.) of een fiets huren en een stukje van het eiland zelf verkennen. (fietshuur is via het hotel mogelijk, excl.). U kunt ook een mooie wandeling maken naar het strand of de natuur in.


Dag 6: Putbus, Sellin, Göhren en treintocht 'Rasender Roland', ca. 125 km
Vandaag maken we een mooie dagtocht naar het oostelijk deel van het eiland. We rijden eerst naar Putbus, wellicht de mooiste stad op het eiland. Het is de voormalige residentie van koningen en andere adellijken. Verder heeft Putbus een slotpark in Engelse landschapsstijl met een zwanenvijver, een orangerie en een slotkerk. In de middag rijden we via Sellin, waar u de Seebrücke (een pier in de zee met daarop een restaurant en terras) kunt bekijken. Vervolgens gaan we naar Göhren, van oorsprong een boerendorp en vissersdorp. Hier zijn de statige huizen en de pier bezienswaardig, maar ook het Hunebed Speckbusch (uitzichttoren) achter de protestantse kerk. Aan het eind van de middag heeft u de mogelijkheid om een rit met de ‘Rasender Roland’ te maken. Dit is een smalspoorstoomtrein van Göhren via Baabe, Sellin en Jagdschloss Granitz naar Binz, door een wonderschoon landschap.


Dag 7: Wismar en omgeving Braunschweig, ca. 450 km
We verlaten ons hotel en rijden naar de mooie middeleeuwse Hanzestad Wismar die direct aan de Oostzee ligt. In de loop van de middag rijden we door naar ons hotel in Noord-Duitsland voor de laatste overnachting.


Dag 8: Nederland, ca. 385 km
We zullen eerst op ons gemak ontbijten voordat we terug naar Nederland rijden. Aan het einde van de middag komen we aan op de wisselplaats waar u een 3-gangen afscheidsdiner ontvangt. Vervolgens brengen onze chauffeurs u naar uw uitstapplaats.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Rügen, eiland aan de Oostzeekust, Breege

€ 648,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door