Busreis Kent: kastelen & tuinen van Engeland - 5 dagen

In dit graafschap vinden we de mooiste tuinen van Engeland, zoals Sissinghurst Castle & Gardens en de tuinen bij Hever Castle, waarbij we ook het gelijknamige kasteel bezoeken. Geniet van prachtige stad Canterbury met de bijzondere kathedraal. Maar ook van de prachtige tuinen van Kew Gardens en het schitterende Leeds Castle.

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips, kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 599,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1 - Kent

Na een kop koffie of thee op het overstappunt in Moerdijk vertrekken we richting het zuiden. We rijden door België naar Noord-Frankrijk. Hier gaan we aan boord van de ferry die ons naar Dover in Engeland brengt. In de middag komen we aan in Kent en rijden we naar ons hotel waar we voor het diner aankomen. We verblijven hier vier nachten.

Dag 2 - Hever Castle & Gardens, Leeds Castle

Na het ontbijt rijden we naar Hever Castle & Gardens. Ooit bewoond door Anne Boleyn, de tweede vrouw van Koning Henry VIII. Na de geboorte van haar eerste en enige kind Elizabeth I van Engeland volgden er geen nakomelingen meer en volgens Henry VIII rustte er een vloek op hun huwelijk. Anne werd gearresteerd en onthoofd. Na haar dood schonk Henry VIII het kasteel aan zijn eerste vrouw Catharine van Aragon. We vinden hier een bijzonder kasteel in Tudor stijl maar vooral de prachtige tuinen met namen als Tudor Garden, Blue Corner en de Rhodondendron Walk speken tot de verbeelding. Na de lunch rijden naar het historische Leeds Castle. Oorspronkelijk gebouwd als Noormannenfort, maar ook het paleis geweest van Koning Henry VIII en eeuwen lang een toevluchtsoord voor de rijken. Het kasteel is prachtig gelegen op twee eilandjes in een meer en is omringd door schitterende tuinen.

Dag 3 - Kew Gardens

We rijden al vroeg in de ochtend richting het noordwesten naar Londen waar we de wereldberoemde Royal Botanical Gardens, Kew bezoeken. Deze historische tuinen zijn onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst en ontstaan door toe doen van Prinses Augusta van Saksen-Gotha. In deze enorme botanische tuin zien we het ‘Dutch House’ wat nu bekend staat als Kew Palace. Maar er is zoveel meer. In Redwood Grove wandel je langs de enorme sequoia’s, de mammoet bomen uit Californië. Maar zeker ook de enorme serres van ‘The Palm House’ met het bijzondere verhaal van de coco-de-mer. Je komt hier ogen en oren te kort.

Dag 4 - Sissinghurst Castle, Canterbury

’s Ochtends kun je rondkijken in één van de meest bekende tuinen ter wereld: die van Sissinghurst Castle. De oorsprong van Sissinghurst Castle ligt al ver in de middeleeuwen, maar de meeste gebouwen stammen uit de 17de eeuw. Het gehele landgoed is in de jaren dertig aangekocht door het echtpaar Nicolsen en Sackville-West en zij hebben de gebouwen opgeknapt en de bijzondere tuinen aangelegd. Vooral de tuinen zijn een ware publiekstrekker, met 'walks' en geometrische tuinen. Het is hier puur genieten voor de tuinenfanaat! Kenmerkend voor deze tuinen, aangelegd in de jaren ’30, zijn de strakke lijnen. Rond de middag bezoeken we Canterbury, met zijn bekende kathedraal en mooie middeleeuwse straatjes. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 5 - Naar huis

In de ochtend rijden we naar Dover voor de overtocht naar Noord-Frankrijk. We sluiten deze reis af met een afscheidsdiner op het overstappunt in Moerdijk voordat je met de servicelijnen weer huiswaarts keert.

Lees meer →

Reserveren

Busreis Kent: kastelen & tuinen van Engeland

€ 599,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door