Groepsreis naar de Eifel - 5 dagen

De Eifel in Duitsland is een prachtig gebied dat vele gezichten heeft. We rijden door het prachtige natuurschoon en de mooie plaatsen die de Eifel te bieden heeft. De Eifel verbergt veel historische stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Zowel natuurlief- hebbers als cultuurliefhebbers kunnen in de Eifel hun hart ophalen. Naast de vele kastelen, burchten en ruïnes telt de Eifel in Duitsland veel rivieren, meren, watervallen, grotten en een prachtig afwisselende flora en fauna. We maken een stop in o.a. Monschau, Koblenz, Cochem, Trier en bij de geiser Andernach en natuurlijk slaan we de Burcht van Satzvey niet over. Maak een mooie boottocht en geniet van de natuur in Cochem of ontdek een van de leuke steden die we gaan bezoeken. Voor zowel jong en oud is er genoeg te beleven. 

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 460,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Slangen Reizen

Reisprogramma

Dag 1 - Heenreis en Monschau

Op de eerste dag van onze busreis 5 dagen Eifel zullen wij in de ochtend vertrekken richting Monschau. In de middag arriveren wij in het centrum van Monschau. De chauffeur zal u afzetten in het centrum waar u 3 uur vrije tijd heeft om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek de burcht van Monschau van de 13e eeuw of het museum Rotes Haus. Later in de middag komt de chauffeur u ophalen om naar het hotel te brengen. Hier zal een diner voor u klaar staan.

Dag 2 - Andernach en Koblenz

Na het ontbijt vertrekken wij richting Andernach waar wij een bezoek gaan maken aan de Geiser Andernach. Vanuit de oever stappen wij op de boot voor een korte overtocht van 15 minuten. Eenmaal aan de overkant lopen wij naar de Gieser, dit is de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Het water komt tot een hoogte van 60 meter. Na de stop bij de geiser rijden wij door naar Koblenz, waar u de middag naar eigen wens in kunt delen. Bekijk Koblenz van bovenaf doormiddel van een Kabelbaan (excl.). Vanuit de Kabelbaan heeft u een mooi overzicht over de rivier, de stad en de omliggende heuvels. De kabelbaan stopt bij Festung Ehrenbreitstein, één van de top bezienswaardigheden van Koblenz. In de avond wordt u door de chauffeur terug gebracht naar het hotel waar u kunt dineren.

Dag 3 - Vrije tijd in Cochem

Na het ontbijt vertrekken wij naar Cochem. Het centrum staat vol met culturele bezienswaardigheden. Vooral de Duitse vakwerkhuizen met de witte gevels en donkerbruine balken geven de markt een romantische sfeer. Ontdek de omgeving met een mooie boottocht over de Moezel (Incl.*). In de namiddag komt de chauffeur u weer ophalen om naar het hotel te brengen. Hier kunt u genieten van het diner.

Dag 4 - Vrije tijd in Trier

In de ochtend starten we weer met een ontbijt. Vanuit hier rijden wij naar Trier. Onder leiding van een gids kunt u een mooie tour maken door het centrum*. De rest van de dag mag u Trier zelf ontdekken. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gelegen aan de Moezel. Door zijn lange geschiedenis kent het heel wat interessante gebouwen. De Romeinse monumenten, de Dom en de Onze Lieve Vrouwekerk staan op de Unesco werelderfgoed. In de avond brengt de chauffeur u terug naar het hotel waar u kunt dineren.

Dag 5 - Terugreis

Na het ontbijt vertrekken wij weer richting Nederland. Onderweg maken wij nog een stop bij één van de mooiste waterkastelen in het Rheinland Burcht Satzvey*. In de middag zullen wij de Nederlandse grens passeren. Vervolgens wordt u weer afgezet bij uw opstapplaats.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis naar de Eifel

€ 460,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door