Groepsreis naar het Sauerland - 5 dagen

Reis mee met Slangen Reizen naar het mooie Sauerland en bezoek de schitterende regio met prachtige natuur, leuke authentieke dorpjes en interessante bezienswaardigheden. Naast de bekendste plaatsjes Winterberg en Willingen zijn in het Sauerland ook indrukwekkende grotten en oude kastelen te vinden die leuk zijn om te bezichtigen. Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen in de hele regio ook hun hart ophalen. Kilometers lange wandelpaden tot snelle rodelbanen of mountainbike mogelijkheden. Ontdek de mooiste meren in de streek Westfalen en ga aan boord op één van de rondvaartboten en beleef plezierige uurtjes. Onder het genot van koffie en koek geniet u aan het dek achter grote panoramavensters van mooie uitzichten over het water en het land.

5-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 390,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Slangen Reizen

Reisprogramma

Dag 1 - Heenreis

Vanaf de opstapplaats vertrekken we in de ochtend naar het Sauerland. Onderweg maken we een stop bij Möhnesee, het grootste stuwmeer van Europa. Aansluitend rijden we door naar ons hotel waar u kunt avondeten.

Dag 2 - Boottocht Biggesee en Attendorn

Na het ontbijt vertrekken we naar de Biggesee voor een mooie boottocht over het meer waar u kunt genieten van prachtige uitzichten. In de middag bezoeken we het stadje Attendorn waar we eerst naar het uitzichtplatform Biggeblick gaan. Hier heeft u een panoramisch uitzicht over de Biggesee en Attendorn. U kunt ook een leuke wandeling maken over de Biggedam in Attendorn of de beroemde Attagrot bezichtigen. De Attagrot is een van het grootste samenhangende grottensysteem van Duitsland en staat tevens bekend als de mooiste van het land. Vervolgens vertrekken we naar het centrum van Attendorn waar u vrije tijd heeft. In de avond brengt de chauffeur u terug naar het hotel waar u kunt dineren.

Dag 3 - Warstein en Soest

Vandaag staan de plaatsjes Warstein en Soest op het programma waar we na het ontbijt naartoe vertrekken.
We maken een stop bij de bierbrouwerij waar u een rondleiding kunt krijgen (optioneel bij te boeken). Aan het einde van de rondleiding wordt er afgesloten met een heerlijk biertje. Vervolgens rijden we door naar het centrum van Warstein waar u vrije tijd heeft en in de gelegenheid wordt gesteld op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna bezoeken we het plaatsje Soest. Bekijk de Middeleeuws ogende huizen en laat u verrassen door de kleine leuke boetiekjes. Via een mooie route rijden we terug naar het hotel waar u kunt dineren.

Dag 4 - Willingen en Winterberg

We vertrekken na het ontbijt naar het bekende plaatsje Willingen. U kunt er voor kiezen om in het dorpje zelf te blijven of om met de kabelbaan naar de top van de 838 meter hoge Ettelsberg te gaan (exclusief). In de middag vertrekken we naar populaire plaatsje Winterberg waar tal van winkels, restaurants en cafés te vinden zijn. Bewonder de prachtige vakwerkhuizen die de oude binnenstad van Winterberg vormen en de St. Jacobuskerk die bekend staat als tussenstop bij de pelgrims op weg naar het Spaanse Santiago de Compostella. In de avond brengt de chauffeur u terug naar hotel waar het diner voor u klaar staat.

Dag 5 - Keulen en terugreis

Na het ontbijt vertrekken we vanuit het Sauerland naar Keulen. In Keulen heeft u vrije tijd om de stad te ontdekken en te bezichtigen. In de namiddag beginnen we aan onze terugreis naar Nederland.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis naar het Sauerland

€ 390,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door