Groepsreis Kerst in het Beierse Velburg - 8 dagen

De oorsprong van het stadje Velburg gaat terug tot de 12e eeuw en al in 1410 werden stadsrechten toegekend. Indrukwekkend is het historische stadsplein, waar vooral het in nieuwgotische stijl gebouwde Rathaus opvalt temidden van kleurrijke huizen. Velburg wordt omgeven door een indrukwekkend landschap, de ‘Kuppenalb’ en vormt een uitstekend uitgangspunt voor leuke excursies.

8-daagse reis
Reissoort
kerstreizen, winterreizen
Vervoer
Bus
€ 859,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: 22/12: Velburg, ca. 595 km

Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Velburg, waar we aan het einde van de middag aankomen.

Dag 2: 23/12: Neurenberg, ca. 125 km

Na het ontbijt gaan we op weg naar Neurenberg voor een bezoek aan de wereldberoemde kerstmarkt. De marktkramen zijn voornamelijk met Neurenbergse specialiteiten gevuld, zoals gegrilde worst, peperkoek en glühwein.

Dag 3: 24/12: Amberg met stadsgids, ca. 80 km

Vandaag brengen we een bezoek aan Amberg, de hoofdstad van Oberpfalz. Tijdens een wandeling met een Duitssprekende stadsgids over de middeleeuwse stadsmuren krijgt u een goede indruk van dit mooie stadje. Rondom de Marktplatz vindt u diverse historische gebouwen. Aan het begin van de middag keren we terug naar Velburg om ons voor te bereiden op kerstavond. Na het diner is er gelegenheid om een nachtmis bij te wonen.

Dag 4: 25/12: Altmühltal, ca. 135 km

Vandaag doen we het rustig aan. Aan het einde van de ochtend vertrekken we voor een tochtje door het Altmühltal; via Parsberg bereiken we Dietfurt voor een stop in het mooie centrum. Vervolgens rijden we via Beilingries naar Greding waar u nog een kijkje kunt nemen in het deels ommuurde oude centrum. Via Berching en Mühlhausen keren we terug naar ons hotel. ’s Avonds wordt u verrast door een kerstdiner.

Dag 5: 26/12: Passau, ca. 345 km

Het barokke stadsbeeld van Passau met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw, die ook in Bohemen actief waren. Hoog boven de rivieren ziet u het imposante burchtcomplex Veste Oberhaus en de bedevaartskerk Maria Hilf.

Dag 6: 27/12: Rothenburg ob der Tauber, ca. 285 km

In het stadje Rothenburg ob der Tauber zijn de Middeleeuwen springlevend. De vijf stadspoorten vormen de toegang tot het geheel ommuurde stadje, met als hoogtepunt de Marktplatz, met haar vele soorten vakwerkhuizen. Maar ook zeker de Burchpoort, de Witte Toren, de Röderpoort, het oude Raadhuis, de Siebertoren en de Sint-Jakobskerk zijn de moeite waard. Een aanrader is om de stad vanuit de wandelpaden in de stadsmuren te bekijken. Wat u zeker niet mag missen is een bezoek aan de wereldberoemde winkel van Käthe Wolfahrt waar u zich zult vergapen aan het meest fantastische aanbod aan kerstartikelen.

Dag 7: 28/12: Regensburg met stadsgids, ca. 115 km

Na het ontbijt vertrekken we richting de stad Regensburg. We maken een rondleiding samen met onze Duitssprekende stadsgids en zien o.a. de St. Peter Dom, de bekendste kerk van Regensburg en de enige gotische kathedraal in Beieren. U heeft deze middag volop tijd om de stad te ontdekken en te genieten van de gezellige winkelstraten. We zijn op tijd terug in het hotel voor het diner.

Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 595 km

Direct na het ontbijt vertrekken we richting Nederland waar we aan het einde van de middag zullen aankomen op de wisselplaats. Tijdens het afscheidsdiner kunt u nog napraten over de belevenissen van de kerstreis. Na het diner wordt u met de servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Kerst in het Beierse Velburg

€ 859,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door