Groepsreis Oostenrijk langlaufen - 8 dagen

Aan de voet van het ruige Tennengebirge ligt midden in het dorpje Abtenau gasthof Post. Deze week ben je te gast bij de familie Windhofer en maak je onder de enthousiaste en deskundige begeleiding van een SNP-reisleider sneeuwwandeltochten in het dal van de Lammer en over de uitgestrekte witte almen van de Postalm. Een perfect gebied voor een rustige sneeuwwandelweek. Vooral niet te zwaar, want er moet genoten worden deze week in het Salzburgerland!

8-daagse reis
Reissoort
natuurreizen, winterreizen
Vervoer
Bus
€ 1.429,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door SNP

Reisprogramma

Dag 1
Wie per trein reist komt aan in Golling in de vroege avond en voor hen volgt een bustransfer (30 min) naar Abtenau in het Lammertal. ’s Avonds genieten we van een heerlijke welkomstmaaltijd.

Overnachting in
Hotel gasthof Post in Abtenau

Dag 2-7 sneeuwwandelen
Deze tochten zijn een suggestie en afhankelijk van de mogelijkheden en de weersomstandigheden zal de reisleider een mooi afwisselend programma samenstellen.

• Via de besneeuwde hellingen aan de voet van de Karkogel wandelen we via de gehuchtjes  Auwinkl, Rocher en Döllerhof terug naar Abtenau. Tochtinformatie: afstand: 10 km, hoogteverschil: 100 m stijgen en dalen.
• Vanuit het dorp sneeuwwandelen  we naar het verlaten dal bij Unterberg en hier stijgen we langzaam naar de Seitenalm (949 m). Na een pauze in de knusse Stube lopen we verder en via de Rettenbachgraben dalen we weer af naar het dal van de Abtenau. Tochtinformatie: afstand: 12 km, hoogteverschil: 300 m stijgen en dalen.
• Op sneeuwschoenen maken we een rustige tocht over de besneeuwde hellingen ten noorden van het dorp. Door een afwisselende landschap van weilanden en kleine bossen wandelen via de Möselberg naar de Egelsee en weer terug naar Abtenau. Tochtinformatie: afstand: 12 km, hoogteverschil: 100 m stijgen en dalen.
• Met bus reis je naar St. Martin am Tennengebirge. Op sneeuwschoenen lopen we via de Schoberberg en het verstilde Lammertal naar Lungötz. In Lungötz nemen we weer de Postbus terug naar Abtenau. Tochtinformatie: afstand: 13 km, hoogteverschil: 400 m stijgen en dalen.
• Met de postbus rijden we na het ontbijt naar de tussen 1200 en 1900 m hoogte gelegen Postalm: het grootste almengebied van Oostenrijk. Op onze sneeuwschoenen dwalen we door dit bijzondere winterse landschap met uitzicht op de Wieslerhorn (1603 m), de Labenberg (1642 m) en de Windkogl (1550 m). Tochtinformatie: afstand: 12 km, hoogteverschil: 400 m stijgen en dalen.

Dag 2-7 overige excursies
In Abtenau worden diverse activiteiten georganiseerd door de lokale VVV:
• Op woensdag is er een basiscursus Nordic-walking.
• Op maandag is er een informatieve dorpswandeling.
• Eisstockschieten. Dit is een soort curling.
• Fakkelwandeling vanuit het hotel.
• Voor wie een dagje wil langlaufen zijn er in de buurt diverse loipes en er wordt voor beginners ook een langlaufcursus aangeboden.

Dag 8
Vroeg in de ochtend worden treinreizigers naar het station van Golling gebracht, waar je op de trein naar Nederland kunt stappen.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Oostenrijk langlaufen

€ 1.429,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door