Groepsreis de hoogtepunten van Zell am See - 8 dagen

Nergens liggen de mooiste landschappen van Oostenrijk zo dicht bij elkaar als in Zell am See-Kaprun. En de mogelijkheden zijn hier eindeloos. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ga mee met een rondvaartboot over Zeller See en het gezellige centrum nodigt uit om lekker te shoppen. Zell am See bruist niet alleen in de winter, in de zomer is dit populaire dorp ook het bezoeken waard en je zult jezelf hier zeker niet vervelen. Tijdens deze groepsreis ontvang je de Zell am See Sommer Karte waarmee je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en vele activiteiten. Zo ben je erg vrij om je eigen dag in te delen.

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 999,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1
Heenreis
Op het overstappunt in Didam kun je eerst genieten van een kop koffie of thee voordat we aan onze reis beginnen. We dineren en overnachten vandaag in het zuiden van Duitsland.

Dag 2
Schmittenhöhe
Aan het begin van de middag arriveren we in Zell am See. Vanmiddag maken we direct kennis met de prachtige bergwereld rondom onze vakantieplaats. We stappen in de gondellift om de top van de Schmittenhöhe te bereiken. Deze berg wordt ook wel de huisberg van Zell am See genoemd. Op een hoogte van 2000 meter geniet je van een prachtig uitzicht (lift is gratis met de Sommerkarte).

Dag 3
Großglockner
Elke kilometer die we vandaag rijden is een genot, tijdens de rit over de Hochalpenstraße met maar liefst 36 bochten zie je steeds weer de hoogste berg van Oostenrijk; de Großglockner. Uiteraard stoppen we bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe op een hoogte van ca. 2400 meter, zodat je kunt genieten van het imposante berglandschap. Vanaf dit platform heb je een panoramisch uitzicht over de gletsjer en de bijna 3800 meter hoge Großglockner.

Dag 4
Kitzlochklamm Taxenbach
Aan de rand van het National Park Hohe Tauern ligt het plaatsje Taxenbach. Daar vind je de Kitzlochklamm. Gedurende duizenden jaren heeft de rivier de Rauriser Ache zich een weg naar beneden gebaand door het gesteente. Het resultaat is een gigantische kloof die voor het publiek toegankelijk is gemaakt door middel van plankieren en trappen. Tip: neem een zaklamp mee en trek goede wandelschoenen aan (entree is gratis met de Sommerkarte).

Dag 5
Krimmler Wasserfälle
We rijden met de bus naar de spectaculaire Krimmler Wasserfälle. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn deze watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. Hier kun je ook de WasserWelten Krimml bezoeken, een themapark over alle unieke eigenschappen van water (gratis met de Sommerkarte). Als je op je gemak nog even wilt wandelen, kun je met de Sommerkarte ook gratis met bus of trein terug naar het hotel.

Dag 6
Kitzsteinhorn
Na het ontbijt rijden we naar de Kitzsteinhorn, het symbool van de regio Zell am See-Kaprun. We gaan hier met de lift naar een hoogte van maar liefst 3000 meter (gratis met de Sommerkarte). Geniet van het panoramische uitzicht en ontdek de binnenkant van de Kitzsteinhorn via een mijnschacht. De middag is ter vrije besteding, met de Sommerkarte kun je eventueel een treinrit maken of een boottocht over de Zeller See.

Dag 7
Salzburg
Vanochtend nemen we afscheid van ons hotel in Zell am See en rijden we naar Salzburg. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadstour langs de vele hoogtepunten die deze mooie stad te bieden heeft. Salzburg is de geboortestad van Mozart en vele bezienswaardigheden staan in het teken van deze bekende componist. Na dit stadsbezoek rijden we naar ons hotel in het zuiden van Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt vervolgen we de terugreis naar Nederland. We rijden terug naar het overstappunt in Didam waar je nog een 3-gangen afscheidsdiner aangeboden krijgt.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis de hoogtepunten van Zell am See

€ 999,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door