Groepsreis Karinthië wandelvakantie - 12 dagen

Karinthië is eindeloos wandelen in het zonnige zuiden van Oostenrijk. Wandelen over glooiende almen, langs de rivieren Drau en Möll en rondom de Karintische meren terwijl u geniet van het uitzicht op de magische bergen. Het landschap nodigt u uit voor de mooiste wandelingen vanuit onze hotels in Möllbrücke en Latschach, gelegen op 4 km vanaf de Worthersee.

12-daagse reis
Reissoort
natuurreizen, wandelreizen
Vervoer
Bus
€ 1.145,- Vanafprijs p.p.
12 dagen
Bekijk vertrekdata

Reisprogramma

Dag 1
Vertrek met een overnachting in Zuid-Duitsland.

Dag 2
Vandaag reist u richting ons hotel in Möllbrücke. In de namiddag wandelt u langs de rivier de Drau, het laatste stukje van het schilderachtige dorpje Lind naar uw hotel (zorg ervoor dat u uw wandelschoenen bij de hand heeft). Uw bagage wordt voor u naar het hotel in Möllbrücke gebracht.

Dag 3-5
Verkenning van de Raggaschlucht en Mölltalergletscher.
U maakt een prachtige wandeling door de indrukwekkende Raggaschlucht bij Flattach, een van de meest adembenemende natuurlijke kloven in de Alpen. Na de kloof stapt u aan boord van de Gletscherexpress, die u naar een hoogte van 2200 meter brengt, waar een spectaculair uitzicht op u wacht. Hier heeft u verschillende wandelroutes om uit te kiezen.

Millstättersee
Vandaag maakt u een wandeling rondom het schitterende Millstättersee-meer. U kunt zelf de afstand bepalen en gebruik maken van de rondvaartboot die vertrekt vanuit Seeboden. Onderweg heeft u de mogelijkheid om charmante dorpjes langs het meer te verkennen en zelfs een verfrissende duik te nemen. Onze touringcar haalt u aan het einde van de middag op in Dobriach.

Goldeckbahn-Spittal
U neemt de gondel naar het bergstation van de Goldeck (2050 meter hoogte), waar u eerst naar de top wandelt. Vervolgens volgt u de route naar de Goldeckhut via het Martenockkruis. Na de lunch wandelt u naar het Middelstation, waar u met de gondel weer afdaalt naar Spittal. Vandaag staat er een echte bergwandeling op het programma.

Dag 6
U heeft de keuze om langs het meer naar Ossiach te wandelen of de kabelbaan naar de Gerlitzen te nemen. Op de Gerlitzen zijn er talloze wandelmogelijkheden. Na de wandeling vertrekt u naar uw hotel in Latschach.

Dag 7-10
Vrije dag
Geniet van een ontspannen dag, of het nu is in het zwembad, op de fiets, of met een wandeling naar het elegante Velden. De keuze is aan u.

Wörthersee
Vandaag maakt u een wandeling in de betoverende omgeving van de Wörthersee, door kenners beschouwd als het mooiste meer van Karinthië. Omringd door schilderachtige promenades met subtropische bloemenpracht en beroemde plaatsen als Velden, Maria Wörth en Klagenfurt.

Tscheppaschlucht
Ervaar de ontembare kracht van water op zijn best. Diepe kloven, steile kliffen en bruisende watervallen zullen u betoveren. Het hoogtepunt van de Tscheppaschlucht is de Tschauko-waterval en de beruchte Duivelsbrug.

Dag 11
Bezoek aan de stad Salzburg. Hier heeft u de tijd om te flaneren, het Mozarthaus te bezoeken, te winkelen en te genieten van een lunch met authentieke Salzburger Nockerln. Vervolgens reizen we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 12
Terugreis vanuit Zuid-Duitsland naar Nederland.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Karinthië wandelvakantie

€ 1.145,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door