Groepsreis historisch Berlijn - 5 dagen

Deze groepsreis laat u uitgebreid kennis maken met de schitterende hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Ter plaatse laat onze Nederlandssprekende reisleider u alle hoogtepunten van de stad zien en onze touringcar staat de gehele reis tot uw beschikking. Naast het centrum van de stad staat ook de barokke voorstad Potsdam op het programma. We verblijven midden in het centrum in het Come Inn Berlin Kurfürstendamm Opera.

 

5-daagse reis
Reissoort
stedentrips, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 488,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Berlijn, ca. 580 km
Na een kopje koffie op de wisselplaats stapt u over in de touringcar naar Berlijn. Uiteraard maken we onderweg de nodige stops. 's Avonds arriveren we in ons hotel in Berlijn.

Dag 2: Historisch Berlijn, ca. 40 km
‘s Ochtends maken we met onze Nederlandssprekende reisleider ter kennismaking een stadsrondrit in Berlijn. We zien de Kurfürstendamm en de Gedächtniskirche waarna we via Checkpoint Charlie en de overblijfselen van de muur naar het mooiste plein van Berlijn rijden: de Gendarmenmarkt. Aan de Karl-Marx-Allee liggen nog typische gebouwen uit de Oost-Duitse tijd. Natuurlijk zien we ook de Brandenburger Tor, het Rijksdaggebouw en de Siegessäule. ‘s Middags is er gelegenheid voor een bezoek aan bijvoorbeeld het herbouwde Paleis, het Neuen Museum, het Egyptische museum, Berliner Dom, Brandenburger Tor, Holocaustmonument of een van de andere prachtige gebouwen of musea rondom het Museumeiland. De middag is ter vrije besteding of u kunt zich bij de reisleider aanmelden voor een bezoek aan het Checkpoint Charlie Museum en de Panoramatoren (excl.). ‘s Avonds kunt u deelnemen aan een optioneel programma: een leuke sightseeing tour door Berlijn met een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden. We sluiten deze dag af in een typisch oud Berlijns café (kosten excl).


Dag 3: Potsdamer Platz en KaDeWe, ca. 40 km
We vervolgen vanochtend onze stadsrondrit onder leiding van onze Nederlandssprekende reisleider. We zien het Olympisch stadion en rijden langs de radiotoren, via het nieuwe congresgebouw, naar het stadhuis Schöneberg waar Kennedy zijn beroemde 'Ich bin ein Berliner' uitspraak deed. Aan de Potsdamer Platz zien we de vele nieuwe gebouwen die vanaf 1991 gebouwd werden. In de middag kunt u winkelen in het beroemde warenhuis KaDeWe dat al ruim 100 jaar bestaat. U kunt natuurlijk ook de naastgelegen Gedächtniskirche bezoeken of de middag in dierentuin Bahnhof Zoo doorbrengen.

Dag 4: Potsdam en boottocht, ca. 70 km
Na het ontbijt bezoeken we met onze Nederlandssprekende reisleider de barokke voorstad Potsdam, een oud stadje dat bekend staat om zijn paleizen en tuinen. Hier kunt u een wandeling door de tuinen van kasteel Sanssouci maken en u heeft de mogelijkheid het kasteel te bezoeken. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Hollandse wijk. ’s Middags varen we ca. 1,5 uur op de rivier de Havel door de natuurgebieden van Berlijn en Potsdam (boottocht excl.); in de maand oktober kunt u deelnemen aan de rondvaart over rivier de Spree (boottocht excl.).


Dag 5: Nederland, ca. 580 km
We vertrekken na het ontbijt uit Berlijn en rijden over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner op de wisselplaats wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis historisch Berlijn

€ 488,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door