Groepsreis Zwarte Woud en de Elzas, Endingen - 6 dagen

Deze korte groepsreis neemt u mee naar de middeleeuwse wijnstad Endingen, op een steenworp afstand van de Franse grens in het zuidelijke Zwarte Woud. Door het droge en aangename klimaat wordt dit gebied ook wel de 'Sonnenstube' van Duitsland genoemd. Het befaamde Zwarte Woud kenmerkt zich door de vele uitgestrekte en heerlijk geurende bossen, kabbelende beekjes en bergtoppen met grandioze vergezichten. De vakwerkhuizen en vele kronkelige straten bepalen de sfeer in de steden en dorpen.

6-daagse reis
Reissoort
stedentrips, kunst en cultuur, natuurreizen
Vervoer
Bus
€ 538,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Endingen, ca. 560 km
Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we de grens over richting het Zevengebergte. Onderweg maken we een aantal stops voordat we in ons hotel in Endingen arriveren. We worden ontvangen met een welkomstdrankje en nadat u bent ingecheckt in uw kamer volgt het diner.


Dag 2: Triberg en Hexenloch, ca. 150 km
We rijden via het Eztal en het schilderachtige Prechtal naar Triberg im Schwarzwald. Triberg is omgeven door bergen en natuur. De Triberg watervallen zijn de hoogste van Duitsland. Een van de leukste musea in deze streek is het Schwarzwaldmuseum dat het leven in het Zwarte Woud van verleden tot heden toont. U treft er een veelzijdige collectie van koekoeksklokken, klederdracht, houtsnijwerk, muziekinstrumenten en speeldoosjes, ambachtelijke ateliers en zeldzame mineralen. Het houtsnijwerk uit de streek is ook te bezichtigen in de grote zaal van het raadhuis. We verlaten Triberg om naar het smalste en diepste dal van het Zwarte Woud te rijden: het Hexenloch. Hier bezoeken we een eeuwenoude houtzaagmolen, die door middel van een groot schoepenrad wordt aangedreven door de kracht van het water uit de beek. Een geliefde plek midden in de ongerepte natuur. Met de bus klimmen we weer uit het dal omhoog en rijden via een route met mooie vergezichten en het kuuroord Sankt Märgen terug naar Endingen.

 

Dag 3: Kaiserstuhl, Neuf-Brisach en Staufen im Breisgau, ca. 110 km
We rijden vandaag door de Kaiserstuhl, het prachtige gebied rondom Endingen. Langs kleine dorpjes, omgeven door glooiende heuvels met wijnranken rijden we naar Neuf-Brisach. Een uniek, goed bewaard gebleven Frans vestingstadje uit de 17e eeuw. Haar plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft het stadje zeker verdiend! We steken de Rijn weer over en komen aan in Staufen im Breigau. Een klein, pittoresk en gezellig stadje, gelegen aan de voet van de berg, waarop de ruïne van de aloude burcht. Leuke winkeltjes en gezellige terrassen nodigen ons uit. We rijden weer richting Kaiserstuhl en ontdekken via een mooie route een ander deel van dit landschap, alvorens we terug rijden naar Endingen.


Dag 4: Titisee en Sankt Peter, ca. 150 km
We beginnen vandaag met een bezoek aan het plaatsje Titisee, mooi gelegen aan het gelijknamige meer. Op weg ernaar toe passeren we de 'Hirschsprung'. De weg kronkelt zich hier tussen de hoge rotsen door en we zien een enorm bronzen beeld van een hert, bovenop de rots. De legende van het hert, dat ooit op miraculeuze wijze aan de jager ontkwam, spreekt velen tot de verbeelding. Titisee is voor toeristen van over de hele wereld, een van de hoogtepunten tijdens een reis door het Zwarte Woud. Wie op zoek is naar een leuk souvenir zal hier absoluut slagen. Een rondvaart over het meer behoort tot de mogelijkheden. We verlaten dit toeristenoord en rijden via de Schwarzwald Hochstrasse, bekend om de mooie vergezichten, naar het dorpje Sankt Peter. De kerk met het voormalig klooster vormt het middelpunt van dit bergdorpje. De welvaart in dit deel van het Zwarte Woud is te danken aan de monniken, die de landbouw tot bloei brachten en aan de hertogen van Zähringen, de grondleggers van de kerk en het klooster. Er is gelegenheid om de kerk te bezichtigen, met daarna de mogelijkheid om iets te drinken in het tegenover de kerk gelegen café-restaurant. Via het mooi, langgerekte Glottertal rijden we vervolgens terug naar ons hotel.

 

Dag 5: Freiburg, de Franse Elzas en Riquewihr, ca. 140 km
Na het ontbijt nemen we u mee naar Freiburg in Breisgau. U heeft hier voldoende tijd om het altijd gezellige en autovrije centrum van de stad te verkennen. Leuke straatjes met winkels en mooie oude gevels. Hierna steken we de Rijn over om in Frankrijk een rondrit door de Elzas te maken. We rijden tussen de wijnranken door naar Riquewihr, een eeuwenoud wijnstadje dat nog ommuurd is. Op de vele terrassen is het goed toeven en de prachtige oude vakwerkhuizen zijn een lust voor het oog. Op de terugweg rijden we door de Kaiserstuhl naar ons hotel in Endingen.


Dag 6: Nederland, ca. 560 km
Na het ontbijt gaan we op weg naar Nederland. Na het afscheidsdiner op de wisselplaats wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Zwarte Woud en de Elzas, Endingen

€ 538,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door