Groepsreis Oostenrijk Stubaital - 8 dagen

Vanuit een vriendelijk hotel verkent u de zeer gevarieerde bergwereld van het Stubaital in het hart van Tirol. Afwisselende wandelingen, over alpenweiden, door frisse hellingbossen, en diep het ruige hooggebergte in naar de gletsjers van de Stubaier Alpen. ’s Avonds genieten van sauna, zwembad of stoombad.

8-daagse reis
Reissoort
natuurreizen, wandelreizen
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.720,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door SNP

Reisprogramma

Dag 1
Aankomst in het dorp Neustift, in het Stubaital. Hier, onderaan de Kesselspitze en de Burgstall, neem je voor een heerlijke wandelweek je intrek in een luxueus hotel.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 2
Onze eerste wandeling voert door de prachtige hellingbossen boven het dorp Mieders. Per bus en kabelbaan gaan we naar het Hochserles Restaurant, dat middenin de sparrenbossen ligt. Een korte klim brengt ons op de berghellingen rond het Waldraster Jöchl, waarbij we over het Wipptal en de Tuxer Alpen uitkijken. We lopen via het kleine klooster Maria Waldrast met barokke kerk en volgen de kruisweg die het klooster met het dorp Medraz verbindt. We dalen af door het bos met een rijke ondergroei, onderlangs de bergflank van de Serles. Vanaf Medraz nemen we de bus terug naar het hotel in Neustift. De liefhebbers kunnen ook dit traject te voet doen door het dal, langs boerderijen en dorpjes. Lengte 11 km, 350 m stijgen en 900m dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 3
Vandaag maken we een wandeling naar het Pinnistal, een stil, diep zijdal, dat omgeven wordt door de grillige kalkwanden van de Elferspitze en de Kirchdachspitze. Met de Elferbahn winnen we snel hoogte en vervolgens lopen we naar de Elferhütte, het hoogste punt van vandaag. Via de Stubaier Höhenweg krijgen we uitzicht op de 3277m hoge Habicht, die het Pinnistal afsluit. Hoe dieper we in het dal doordringen, des te groter wordt de kans dat we gemzen, steenbokken en arenden zien! Bij de Karalm dalen we door groepjes lariksen en bloemenvelden af tot de dalbodem, die we omlaag volgen tot de Pinnisalm. Van daar gaat het weer omhoog naar de lift. Vanaf de almen bestaat ook de mogelijkheid met de huttentaxi terug te gaan naar Neustift. Lengte 11-15 km, 430 m stijgen en 1250 m dalen. Duur 4-5 uur.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 4
We nemen de bus naar Fulpmes, waar we in de gondelbaan naar het 2100m hoge Kreuzjoch stappen. Hier maken we een pittige, maar prachtige rondwandeling over de Höhenweg die de kalkpieken van de Burgstall rondt. Vanaf de Starkenburger Hütte kunnen we van de prachtigste panorama’s over het Stubaital en de Stubaier Alpen genieten. We wandelen door bloemenrijke graslanden en tussen grillige rotspartijen. Het pad gaat steeds op en neer en klimt uiteindelijk naar de 2456 m hoge pas Schlicker Schartl, pal onder de grimmige piek van de Schlicker Seespitze. Dan volgt een lange afdaling door het prachtige natuurgebied van de Kalkkögel en terug naar het bergstation van de Kreuzjochbahn, die ons weer in Fulpmes brengt. Dan is het nog een klein stukje met de bus terug naar Neustift. Lengte 12 km, 700 m stijgen en dalen. Wandelduur 5 uur.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 5
We nemen de bus die ons vandaag helemaal achterin het Stubaital brengt, bij de Mutterbergalm, aan de voet van de gletsjers van de Stubaier Wildspitze. De wandeling van vandaag is een rondwandeling naar de prachtige bergmeertjes van de Mutterberger See, die in de hooggelegen, rotsachtige kaar van de Glamergrube verscholen liggen. Een prachtige wandeling door een van de mooiste alpiene landschappen van Tirol. Indien de tijd het toelaat kunnen we nog een topje beklimmen: de Egesengrat van 2631 m. Met de kabelbaan gaan we daarna weer naar het dal en per bus weer naar Neustift terug. Lengte ca. 10 km, 800-1000 m stijgen en 350 - 500 m dalen, 4,5 uur wandelen.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 6
Vandaag gaan we nogmaals per bus naar het einde van het Stubaital. Vanaf de Mutterbergalm nemen we de Gletscherbahn, helemaal omhoog tot het 3158 meter hoge Schaufeljoch, met uitzichtsplatform 'Top of Tyrol'. Het gletsjergebied hier vlak onder de top van de Stubaier Wildspitze (3341m) is in de zomer soms ook in gebruik als ski-gebied. De panorama’s zijn adembenemend. Vanaf het middenstation bij de Dresdner Hütte (2308m) maken we een prachtige, maar pittige wandeling over de 2672 meter hoge stenige graat van het Peiljoch en onderlangs de tongen van de Sulzenauferner en de Fernerstube. We kijken uit op de top van de Zuckerhütl, met 3507 m de hoogste top van de Stubaier Alpen. We wandelen langs de morenenruggen die door de ijstongen zijn achtergelaten, een landschap van steen en korstmossen. Vanaf de Sulzenauhütte volgt dan nog een steile afdaling langs een mooie steile wand tot we bij de Grawaalm weer onderin het Stubaital staan. Hier stort een indrukwekkende waterval het dal in: de Grawafall. Na de wandeling keren we per bus terug naar Neustift. Lengte 10 km, 350m stijgen en 1100m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 7
Met kleine minibusjes rijden we het eenzame zijdal Oberbergtal in. Bij de Oberissalm, op 1750 m hoogte, stappen we uit en beginnen aan de pittige klim naar de  Franz Senn Hütte (2149 m) genoemd naar de pastor van Neustift, die een van de oprichters van de Oostenrijkse berggidsenvereniging was. De hut dateert uit 1884 en is een van de oudste nog steeds in gebruik zijnde hutten van het land. Wie wil kan vanaf de hut nog een stuk verder het ruige dal in lopen langs het melkwitte water van de gletsjerbeek Alpeiner Bach, tot aan de zich langzaam terugtrekkende gletsjertong van de Alpeiner Ferner. Vanaf de hut dalen we weer af naar de Oberrissalm, waar de busjes wachten om ons naar Neustift terug te brengen.
Wandeling heen en weer naar de Franz Senn Hütte: 6,5 km, 400 m stijgen en dalen, 2,5 uur. Van de Franz Sennhütte naar de gletsjer: 8 km, 450 m stijgen en dalen, 3 uur extra.

Overnachting in
Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 8
De wandelreis in het Stubaital is ten einde. Na het ontbijt gaat ieder zijns weegs...

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Oostenrijk Stubaital

€ 1.720,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door