Groepsreis Wenen en omgeving - 8 dagen

Tijdens onze prachtige 8-daagse busreis Wenen maakt u kennis met de romantische oude keizerstad aan de Donau. Wenen is gezegend met een glorieus verleden en een bruisend heden. U vindt er prachtige paleizen, de Stephansdom, schitterende parken en exclusieve winkelstraten. In de binnenstad vindt u gezellige terrasjes en vele winkels. De omgeving van Wenen staat bekend om haar prachtige natuur waaronder het 'Wienerwald' en het 'Donaudal'. De schitterende natuurgebieden in combinatie met de prachtstad Wenen zullen deze reis onvergetelijk maken!

8-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, stedentrips, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 450,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Slangen Reizen

Reisprogramma

Dag 1 - De heenreis

We zullen op deze eerste dag van onze bus excursiereis vroeg in de ochtend vertrekken richting Zuid-Duitsland. In de late namiddag zullen we arriveren in ons overnachtingshotel waar u kunt dineren.


Dag 2 - Bezoek Passau en aankomst Wenen

Na het ontbijt zullen we onze reis vervolgen richting de prachtstad Wenen. In Passau zullen we nog een korte tussenstop maken. Passau wordt ook wel het Venetië van Beieren genoemd en is de stad waar de drie rivieren de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen. In het centrum van Passau staat de Domkerk met het grootste kerkorgel van de wereld. U wordt in de gelegenheid gesteld deze te bezoeken. Hierna zullen we verder rijden naar Wenen, waar we in de avond zullen aankomen.


Dag 3 - Stadstour, stadswandeling (optioneel) en vrije tijd in Wenen

Vandaag, na het ontbijt zal de chauffeur u naar de stad Wenen brengen. Alvorens we beginnen aan de stadswandeling zal de chauffeur eerst een stadstour met u maken. Tijdens de stadswandeling zal de gids (exclusief) u vele indrukwekkende bezienswaardigheden laten zien waaronder de Stephansdom en de beroemde Staatsopera. Na de stadswandeling heeft u vrije tijd. In de avond zal de chauffeur u weer ophalen om u vervolgens naar het hotel te brengen waar het diner op u te wachten staat.


Dag 4 - Dagtocht Wienerwald

In de ochtend, na het ontbijt verlaten we het hotel om vervolgens per luxe touringcar door het prachtige Wienerwald te reizen. De eerste stop maken we bij Melk, een prachtig authentiek plaatsje aan de Donau waar een wereldberoemd klooster staat. U krijgt uiteraard de gelegenheid om dit prachtige klooster te bezichtigen*. Rond het middaguur rijden we verder via een prachtige route naar Hinterbrühl. In Hinterbrühl zullen we de Seegrotte bezoeken*. Hier ziet u het grootste onderaardse meer van Europa waar u tevens in de gelegenheid wordt gesteld om een rondvaart te maken (exclusief). Hierna zullen we via een mooie route terug naar het hotel rijden voor het diner.


Dag 5 - Schloss Schönbrunn & vrije tijd

Na het ontbijt zullen we Schloss Schönbrunn bezoeken. Schönbrunn was het paleis waarin Maria Theresia haar jaren als keizerin doorbracht en het diende als zomerpaleis voor keizerin Sissi. Het paleis werd in de periode van 1695-1713 gebouwd. De kleur van het paleis maakt Schönbrunn zeer bijzonder, het zogenaamde "Schönbrunner Gelb". Dit is een soort okergele kleur die bij veel oude kerken en overheidsgebouwen in een groot deel van Midden-Europa op de muren werd geschilderd. Nadat we het prachtige paleis hebben bezichtigd, zullen we in de middag een bezoek brengen aan het reuzenrad. Vanuit dit reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad Wenen. De rest van de dag heeft u vrije tijd. In de avond wordt u weer opgehaald in het centrum en terug naar het hotel gebracht voor het diner.


Dag 6 - Krems, boottocht over de Donau & tour door Donauvallei

Per luxe touringcar zullen we na het ontbijt naar het Middeleeuws stadje Krems aan de Donau rijden. U wordt in de gelegenheid gesteld om hier verschillende bezienswaardigheden te bewonderen. Bezichtig onder andere de prachtige gotische Piaristenkerk, delen van de Middeleeuwse stadsmuur waaronder de Steiner Tor en de Pulverturm met drie stadspoorten. In de middag zullen we een prachtige boottocht maken over de Donau richting Melk. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de omgeving met haar prachtige natuur en pittoreske dorpjes. Aangekomen in het authentiek stadje Melk zal de chauffeur met u een prachtige tour door het Donautal maken. Geniet van het prachtige landschap met haar uitgestrekte wijnbouwterrassen, hoge rotswanden en mooie valleien. Aangekomen bij het hotel staat een overheerlijk diner voor u klaar.


Dag 7 - Linz

Vandaag staat de schitterende stad Linz op het programma waar we na het ontbijt naartoe zullen rijden. De hoofdstad van Opper Oostenrijk is gelegen in het westen van het land aan de rivier de Donau en is in 2009 benoemd tot de culturele hoofdstad van Europa. De stad kent talloze bezienswaardigheden waaronder het Slossmuseum, de Altstadt met haar oude stadhuis, de Mariendom (bekend als de nieuwe Dom), het muziektheater am Volksgarten en het Mozarthuis. In Linz zal de chauffeur u nabij het stadscentrum afzetten waarna u vrije tijd heeft om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Proef tijdens een bezoek aan Linz een typisch stukje Linzer torte die bekent staat als een van de oudste stukken taart ter wereld. In de namiddag zal de chauffeur u weer komen ophalen in het centrum om vervolgens door te reizen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.


Dag 8 - De terugreis

Vanuit ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland zullen we weer terug reizen naar Nederland. Onderweg zal de chauffeur voldoende stops maken en voordat we de opstapplaats in Nederland bereiken wordt u onderweg in de gelegenheid gesteld te dineren.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Wenen en omgeving

€ 450,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door