Groepsreis Weimar, Leipzig & Dresden - 6 dagen

Het is alweer meer dan 30 jaar geleden dat de muur viel, in Oost-Duitsland is er veel veranderd. Hier vind je een boeiende geschiedenis, in combinatie met een prachtige natuur en bruisende steden. Dresden is letterlijk uit de as herrezen, Leipzig is een moderne metropool met genoeg pareltjes uit het verleden en in Erfurt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Tijdens deze groepsreis verblijf je in het 4-sterren hotel Meerane, perfect gelegen om alle hoogtepunten van Oost-Duitsland te bezoeken.

6-daagse reis
Reissoort
excursiereizen, kunst en cultuur
Vervoer
Bus
€ 669,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door Oad

Reisprogramma

Dag 1
Heenreis
Op het overstappunt in Didam krijg je een kopje koffie of thee voordat we naar Duitsland vertrekken. Voor het diner komen we aan bij ons hotel in Meerane waar we 5 nachten verblijven.

Dag 2
Leipzig
We gaan naar Leipzig, de Heldenstad. Hier schreef Johann Sebastian Bach in de Thomaskirche zijn Matthäus Passion. Sinds de hereniging van Duitsland heeft Leipzig veel gedaan om de stad een modernere uitstraling te geven. Samen met een lokale gids zien we dat veel historische panden zijn opgeknapt en er veel gedaan is voor kunst en cultuur. In de kunstenaarswijk Plagwitz waar veel kunstenaars werken en wonen, kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen. Breng ook vooral een bezoek aan de Karl-Liebknecht-Straße waar veel gezellige cafés, internationale restaurants, barretjes en pubs zijn te vinden. Het Altes Rathaus op de markt, het oude stadhuis, is één van de mooiste Duitse renaissance gebouwen en een bezoek zeker waard.

Dag 3
Altenburg en Slot Colditz
Vanochtend bezoeken we Altenburg, bekend als 'Skaat-stad'. Hier zijn vele bezienswaardigheden zoals het Schloss Altenburg met de naburige Schlosskirche, een schnappsmuseum, maar ook een compacte en gezellige binnenstad waar op woensdag de markt wordt gehouden. Via een mooie route rijden we vanmiddag naar Colditz. Slot Colditz is niet alleen een heel bijzonder kasteel, het heeft ook een heel bijzonder verhaal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed dit slot dienst als gevangenis voor geallieerde krijgsgevangenen. Die deden er alles aan om te ontsnappen waarbij vooral de Nederlanders succesvol waren. In het museum zijn veel voorwerpen te zien die tijdens de ontsnappingspogingen werden gebruikt.

Dag 4
Weimar en Erfurt
Wij rijden naar Weimar, deze stad was korte tijd zelfs de hoofdstad van Duitsland. Geen enkele andere Duitse stad heeft zoveel Duitse en Europese cultuurgeschiedenis; in Weimar ontstonden kunstwerken en ideeën die vervolgens over de hele wereld zijn verspreid. Belangrijke namen uit het verleden zijn nog altijd levendig in Weimar, zoals Goethe en Bach. De binnenstad is hierdoor een werelderfgoedjuweel. Openbare pleinen, smalle straatjes, huizen van wereldberoemde schrijvers, musea en paleizen; je vindt het hier allemaal. Vervolgens rijden we door naar Erfurt, de op één na oudste stad van Duitsland met de bekende Krämerbrug. Het is een gezellig stadje met vele terrassen en karakteristieke gebouwen. De Krämerbrug is de langst doorlopend met huizen bebouwde en bewoonde brug in Europa. De brug is 120 meter lang en bevat galerijen, winkeltjes en 32 huizen.

Dag 5
Dresden
Na het ontbijt rijden we naar Dresden. Aan het begin van de 20e eeuw was Dresden de mooiste stad van Duitsland en werd het ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd vanwege de vele mediterrane gebouwen en kunstwerken. De stad stond bekend om haar porselein en had prachtige bouwwerken, maar werd in de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest. Vandaag de dag zijn vele gebouwen gerestaureerd en is Dresden nog steeds bezig met de wederopbouw. Door de gerestaureerde historische gebouwen gecombineerd met bijzondere architectuur heeft Dresden een opvallend uiterlijk. Onder leiding van een lokale gids maken we kennis met alle hoogtepunten van de barokke Altstadt. Tevens heb je nog even tijd om zelf rond te dwalen door de straatjes of om eventueel een boottocht te maken. Of neem plaats op één van de vele terrassen die je in het mooie centrum kunt vinden.

Dag 6
Terugreis
Helaas nemen we vandaag alweer afscheid van Duitsland en vertrekken we richting Nederland. Bij aankomst in Didam volgt een 3-gangen afscheidsdiner.

Lees meer →

Reserveren

Groepsreis Weimar, Leipzig & Dresden

€ 669,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door