Kerst in het Salzburgerland Lofer - 8 dagen

Het Salzburgerland biedt voor elk wat wils. Ga met ons mee naar het dorpje Lofer, net over de grens met Duitsland, om van daaruit te genieten van de prachtige uitzichten in het winterse land. Van een glühwein op de kerstmarkt en winkelen in de chique winkels van Kitzbühel, tot een treinrit met uitzicht over de Gross Glockner en een wandeling door de stad Salzburg. Dat wordt zeker een fantastische kerstvakantie!

8-daagse reis
Reissoort
kerstreizen, winterreizen
Vervoer
Bus
€ 999,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk vertrekdata
georganiseerd door De Jong Intra

Reisprogramma

Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 575 km
Na het traditionele kopje koffie met kerststol op de wisselplaats vertrekken we richting Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor koffie, thee en lunch. Einde van de middag arriveren we in ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 2: Ulm en Lofer, ca. 300 km
Op het plein bij het Ulmer Munster, de hoogste kerktoren ter wereld, zorgen ruim 120 versierde kraampjes voor een feestelijke kerstsfeer. De kerststal met echte schapen en levensgrote figuren, de sprookjestent en de sfeervolle activiteiten maken de kerstmarkt groots. De geur van kerstkruiden waait door de steegjes en de glühwein verwarmt je van binnen. Al helemaal in kerststemming vervolgen we onze reis naar Lofer in Oostenrijk waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dag 3: Saalfelden am Steineres Meer, ca. 50 km
’s Morgens bezoeken we Saalfelden dat met recht een kleine sfeervolle Alpenstad genoemd mag worden. Hier kunt u lekker rondstruinen en zijn er genoeg leuke winkeltjes. Mocht u niet van winkelen houden, dan is een wandeling rond de Ritzensee een aanrader. Rond het middaguur rijden we terug naar ons hotel voor de lunch. ’s Middags kunt u rondkijken in Lofer en in het hotel staat koffie/thee en kerstkoekjes klaar. Vanavond wordt er een kerstdiner geserveerd en daarna is het mogelijk om een kerstdienst in de Pfarrkirche bij te wonen.

Dag 4: Vrije ochtend en Königssee, ca. 85 km
Op kerstochtend kunt u lekker rustig aan doen en is ter vrije besteding. We lunchen in het hotel en daarna gaan we naar het pittoreske Schönau am Königssee, een indrukwekkend meer dat geheel omgeven wordt door de Berchtesgader Alpen. De Königssee staat bekend om zijn kristalhelder water en de bedevaartkapel van St. Bartolomeo.

Dag 5: Salzburg met Stadsgids, ca. 125 km
We blijven in kerstsferen want we gaan naar Salzburg, de geboorteplaats van Mozart, maar ook de stad waar Joseph Mohr meer dan honderd jaar geleden het wereldberoemde 'Stille nacht, heilige nacht' schreef. De stad is dan ook opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Samen met onze lokale gids wandelen we via het geboortehuis van Mozart naar de Dom. Op het Domplein bevindt zich een van de grotere kerstmarkten met meer dan 100 kraampjes, mooie versieringen en allerlei Oostenrijkse lekkernijen zoals glühwein en Punch. In de namiddag gaan we terug naar Lofer.

Dag 6: Zell am See - Mittersill en Kitzbühel, ca. 130 km
Vandaag staat een waar hoogtepunt op het programma. In Zell am See stappen we in de Pinzgauer Lokalbahn om in circa anderhalf uur naar Mittersill te 'sporen'. Onderweg heeft u prachtige uitzichten op de Kitzsteinhorn en de Gross Glockner. In Mittersill wacht onze bus u op om daarna via de 1273 meter hoge Pass Thurn naar Kitzbühl in Tirol te rijden. In het historische centrum van Kitzbühel is er meer dan voldoende lunchgelegenheid en tijd om te winkelen in de chique winkels. De reis gaat via St. Johann in Tirol en Waidring terug naar Lofer.

Dag 7: Zuid-Duitsland, ca. 500 km
Na het ontbijt nemen we afscheid van Lofer en gaan we richting Zuid-Duitsland. Onderweg brengen we een bezoek aan de stad Rothenburg ob der Tauber. Mocht u nog niet genoeg hebben van de kerstsfeer, dan kunt u hier nog eenmaal uw hart ophalen. Rothenburg is altijd in kerstsfeer omdat in de winkel van Käthe Wohlfahrt het hele jaar door de mooiste kerstdecoraties worden verkocht. Maar u kunt hier ook een mooie wandeling maken over de stadsmuren. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 8: Nederland, ca. 400 km
Via de Duitse snelwegen keren we terug naar de wisselplaats in Nederland waar een afscheidsmaaltijd voor u gereed staat. Aansluitend wordt u door een van onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees meer →

Reserveren

Kerst in het Salzburgerland Lofer

€ 999,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis
Georganiseerd door